Pui cu bere

Pui cu bere (IMG 19455)   imagine reteta

O reteta rapida si usoara foarte potrivita atunci cand ramaneti in pana de idei si nu aveti prea multe prin frigider.Daca aveti musafiri e de a dreptul indicata. Este preluata de la Maya fara nicio imbunatatire :) , nu este cazul .

Ingrediente :

  • 1 pui
  • 1 maciulie usturoi
  • 330 ml bere
  • suc de la 2 lamai ( foarte important )
  • sare, piper, boia, ulei de masline
  • rozmarin

Puiul il taiati in 2 (nu-i greu cei cumparati de la magazin se taie usor) il condimentam bine pe o parte si pe alta. Intr-un vas mai inalt, se pune ulei apoi usturoiul taiat mai mare, sucul de lamaie.

Se aseaza bucatile de pui,( eu a trebuit sa mai tai din ele ca nu incapeau), se toarna berea, se pune rozmarinul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mare cam 30 de minute .

Pui cu bere (IMG 19366 290x217)   imagine retetaPui cu bere (IMG 19377 290x217)   imagine reteta

Apoi luam folia si mai lasam 20 de minute. Puiul se va rumeni frumos. Il servim cu cartofi ,legume si neaparat cu sos de iaurt si usturoi, reteta o gasiti aici. Eu zic sa incercati reteta , se poate face si cu pulpe, carnea este frageda iar sosul minunat !

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

10 comentarii la reteta Pui cu bere

  1. mariana

    Imi suride ideea si cred ca-i f.bun!dar spune-mi te rog:ramine gustul de bere????????(ca nu mi-ar place)

    Raspunde
  2. Amalia

    Mariana mie nu mi s-a parut , se simte gustul de lamaie, iar carnea e foarte frageda :)

    Raspunde
  3. Anonymous

    din cate stiu eu carnea (de orice fel) se marineaza in bere sau vin! si nu isi ia miros din alcoolul respectiv ci se fragezeste si isi ia condimente! E un procedeu relativ simplu: condimente de care vreti, ceapa cruda taiata felii si vin, bere, chefir…ceva care s afermenteze! se lasa in marinatata asta carnea vreo 3-4 ore sau…depinde de cat timp aveti! Super bun!
    Reteta ta, amalia, e super faina! trebuie sa incerc:P
    AndreeaR

    Raspunde
  4. Amalia

    Andreea sper sa-ti placa, astept sa-mi scrii cum ti-a iesit :)

    Raspunde
  5. superior

    Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
    costume jewelry

    Raspunde
  6. Anonymous

    Bun gasit!
    Inutil sa iti spun ce admiratie am pentru tot ce se petrece pe acest blog!
    Vreau sa te intreb de sosul de iaurt cu usturoi este doar din aceste doua ingrediente, adica iaurt si usturoi sau mai trebuie si sare, ceva piper? Daca punem castravete crud ajungem la tzatziki nu?
    Numai bine!
    llaavviinniiaa

    Raspunde
  7. Amalia

    Lavini iti multumesc pentru cuvintele frumoase…incerc sa gatesc mancaruri cat mai accesibile, e destul de greu sa faci mancare si sa pozezi apoi sa postezi dar… e ceva pasiune in asta :)… acum am vazut ca nu am scris cum se face sosul, uite modific si reteta si iti dau un link ( tot de la mine de pe blog:)) unde scrie explicit cum se face
    http://www.haisagatim.ro/2008/06/salata-de-cartofi-cu-sos-de-iaurt.html
    O zi frumoasa!

    Raspunde
  8. Dany

    Foarte bun! Tocmai ce l-am incercat. Cred ca este o reteta clasca, am mai facut mai demult dar uitasem de ea.
    Oricum, blogul tau este o sursa de inspiratie nemarginita.

    Raspunde
  9. vio

    l-am terminat de facu ,nu prea imi place gustul de cimbru ce alte mirodenii sa-i pun?

    Raspunde
  10. Pingback: Pancakes | Camishor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>