Pui cu bere

O reteta rapida si usoara foarte potrivita atunci cand ramaneti in pana de idei si nu aveti prea multe prin frigider.Daca aveti musafiri e de a dreptul indicata. Este preluata de la Maya fara nicio imbunatatire :) , nu este cazul .

Ingrediente :

  • 1 pui
  • 1 maciulie usturoi
  • 330 ml bere
  • suc de la 2 lamai ( foarte important )
  • sare, piper, boia, ulei de masline
  • rozmarin

Puiul il taiati in 2 (nu-i greu cei cumparati de la magazin se taie usor) il condimentam bine pe o parte si pe alta. Intr-un vas mai inalt, se pune ulei apoi usturoiul taiat mai mare, sucul de lamaie.

Se aseaza bucatile de pui,( eu a trebuit sa mai tai din ele ca nu incapeau), se toarna berea, se pune rozmarinul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mare cam 30 de minute .

Apoi luam folia si mai lasam 20 de minute. Puiul se va rumeni frumos. Il servim cu cartofi ,legume si neaparat cu sos de iaurt si usturoi, reteta o gasiti aici. Eu zic sa incercati reteta , se poate face si cu pulpe, carnea este frageda iar sosul minunat !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Pui cu bere”

  1. din cate stiu eu carnea (de orice fel) se marineaza in bere sau vin! si nu isi ia miros din alcoolul respectiv ci se fragezeste si isi ia condimente! E un procedeu relativ simplu: condimente de care vreti, ceapa cruda taiata felii si vin, bere, chefir…ceva care s afermenteze! se lasa in marinatata asta carnea vreo 3-4 ore sau…depinde de cat timp aveti! Super bun!
    Reteta ta, amalia, e super faina! trebuie sa incerc:P
    AndreeaR

  2. Bun gasit!
    Inutil sa iti spun ce admiratie am pentru tot ce se petrece pe acest blog!
    Vreau sa te intreb de sosul de iaurt cu usturoi este doar din aceste doua ingrediente, adica iaurt si usturoi sau mai trebuie si sare, ceva piper? Daca punem castravete crud ajungem la tzatziki nu?
    Numai bine!
    llaavviinniiaa

  3. Foarte bun! Tocmai ce l-am incercat. Cred ca este o reteta clasca, am mai facut mai demult dar uitasem de ea.
    Oricum, blogul tau este o sursa de inspiratie nemarginita.

  4. Pingback: Pancakes | Camishor

Dă-i un răspuns lui Anonymous Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.