Curcan in sos aromat

Curcan in sos aromat (IMG 21900)   imagine reteta
Am primit de la mama mea una bucata piept de curcan. Mie imi place la nebunie carnea de curcan , sotului meu nu , el este fan carne de porc :(, asa ca nu-mi ramane decat sa incerc tot felul de retete da’ de am succes. Uite ca am gasit una,care l-a multumit :), sursa de inspiratie a fost Secretele bucatariei. Cred ca nu are rost sa va spun ca se face doar in 50 de min. , deja v-ati obisnuit cu retete rapide :)).

Ingrediente:

  • 800 g file de curcan
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite busuioc tocat ( daca aveti proaspat ar fi de a dreptul ideal )
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 ml vin alb sau supa de pasare
  • 500 g rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri capere ( ptr fetele din tara, merita sa cumparati sunt ieftine, se gasesc in hypermarketuri, iar un borcanel va ajunge mult timp )

Se incinge cuptorul la 100 grade C. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie ( 2 linguri doar) si se prajeste la foc mare , cateva minute.  Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 min.

Curcan in sos aromat (c112)   imagine reteta

Dupa 30 de min se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja.Pentru sos se zdrobeste usturoiul , caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava.

Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor. 

Curcan in sos aromat (IMG 21877)   imagine reteta
PS. Cred ca se poate face la fel de bine si cu piept de pui .

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

13 comentarii la reteta Curcan in sos aromat

  1. Sabina

    Arata tare delicios, Amalia!
    Felicitari!

    Raspunde
  2. Ginette

    Am 2 pulpe de curcan si chiar ma saturasem de vesnica friptura la tava, am sa incerc reteta ta, multumesc. Te pup !

    Raspunde
  3. Amalia

    Sabina iti multumesc :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Ginette abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit ! Sa nu uiti de granitura :))

    Raspunde
  5. Ginette

    Ama, a iesit super friptura de curcan. Eu foloseam capere numai la peste, dar merg foarte bine si la curcan. Mmmmmmm…ce bunatate, multumesc de reteta. Te pup !!!

    Raspunde
  6. Amalia

    Ginette cu multa placere, ma bucur ca ti-a placut, tocmai mi-ai amintit ca nu te-am mai „vizitat ” demult :).

    Raspunde
  7. Ginette

    :-) te astept !!!

    Raspunde
  8. Miches Alexandra Sorina

    ce bine arata platoul cu mancarica . Imi place mult curcanul.

    Raspunde
  9. N.A.

    Foarte bun! Facut ieri! Sosul ala salveaza gustul curcanului! :)

    Raspunde
  10. Amalia

    Asa-i? Sa va fie de bine :).

    Raspunde
  11. Anonymous

    Buna,Amalia,
    Incerc sa prepar aceasta friptura de curcan si am unele intrebari:cand se foloseste patrunjelul?Si apoi dupa ce se prepara sosul acela din usturoi, capere si ulei, unde se pune,peste sosul din tava sau cum?

    Raspunde
  12. Amalia

    Scuze, usturoiul se toaca si el se amesteca cu caperele… si cu sosul din tava, adica scoatem friptura pe un platou separat si amestecam sosul ce-a ramas cu uleiul, caperele, usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat. Sper ca nu am raspuns prea tarziu :).

    Raspunde
  13. Anonymous

    Multumesc mult, Amalia,pentru tot ce faci pt noi…Raspunsul a sosit exact la timp, eram cu fripura de curcan in cuptor…acum sunt lamurita.
    Iti doresc un An Nou minunat cu multa sanatate.La multi ani!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>