Caviar de ciuperci

Caviar de ciuperci (IMG 22944)   imagine reteta

Inca la asta nu m-am gandit… caviar de ciuperci… parea ceva foarte complicat dar cand am citit reteta pe simplyrecipies.com mi-am dat seama ca este un aperitiv foarte usor de realizat. Reteta am modificat-o putin dupa posibilitati :)
Avem nevoie de :
3 linguri de ulei
1/2 kg ciuperci, curatate si tocate marunt
sare, piper
1/2 ceapa tocata marunt
1 lingura vin alb
1 catel de usturoi tocat
2 linguri smantana
2 lingurite suc de lamaie (important)
Incalzim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si ceapa, amestecam timp de 10 minute ( in reteta scria 5 dar la mine nu scazuse zeama lasata de ciuperci). Adaugam sare, piper, usturoi si lingura de vin.Mai lasam 2-3 minute si luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam sucul de lamaie si smantana. Punem amestecul intr-un bol si servim bine racit cu biscuiti sarati ( crackers).
Mi-a placut reteta foarte mult, in primul rand pentru ca nu contine maioneza , este altceva decat clasicul aperitiv ciuperci cu maioneza…. sucul de lamaie a schimbat total gustul , o sa vedeti daca o incercati ca nu puteti manca foarte mult , este ca si o delicatesa :).
PS. Daca puteti respectati reteta de baza , adaugati si seminte de pin .

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Caviar de ciuperci

  1. ina

    Ia uite ca ai facut-o! Arata f bine!

    Raspunde
  2. dreamwind55

    Sunt moarta dupa ciuperci! (sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau). Am sa incerc reteta cat de curand.

    Raspunde
  3. Amalia

    Chiar te rog, o sa vezi ca sunt foarte bune :)

    Raspunde
  4. Anonymous

    Buna din nou, Amalia!:) Chiar acum am terminat Caviarul de ciuperci, iar in loc de seminte de pin am pus seminte de floarea soarelui proaspat prajite (scumpe foc cele de pin). Foarte buna mancarica, astept sa se raceasca in frigider! Multumesc! Ana

    Raspunde
  5. Amalia

    Ana ma bucur ca iti place, pe mine m-a uimit faptul ca desi usoara pare foarte consistenta :).

    Raspunde
  6. dulcik

    buna Amalia, vreau sa incerc si eu caviarul de ciuperci dar daca pun ciuperci de la cutie iese la fel de bun ca cele proaspete?

    Raspunde
  7. Amalia

    Desigur, merge si cu ciuperci la cutie.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>