Am facut de multe ori aceasta salata dar nu am postat-o niciodata … nu cred ca denumirea este cea mai corecta, dar cu siguranta este cea mai cunoscuta.
Avem nevoie de:
- 6 cartofi cu coaja rosie
- 1 ceapa
- 2 castraveciori murati
- 5 oua
- 150 g masline
- sare, piper, ulei
Se fierb cartofii cu coaja, apoi se pun repede sub jet de apa rece ca sa se curete mai usor. Ouale se fierb 10-13 minute ( sa fie tari). Procedam la fel ca si cu cartofii, le tinem sub apa rece si apoi le curatam de coaja. Taiem cartofii cubulete mai mari, ouale si castarveciorii felii , ceapa fideluta .
Adaugam sare, piper, masline si ulei ( daca ati avea de masline ar fi ideal).
Amestecam usor si servim imediat. A doua zi nu mai este asa de buna asa ca incercati sa faceti doar cat credeti ca mancati in ziua respectiva.
arata delicios!! multumesc de idee – voi face si eu maine. weekend placut
Ooo, ce dor mi-e de asa o salatica! Felicitari! In alta ordine de idei, te invit pe blogul meu unde ta astepta aceasta leapsa:
http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/02/leapsa-cu-sasea-poza.html
Laura eu ma pregatesc de crofnele tale :)).
da, salata e foarte buna! sotul meu o face pentru ca e una din preferatele lui(am un sot pretentios, nu mananca orice si oricum)
Ei, daca sotul tau gateste esti o persoana fericita :)
wow, ma apunc sa fac si eu, cu toate ca nu'mi iese cum face maicamea
Alex daca reteta asta nu-ti iese eu zic sa te lasi de bucatarit :)) , glumesc nu ai cum sa dai gres, sa-mi scrii daca ti-a placut !
foarte buna intr-adevar, am facut-o si eu aseara dar am mai adaugat si niste branza afumata; si barbate-miu a fost incantat peste masura si el nu mananca nimic fara carne "carne e cea mai buna leguma" zice el; merci Amalia
Angie asa zice si al meu :)).
Foarte bine arata, o sa incerc si eu.
hmmm arata fff bine… acum am fost si am cumparat cemi trebuie,deja am pus cartofii,ouale la fiert:P:P:P:P mmmm abia astept sa pap umpic.:P:P:P
e buna chiar si dupa 4 zile… tinuta in frigider pe primul raft…
La cine rezista atat :)) la mine se mananca imediat :)).
Arata superb! Bravo !
Salata Orientala
si acum hai la bucatarie…mie unu deja imi e foame!
buna amalia e pun si un pic de maioneza e foarte buna preferata mea
Este o mancare ideala dupa paste! Dar sunt de parere ca trebuie si maioneza!
Otet sau zeama de lamaie nu se pune ?
eu pun si ton in salata orientala si daca merg lamagazinul romanesc cumpar macrou afumat sa pun ii da un gust mai bun