Inele de calamar pane

Inele de calamar pane (IMG 19888)   imagine reteta
In sfarsit o reteta de la Jamie ! Maya a pus-o in practica si a scris-o pe culinar de unde am preluat-o si eu. Daca va plac fructele de mare , este delicioasa, bine ar fi sa le folositi proaspete, eu am folosit congelate.

Avem nevoie de:

  • inele de calamar aprox 500g
  • 1 cana faina
  • 1 cana bere
  • 1 ou
  • sare

Amestecati toate ingrendientele pana obtineti un aluat mai subtire , ca si cel de clatite ( cantitatile sunt aproximative). Treceti inelele prin faina apoi prin amestecul de ou si le prajiti in baie de ulei. Scoateti pe un servet absorbant.

Inele de calamar pane (c111)   imagine reteta

Servim cu lamaie si sos de usturoi. Mentionez ca reteta de pane e de-a dreptul excelenta, ma gandesc sa o incerc si cu piept de pui sau legume.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: , .
loading...

16 comentarii la reteta Inele de calamar pane

  1. Anonymous

    Amalia, am ajuns sa „te iubesc” prin intermediul retetelor tale :)). Am incercat multe dintre ele, sunt exceptionale, esti o bucatareasa desavarsita! Te felicit din toata inima pentru acest blog, extrem de util ;). Mult succes in continuare! Simona

    Raspunde
  2. Amalia

    Simona iti multumesc din suflet pentru aprecieri, daca ai probleme cu vreo reteta te rog sa-mi scrii te ajut cu mult drag. Te pup !

    Raspunde
  3. FLORIN

    ESTI GROZAVA, FELICITARI ! AM SCOS UN TEANC DE RETETE DE LA TINE SI DE-ABIA ASTEPT SA LE PUN IN PRACTICA !
    P.S: AM MAI FACUT RETETE DE AICI SI TOATE AU FOST CU SUCCES !
    TE PUP!

    ADRIANA!

    Raspunde
  4. Amalia

    Draga Adriana ma bucur ca retetele au fost pe gustul tau, defapt blogul asta este asa mai pentru incepatoare in ale bucatariei, desi unele retete par complicate o sa vezi ca se fac destul de usor :).Te pup!

    Raspunde
  5. adriana

    Buna Amalia! Si eu vreau sa te felicit pentru acest blog.Astazi am incercat reteta de calamar si a fost f buna.Vroiam sa te intreb daca tu prajesti la foc mic sau iute ca mie mi s-a parut ca mi-au iesit cam uleiosi.Pupici!

    Raspunde
  6. Amalia

    Adriana la foc iute , se fac foarte repede :).

    Raspunde
  7. ammy_medeea

    am mancat si eu asa ceva si e fff bun!doar ca la noi sunt ff scumpe fructele de mare!ps:si pe mine ma cheama tot amalia!imi plac fff mult retetele tale!

    Raspunde
  8. horst

    inelele de calamar se fierb inainte sau se pun asa?

    Raspunde
  9. Amalia

    Se pun asa nu se fierb .

    Raspunde
  10. Cristi

    Excelenta reteta, dar fara suparare: „animalu`” se numeste calmar, nu calamar….

    Raspunde
    • Amalia

      Serios ? :)) uite ca nu stiam, o sa le spun la cei de prin supermarketuri :))

      Raspunde
  11. Cristi

    Nu ar fi rau. Sau DEX ar fi la fel de recomandat….kalamari este denumirea greceasca, si e adevarat, suna mai „muzical” .Fara a fi malitios, repet, multumesc pentru reteta, si sunt convins ca va fi pe placul multora.

    Raspunde
  12. Carmen

    Mai dar cit de tinara esti si cum de stii sa faci atitea lucruri delicioase, ca eu sint batrina si nu stiu atitea. Bravo Amalia! Grozav. Iti multumim pentru retetele acestea delicioase si cu aspect comercial. :)

    Raspunde
    • Amalia

      Carmen nu-s chiar asa de tanara, sa zicem ca sunt interesata de retete noi :)… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :).

      Raspunde
  13. vali

    dar cana de bere la ce foloseste? ca n-am inteles

    Raspunde
  14. laura bianca

    Draga Amalia as dori sa-ti spun ca am incercat de curind o reteta de-a ta de papanasi si mi-au placut foarte mult. Ma bucur c -am gasit acest site culinar, intr-adevar ai niste retete minunate. Te astept in curind cu noi retete. Te pup si o zi frumoasa iti doresc.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>