Ciuperci cu smantana

Ciuperci cu smantana (IMG 265991)   imagine reteta
Ieri am cumparat la oferta ciuperci, smantana si am facut repede o tocanita cu mamaliga. Am facut de multe ori mancarea asta dar se pare ca inca nu am postat-o. Iata reteta:
Avem nevoie de :

1 ceapă mica alba
1 kg ciuperci Champignon
200 ml smantana
2 linguri faina de grau sau amidon din porumb ( va spun sincer ca eu folosesc amidon in loc de faina atat la sosuri cat si la creme, mi se pare mai bun la gust )

lapte
sare
putin ulei

Ciupercile se sterg cu o cârpă umedă (nu se spala) si se taie feliute.

Incingem uleiul int-o cratita incapatoare, ciupercile ocupa mult volum dar apoi scad la fel de mult ( ca si spanacul) adaugam ceapa tocata matunt, o calim putin si apoi adaugam ciupercile. Le lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana scade zeama si incep sa se prajeasca.

Separat punem int-un bol faina adaugam smantana si 200 ml lapte. Adaugam peste ciuperci si amestecam continuu pana se ingroasa sosul.
Ciuperci cu smantana (IMG 264991)   imagine reteta
Potrivim de sare si piper si servim calde cu mamaliguta si pătrunjel verde deasupra.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

36 comentarii la reteta Ciuperci cu smantana

  1. Dan Gheorghe

    un blog de milioane! l-am recomandat deja si altora si vreau sa spun ca lumea ramane uimita mai ales de felul in care sunt prezentate retetele, cat mai elocvent, pe intelesul tuturor. multa bafta in continuare!

    Raspunde
  2. Anonymous

    Mai bine adauagi pur si simplu patrunjel si/sau marar. E mai aromat si da o senzatie de primavara in gura, in bucatarie…
    Mincarea are si o denumire clasica – Tocanita ardeleneasca cu ciuperci.

    Raspunde
  3. Amalia

    Dan iti multumesc mult pentru ce mi-ai scris, ma bucur cand cineva imi apreciaza munca… uite am o surpriza pentru tine in curand o sa am un site, ma simt „ingradita” cu blogul. Sper sa pot posta si un forum unde sa putem vorbi in voie.Iti urez un weekend placut atat tie cat si sotiei! :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Anonim ce sa fac… am zis sa incerc si eu smantana cu patrunjel de la Napolact ca tot ii fac atata reclama, dar precum am scris profund dezamagita :), las ca mai am un pic si o sa am patrunjel din productia proprie :)).

    Raspunde
    • Stefiliciouzs

      De ce nu incerci in loc de patrunjel niste marar si o lingurita de tarhon ?

      Raspunde
      • Amalia

        O sa incerc, multumesc de sfat!

        Raspunde
  5. Mihaela

    Buna ziua!
    Am cautat o reteta de supa gulas si am gasit-o pe acest blog.
    Am incercat-o si a iesit foarte foarte buna!
    Eu si sotul meu suntem foarte incantati ca am descoperit acest blog!
    O sa incerc si alte retete de aici.
    Toate retetele sunt prezentate foarte bine, si arata spectaculos!
    Multumesc foarte mult!

    Sanatate si numai bine!

    Raspunde
  6. Amalia

    Draga Mihaela iti multumesc, daca te pot ajuta cu ceva cu multa placere :).

    Raspunde
  7. Mihaela

    Multumesc, Amalia!
    Am facut si eu ciupercile dupa reteta ta, sunt simple si gustoase! Recunosc ca am pus si o ceapa inainte sa scada ciupercile de tot…

    Raspunde
  8. cata

    am facut ciuperci cu smantana si pui caccitore.au iesit super.luni fac pui cu curry.am cumparat toate ingredientele.abia astept.mersi

    Raspunde
  9. Amalia

    Cata ma bucur ca ti-au placut retetele, cea de pui cu curry pe mine m-a impresionat intr-un mod placut, este printre putinele retete cu curry care imi plac. Te pup si astept sa-mi scrii impresiile :).

    Raspunde
  10. RAMONA

    Felicitari Amalia.. am o mica intrebare.. 2 linguri de faina de porumb? Nu de grau? Multumesc. Numai bine

    Raspunde
  11. Amalia

    Faina de grau sau amidon din porumb, uite modific si reteta sa fie mai explicita.

    Raspunde
  12. angie

    salutare bucatareasa sefa! am incercat si reteta asta minunata, am prajit si niste bacon dupa ce a scazut apa de la ciupercute ca al meu concubin nu serveste mai nimic fara carne (ca majoritatea barbatilor de altfel) recunosc ca a iesit cam uleioasa de la surplusul de grasime de la baconul prajit si parca ar mai fi trebuit niste smantana, dar macar stiu cum sa fac data viitoare :) din greseli se invata. La sfarsit am presarat si patrunjel, a iesit o bunaciune :) multam mult de tot :*

    Raspunde
  13. Amalia

    Angie asa patesc si eu cu sotul, nimic fara carne… vezi , o saptamana nu am postat nimic tocmai pentru ca am facut sarmale si ciorba de fasole cu ciolan, abia azi poate fac niste paste de casa , vad ca se consuma destul de des in familie.

    Raspunde
  14. Rott

    hey, mersi fain pentru reteta asta. tocmai am incercat-o si a iesit super. mersi mult de tot. deabea astept sa mai incerc retete de pe blogul tau

    Raspunde
  15. gabitza

    Am vazut ca ai scris ca o sa ai si un site? exista deja? daca da imi spui si mie care este?
    mersi

    Raspunde
  16. Amalia

    Gabitza din pacate am renuntat la site deocamdata, am alte cheltuieli acum , insa cand o sa-i dau drumul o sa anunt pe blog :).

    Raspunde
  17. GabitZZa

    Super reteta! doar ce am incercat`o cu mici adaugiri: o legatura de marar si cativa catei de usturoi :D. delicioasaaa!
    multumesc pt ideea de mancarica rapida si gustoasa pe seara asta! :)

    Raspunde
  18. GabitZZa

    …si am uitat sa mentionez inlocuirea uleiului cu unt care bineinteles da alta aroma :)

    Raspunde
  19. Amalia

    Gabitzza corect ce scrii, cu unt sunt delicioase !

    Raspunde
  20. Anonymous

    Buna Amalia! Incerc si eu acum reteta, si am 2 intrebari: ce condimente ai pus iar referitor la lapte…se pot inlocui smantana si apa impreuna- cu laptele (adica sa punem doar lapte, fara smantana si apa) sau smantana separat se poate inlocui cu laptele si apa separat? Multumesc frumos! Dana

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>