Ficat prajit la gratar

Ficat prajit la gratar (IMG 25300)   imagine reteta
Sambata am fost la cumparaturi, eheei duminica nasa la botez… tot colindand prin magazine am sfarsit inevitabil la raionul carne :)). Am vazut caserolele cu ficat si brusc mi s-a facut pofta de un ficat la gratar. L-am cumparat si l-am preparat asa cum am invatat de la mama :).
Avem nevoie de:
500 g ficat de porc ( sau vitel)
lapte
sare
putina grasime
1 bucatica unt
Taiem ficatul fasii egale ( de grosimea unui deget), le punem intr-un castron si le acoperim cu lapte.
Ficat prajit la gratar (IMG 25233)   imagine reteta
Ficat prajit la gratar (IMG 25244)   imagine reteta
Lasam sa stea la rece 1 -2 ore. Apoi il scoatem , il stergem cu un servet si il prajim pe gratarul incins si uns cu putina grasime.
Ficat prajit la gratar (IMG 25255)   imagine reteta
Se prajeste repede, 5 minute pe fiecare parte intorcandu-l cu grija sa nu-l intepam. Il scoatem, punem sare si il servim cu putin unt deasupra. Este fraged si daca respectati timpul de prajire nu se va intari la prajit.
Ficat prajit la gratar (IMG 25277)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

6 comentarii la reteta Ficat prajit la gratar

  1. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    foarte fein aratä Ficatul täu ( nu al täu din inäuntru , ästa din Poze)
    Eu mäninc cu pläcere. Dacä iti place si Ceapä präjitä , poti dupä ce l-ai präjit pe Foc iute cite 3 Minute pe fiecare parte sä pui si Ceapä.Ceapä täiatä si cu Ficatul inäuntru lasi sä se inmoaie Ceapa. Condimentezi cum vrei Tu ( eu pun Boja) si dacä este prea uscat un pic de Apä.

    Cu Kartoffelpüree este un Poem.

    Salutäri Jacktel

    Raspunde
  2. Amalia

    Jacktels, e super cu ceapa prajita numai ca nu prea suporta ficatul meu :)). Multumesc pentru idee , eu asa fac ficatul de pui .

    Raspunde
  3. angela

    am cumparat un ficat mare de porc…era prea frumos si nu m-am putut abtine sa nu-l cumpar…vazusem la tine reteta aceasta de ficat si vroiam sa o incerc…maiine iti scriu cum a iesit..:)))

    Raspunde
  4. Amalia

    Angela neaparat sa-l tii in lapte !

    Raspunde
  5. angela

    DELICIOS !!!!!!…am respectat reteta,doar ca am exagerat putin cu tinutul in lapte…a stat peste noapte la frigider ,in lapte ( aseara nu ne-a mai trebuit nimic,decat ceva fructe),deci nu l-am prajit decat azi…dar….a fost foarte fraged si gustos…ne-a placut …multumesc Amalia !!!

    Raspunde
  6. Amalia

    Angela acum mi-ai facut pofta :) sa va fie de bine !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>