Cartofi rantaliti

IMG_23566
Nu-i cunosc sub alta denumire, bunica asa le zicea, asa am invatat si eu ca se numesc. Sunt foarte buni in post mai ales sau cand va grabiti sa faceti ceva rapid de mancare.

Avem nevoie de:
4-5 cartofi rosii
1 ceapa
5 linguri ulei
sare
1 lingura boia

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.

IMG_2342IMG_2343
Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.

IMG_23455IMG_23466

 Potrivim de sare .

IMG_23477

Sunt tare buni cu muraturi in special . Se pot servi si ca garnitura mancarurile cu carne.

Reteta publicata in Garnituri, Preparate cu legume. Etichete: , .
loading...

23 comentarii la reteta Cartofi rantaliti

  1. ocsi tata (bunicu)

    La 56 de ani am ajuns sa invati sa gatesc!Am avut in minte aceasta mancare dar nu stiam sub ce denumire sa caut pe net.Am mancat de cateva ori in Napradea la soacra mea si ea zicea ca e RANTALIT asa ca am scris si eu asa si spre bucuria mea a aparut reteta.multam frumos,nu se pare greu de facut!!!!

    Raspunde
  2. Alina BH

    Eu ii fac putin altfel. Fierb cartofii normal, ii fac piure, iar rantasul il sting cu apa in care au fiert cartofii, amestec totul, si ii frec bine cu lingura de lemn. Mai adaug si niste feliute de bacon, rumenite putin …. foarte buuuuuni ! :)

    Raspunde
  3. Adi

    Exact asa ii gatea si mama si tot cartofi rantaliti le spunem si noi, chiar aseara am povestit cu un prieten despre cartofii rantaliti ,tocmai isi facuse o portie dar cu cartofii taiati cuburi . Sunt mai aspectuosi si mai gustosi dati prin razatoare.
    Va felicit pt.ceea ce faceti .
    Multumim

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>