Morcovi cu miere

Morcovi cu miere (IMG 19288)   imagine reteta
Mancati morcovi sunt sanatosi ! Daca nu va plac, mancati-i  macar ca si garnitura pe langa o fripturica :). Mi-am notat reteta asta de pe net si astazi am pus-o in aplicare. Da, e cu ghimbir dar e tare buna, eu zic sa o incercati , nu pierdeti timp si nici bani caci se face repede si e tare ieftina :).

Ingrediente:

  • 1.2 kg morcovi
  • 50 g ghimbir proaspat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite miere
  • 1 ardei iute uscat ( eu am pus iute proaspat)
  • sare

Se curata morcovii , se spala si se taie pe lung in doua sau in patru , in functie de marimea lor. Ghimbirul se curata de coaja si se taia bucatele. Se pun intr-o cratita, morcovii,  ghimbirul ,uleiul, mierea si ardeiul ( eu l-am tocat marunt, in reteta ramane intreg) , se sareaza si se amesteca bine. Se acopera cratita cu un capac si se lasa toate sa fiarba incet, la foc mic, cca 30 de minute. Se servesc fierbinti ca garnitura la curcan.

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: , , .
loading...

14 comentarii la reteta Morcovi cu miere

  1. ISABELA

    iubesc morcovii, as manca in fiecare zi :P trebuie sa fie tare bun cum i-ai facut tu :)

    Raspunde
  2. Mona

    Buna Amalia, am trecut sa-ti urez un since si calduros LA MULTI ANI!…unan plin de impliniri, sanatate si numai bucurii alaturi de familie..

    cand ai timp treci pe la mine ..ai cateva premii oferite cu drag de mine…te pup :)

    Raspunde
  3. Amalia

    Iza mie mi-au placut, sa-mi spui daca ii incerci ce parere ai :).

    Raspunde
  4. Amalia

    Mona multumesc asemeni iti doresc si tie, vin fuga sa-mi iau premiile :)

    Raspunde
  5. NIKO

    E grozava reteta! O stiu: apartine bucatariei thailandeze. Arata si foarte bine in prezentarea ta. Va recoman tuturor genul asta de garnituri!

    Raspunde
  6. Amalia

    Multumesc Niko pentru precizari si recomandari, eu clar o sa o repet, mie-mi plac si morcovii un motiv in plus :)

    Raspunde
  7. Mircea Popescu

    Arata promitator, trebe-ncercat.

    Raspunde
  8. Amalia

    Mircea eu zic sa ii incerci si apoi mai vorbim :)

    Raspunde
  9. Carmen

    Amalia,nu trebuie pusa nici un pic de apa peste morcovi ?Nu se prind de cratita ?!Arata tare bine si cred ca sunt si buni as vrea sa incer si eu reteta…Felicitari pt. blog !

    Raspunde
  10. Amalia

    Carmen eu i-am facut intr-o cratita de inox si nu s-au prins absolut deloc. Daca e acoperita cu capac si focul e mic , practic se fac inabusiti (stii si tu ca morcovii astia din hypermarketuri se fac repede)… daca ai morcovi romanesti, singura problema ar putea fi sa nu se patrunda asa repede,atunci poti pune putina apa. Sper ca ti-am fost de ajutor :)

    Raspunde
  11. Carmen

    Multumesc mult Amalia pt. promtitudine!O sa-i fac si eu azi.Eu locuiesc in texas ,asa ca si morcovii de aici sunt ca cei din supermarketurile romanesti…
    Inca o data felicitari pt. tot ce faci!te admir!

    Raspunde
  12. Amalia

    Carmen cu multa placere, mai am o reteta cu morcovi pe care o sa o postez cat de curand :)Un weekend placut iti doresc !

    Raspunde
  13. Raluca

    Buna Amalia.
    Stii cum mai pregatesc eu morcovii?
    Tot pe post de garnitura: ii tai rondele, ii pun la fiert cuputin delikat, dupa ce i-am fiert ii mai dau intr-o unda de unt cu putina salvie si busuioc si presar cascaval pe deasupra. Ies super buni asa. Si mai fac o salata tot din morcovi cruzi, dati prin razatoarea mare cu ulei de masline, lamaie, sare, piper si cateva frunze de telina.

    Raspunde
  14. Amalia

    Raluca, pana la salvie imi suna cunoscuta reteta:)) , mi-am notat-o si o sa o incerc. Iar cu salata m-ai nimerit la fix :)). Te pup !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>