Ciorba de oua

Ciorba de oua (Ciorba de oua)   imagine reteta
Nu stiu daca ati auzit de reteta asta, sa nu va sperie denumirea :), se folosesc doar 4 oua , insa acestea sunt ingredientul principal. Este o ciorba usoara, deobicei se face atunci cand avem chef de ceva usor sau daca vreti atunci cand felul doi este mai consistent. Mie mi-a placut foarte mult sper sa o incercati si voi.
Ingrediente:
4 oua
1 morcov
1 ceapa
2 linguri faina de grau
1 lingura faina de malai
4 catei de usturoi
200 ml lapte
1 lingura otet
sare
1 lingura boia dulce
1 lingura vegeta
putin ulei
Se pune la fiert apa ( 2,5 litri) impreuna cu ceapa, cateii de usturoi ( le curatati si le lasati intregi)
si morcovul curatat si taiat in patru. Cand da in clocot adaugam 1 lingura de vegeta.
Ciorba de oua (IMG 2438)   imagine reteta
Lasam sa fiarba si cand legumele sunt fierte, le scoatem pe o farfurie. Intr-un castron batem 3 oua cu faina alba si cea de malai. Adaugam putina sare si coacem intr-o tigaie ca si o omleta.
Ciorba de oua (IMG 24444)   imagine reteta
Scoatem placinta pe un platou si o taiem bucatele.
Ciorba de oua (IMG 24455)   imagine reteta
Le punem in oala cu apa, lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam laptele.
Ciorba de oua (s11)   imagine reteta
Separat amestecam 1 ou cu 1 lingura de apa si una de otet, turnam putin cate putin din zeama fierbinte si apoi punem amestecul in oala ( asta ca sa nu se formeze “zdrente”). Pentru culoare, prajim boiaua in putin ulei si o turnam in oala peste ciorba.
Ciorba de oua (IMG 24633)   imagine reteta
Daca mai este cazul putem adauga otet. Se serveste cu ardei iute.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

16 Responses to Ciorba de oua

  1. DIANA spune:

    Eu nu am mai auzit de ciorbica asta,cu toate ca suntem cam din aceeasi zona si multe retete de-ale tale imi amintesc de copilarie(printre care si cartofii rantaliti).Pare interesanta reteta si o sa fac si eu,ca deja nu mai stiu ce feluri sa gatesc la capitolul “cu zeama”

    Vad ca zici ca ciorba se poate face si in post;dar e cu oua si lapte.Cum o faci de post?

  2. Amalia spune:

    Diana, maica-mea zice ca-i ungureasca reteta nu stiu ce sa zic, sper sa o incerci o sa vezi ca e neasteptat de buna… acum chiar dc se pune vegeta :)). Cat despre post m-am referit la mancaruri fara carne, numai ca asta nu prea e post :)).Stii ce? scot asta cu postul sa nu se inteleaga gresit . Te pup !

  3. DIANA spune:

    O sa incerc,poate chiar maine,ca am acasa tot ce cere reteta.astazi fac ceva “uscat” de mancare,dar maine fac ciorbica ta.o sa revin sa spun cum a fost.Intorc pupicii inmultiti!

  4. corina spune:

    Amalia, in ultima vreme vad ca postezi tot retete pe care le facea si bunica mea :) Cartofii rantaliti erau un deliciu in copilaria mea, iar supa de oua o fac si eu acuma des….

  5. Edith spune:

    Wow, ce bunaciune trebuie sa fie… N-are nicio legatura cu supa mea chinezeasca de ou, chiar tind sa cred ca e mai buna :))
    Neaparat o sa o incerc.
    Pup!

  6. Amalia spune:

    :)) sa stii ca mai am retete numai ca tot experimentand chestii noi am uitat de cele traditionale :)).

  7. Georgiana spune:

    Si mama face o ciorbita asemanatoare, chiar ma gandeam sa o fac si eu si sa o postez. La noi i se mai spune “prajitura acra” sau “lenea nevestii” :))) pentru ca se face foarte repede! Sotului meu ii place mult de tot, spune ca seamana oarecum cu ciorba de burta.

  8. Amalia spune:

    Georgiana denumirea de lenea nevestii cred ca e cea mai potrivita :))

  9. aura spune:

    Super ciorbica, acum am terminat de lucrat la ea, si e extraordinar de buna, multumesc pentru reteta!

  10. Amalia spune:

    Aura sa-ti fie de bine :), nu am pot abtine sa-ti scriu ca ti-am vizitat blogul si e super!

  11. aura spune:

    Merci mult, ma bucur ca ti-a placut, dupa cum vezisi eu sunt un mare fan al blogului tau, azi vreau sa incerc ciorba de cartofi cu afumatura, retetele tale imi fac pofta de gatit:).

  12. Anonymous spune:

    eu am mai auzit de supa de oua dar e total diferita de ceea pe care ai publicato……….nu trb decat vreo 3-4 oua depinde de cantitate……se prajeste usturoi tocat dupa care se pune putina faina si boia dulce/iute se adauga apa se lasa la clocotit si se adauga strecurate cu furculita ouale batute si daca se doreste se adauga si oua intregi…….se lasa la fiert inca putin in max 30 min e gata:d….si e super gustoasa cu putin otet

  13. Marin Ionut spune:

    Legumele nu se mai pun inapoi? Se scot si se arunca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>