Taietei cu nuca

Taietei cu nuca (IMG 14755)   imagine reteta
Cel mai simplu desert, unul din preferatele mele de cand eram mica, mama il facea des in post si nu numai. Trebuie sa-l incercati :)

Avem nevoie de :

  • 200 g paste fainoase ( de obicei se folosesc taietei dar orice model e binevenit)
  • aprox 100 g miez de nuca macinat
  • zahar

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece. Nuca (mizeul de nuca) se prajeste putin la cuptor, apoi se macina si se amesteca cu zahar dupa gust.
Se amesteca cu pastele si se servesc ca atare.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

7 comentarii la reteta Taietei cu nuca

  1. Sell@

    wow ce buni sunt ,eu mai fac cu grish sau cu mac.Mortali cind vrei ceva rapid si delicios ;-)

    Raspunde
  2. Edith

    Daa, daaa ce-mi mai plaaac, chiar ca n-am mai facut de mult. Eu pun si putin unt, sunt super bune!

    Raspunde
  3. Amalia

    Eeii ce idei bune mi-ati dat !Eu nu-i stiu decat cu nuca, asa-i facea bunica si mama cand eram mica :).

    Raspunde
  4. Edith

    Da, mama asa le face: dupa ce le fierbe, nu le clateste si pune putin unt in ele si amesteca sa se topeasca. Sunt buuune rau, hai ca mi-am facut singura pofta :)) In we fac si eu :P

    Raspunde
  5. gabrieladsavitsky

    Acum pun în practică reţeta ta. Mm-mm! Ştiam ceva, dar nu şi că se coace nuca în cuptor. Merci!

    Raspunde
  6. Amalia

    Gabriela o sa vezi ca sunt foarte buni asa :). Sa-mi scrii daca ti-au placut.

    Raspunde
  7. Anonymous

    fetita mea mai nou numai asa vrea sa manance pastele.sant foarte bune.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>