Gulas cu dovlecei si rosii


Reteta este din Secretele bucatariei, mi-a placut pentru ca se foloseau multe legume pentru prepararea ei. Poate denumirea de gulas nu este cea mai potrivita deoarece eu stiu ca este doar un singur fel de gulas, cel cu cartofi dar asa cum sunt sarmale cu diferite umpluturi de ce sa nu fie si gulasul preparat in mai multe moduri ? Haideti sa vedem reteta:
Ingrediente ( le-am pus toate de data asta :)) :

  • 750 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben ( eu am pus verde)
  • 200 ml vin rosu
  • 3 linguri untura ( da, e delicios cu untura :))
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • sare, piper ( optional 1 lingurita boia )
  • 425 ml rosii in conserva ( eu am pus bulion)
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin

Carnea de vita se spala, se sterge cu un sevet si se taie cubulete.

Ardeii iuti se curata de seminte si se toaca, ceapa si usturoiul se curata si se toaca si ele. Se curata vanata si dovlecelul , se golesc de seminte si se taie felii ( eu nu le-am curatat de seminte pentru ca am cumparat vinete si dovlecei mici care aveau seminte mici). Se spala ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie bucati.

Intr-o tigaie se incinge untura si se prajeste carnea de jur imprejur.

Se scoate se condimenteaza cu sare si pier. Apoi se adauga in untura incinsa ceapa, ardeii iuti , usturoiul, ghimbirul ras si se lasa sa se caleasca putin . Se  adauga vinul si se da in fiert. Se adauga bulionul ,boia,  cimbrul, rozmarinul.
Se aseaza intr-o forma de sufleu straturi de carne prajita si legume pregatite. Deasupra se toarna sosul.

Se coace gulasul timp de 120 de min la foc mic.

Se serveste alaturi de cartofi copti, care se coc in acelasi timp 60 minute.

Este delicios, picant si consistent . Sper sa-l incercati si voi !

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

3 comentarii la reteta Gulas cu dovlecei si rosii

  1. Predescu Bogdan

    Am facut intocmai si a iesit delicios. Recomand

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc Bogdan :).

    Raspunde
  3. elena

    Am facut aceasta reteta de multe ori, este absolut delicioasa!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>