Telina pane cu sos de usturoi

Telina pane cu sos de usturoi (IMG 21444)   imagine reteta

Imi plac legumele sub orice forma asa ca tot timpul sunt in cautare de retete noi. Poate ati facut si voi telina pane de-a lungul timpului… si eu am facut dar intotdeauna o fierbeam putin. Reteta de mai jos mi-a atras atentia prin faptul ca telina se foloseste cruda… e nemaipomenita, daca respectati indicatiile o sa vedeti ca este delicioasa prajita asa.

Ingrediente:

  • 1/2 telina
  • 1 ou
  • faina
  • ulei
  • sare

Pentru sos:

  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus
  • 200 ml ulei
  • rozmarin ( eu nu am pus)

Telina se curata si se taie felii de 1/2 cm. Se sareaza, se dau prin faina apoi prin oul batut. Se prajesc intr-o tigaie de teflon in putin ulei 3 minute pe fiecare parte, la foc mic ( este foarte important sa respectati timpul de prajire). Daca respectati timpul de prajire, telina se va „inmuia” exact cat trebuie. Se scoate pe un servet absorbant.
Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu mustarul, galbenusul de ou , se adauga ulei putin cate putin pana se obtine o maioneza pufoasa. La sfarsit se adauga rozmarinul tocat.
Desi nu sunt fan maioneza, am facut dar ma gandesc ca data viitoare sa adaug cateva linguri de smantana sau sa fac un sos de iaurt cu usturoi.

 Sursa este revista La cucina.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .
loading...

13 comentarii la reteta Telina pane cu sos de usturoi

  1. mariana

    Interesant!o voi incerca si eu!cu un sos de maioneza+usturoi!bravo!sa stii ca te vizitez des si imi place totul!

    Raspunde
  2. Cristina

    Incearca si conopida pane fara sa fierbi conopida inainte. E o bunatate!

    Raspunde
  3. Amalia

    Mariana sper sa-ti placa, mie mi s-a parut tare buna :). Sa-mi spui cum ti-a iesit !

    Raspunde
  4. Amalia

    Cristina , o sa o incerc, am o intrebare: se prajeste in baie de ulei?

    Raspunde
  5. Cristina

    Eu nu prajesc in baie de ulei. Pun intr-o tigaie putin mai mult ulei decat in mod normal, iar buchetelele de conopida le rup potrivite ca marime. Le prajesc ca pe snitele. Bunatate!

    Raspunde
  6. alex

    multumesc mult pentru link ;)

    Raspunde
  7. Mariana

    Buna draga Amalia!multa vreme nu am reusit sa-ti scriu,dar te urmaream si am facut printre altele telina pane!!n-e place tare,tare mult!ma bucur ca acu pot scrie si am s-o fac deseori pt.ca esti pe placul meu si de a mea:ardeleanca!te pup!

    Raspunde
  8. Amalia

    Draga Mariana ma gandeam ca ai plecat in concediu :)… reteta asta mi-a placut pentru ca telina ramane semicruda , eu aveam retete in care se fierbea si apoi se facea pane … te pup si eu !:)

    Raspunde
  9. Mihaela

    Saptamana trecuta am facut-o, putin telina semicruda, dar buna, cred ca ar trebui ceva mai subtire, nu?
    Oricum ceva mai deosebit, ma saturasem de snitele cu carne. Imi place tare mult sa zabovesc prin blogul tau,chiar imi petrec mult timp. Te pup, Mihaela.

    Raspunde
  10. Amalia

    Mihaela, daca esubtire si o prajesti la foc mic iese la fix :).

    Raspunde
  11. cata

    am facut si eu telina pane.foarteee bunaaa.eu nu prea mananc pane-uri.dar astea sunt super mai ales cu sos de usturoi cu iaurt.

    Raspunde
  12. Amalia

    Cata vad ca ai inceput cu retete mai usoare :), ma bucur ca iti plac, tine-o tot asa !

    Raspunde
  13. Claudia79sip

    Țelina aceasta.. E mult mai buna ptr bărbații noștri.pt noi.,mai puțin.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>