Grisine cu masline si usturoi

Grisine cu masline si usturoi (IMG 23877)   imagine reteta
Pot sa spun ca ma dau in vant dupa chestiile crocante. Am vazut reteta aceasta pe blogul Laurei, defapt mai multe retete de acest gen ) si m-am hotarat sa o fac. Degustatoare a fost Raluca, prietena mea … mesajul ei  „cand mai faci inca o portie ?” :)). 
Hai sa vedem reteta:
Avem nevoie de:
600 gr faina de grau dur ( eu am cumparat faina de tip 650)
12 gr drojdie proaspata
50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
350 gr apa
un pic sare
putin zahar

Pentru umplutura:
200 gr masline negre sau verzi
2 catei usturoi
1 ardei mic si rosu iute(optional)
100 gr ulei
Aluatul:
Cernem faina intr-un vas adanc, adaugam toate ingrendientele si amestecam pana la omogenizare. Nu dureaza mai mult de 5 minute , o sa vedeti ca imediat aluatul se desprinde de pe degete. Acoperim vasul si lasam sa creasca aproximativ o ora.
Grisine cu masline si usturoi (g11)   imagine reteta
Intre timp preparam umplutura; Tocam maslinele nu foarte marunt , tocam si ardeiul. Intr-o craticioara punem uleiul la incins , adaugam usturoiul necuratat, il lasam sa se prajeasca putin si apoi il scoatem si-l aruncam. Adaugam maslinele si ardeiul si le lasam sa se caleasca cam 5 minute.
Grisine cu masline si usturoi (g22)   imagine reteta
Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina . Pe jumatate de aluat se pune umplutura de masline , se acopera cu cealalta jumatate ( ca  si o carte) si se taie fasii.
Grisine cu masline si usturoi (IMG 23833)   imagine reteta
Acestea se rasucesc cu grija si se pun intr-o tava tapetata doar cu hartie. Se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc tare.
Grisine cu masline si usturoi (IMG 23855)   imagine reteta
Se scot pe un servet. Sunt foarte crocante, eu am incercat sa pun si putina branza feta , au iesit excelente.
Grisine cu masline si usturoi (IMG 23888)   imagine reteta
In concluzie , nu uitati sa folositi faina de grau dura atunci vor fi cu adevarat crocante. Laura iti multumesc mult pentru reteta !

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Grisine cu masline si usturoi

  1. Cristina

    Iti multumesc Amalia pentru aceasta idee! Rasfoiesc adesea blogul tau si chiar am incercat cateva retete. Munca ta de pe acest blog ma ajuta si pe mine de multe ori, de aceea iti multumesc.
    Cat priveste grisinele vreau sa spun ca sunt foarte bune! Am folosit jumatate cantitate de faina 650 si jumatate faina integrala. Am pus mai mult ulei de masline iar usturoiul l-am tocat marunt si l-am pus crud alaturi de masline si frunze de busuioc tocate. Deasupra am pus susan. O adevarata nebunie! M-am bucurat ca e o reteta usoara, rapida si de post.

    Raspunde
  2. Amalia

    Cristina cu multa placere ! Sper sa-ti reuseasca si restul retetelor :).

    Raspunde
  3. prafdestele

    draga Amalia,am incercat si eu aceasta reteta de grisine si mi-a placut enorm de mult cum au iesit.Le-am pregatit pt seara de Revelion,si tot de la tine am preluat si reteta de tort cu crema de lapte.La fel de buna a iesit!Iti multumesc pt inspiratie!Sunt o vizitatoare fidela a blogului tau.Imi place tot ce gasesc aici!Numai bine si un an nou fericit!

    Raspunde
  4. Amalia

    Prafdestele sa va fie de bine si atentie la kilograme :))… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, iti urez un An Nou plin de bucurii !

    Raspunde
  5. Dany

    Numai bune de rontait!
    Am facut cu masline si cu branza, bune… bune….
    Cred ca incet dar sigur am sa incerc toate retetele tale.
    Astazi am incercat si reteta ta de paste cu ciuperci in sos de smantana. Am folosit gnocchi (paste din cartof)in loc de paste din grau si au iesit foarte bune, o combinatie perfecta.

    Raspunde
  6. Amalia

    Dany si mie-mi plac mult , chiar mi-am amintit ca nu le-am mai incercat de ceva timp :). Gnocchi vreau sa fac si eu … am ochit de mult o reteta.

    Raspunde
  7. Corina

    Amalia, am facut aseara grisinele cu masline. Au fost minunate, le-am mancat calde. Doar ca pe deasupra nu mi s-au rumenit asa de frumos ca ale tale, desi le-am uns cu ulei de masline. Mai trebuia sa fac ceva?

    Raspunde
    • Amalia

      Poate sa le muti un pic mai sus cu tava, in ultimele minute sa se rumeneasca .

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>