Ciorba din oase de porc cu tarhon

DSCF0158_250
Tocmai am observat ca e cam slabut topicul de ciorbe, in timp ce topicul de dulciuri creste simtitor :). Eeei fac si ciorbe nu numai prajituri, atata doar ca le cam repet pe cele cunoscute. Am gasit o reteta care nu era postata asa ca o scriu si sper sa o incercati, asta in cazul in care nu o cunoasteti deja. Ciorba din oase de porc cu tarhon este o ciorba usor de facut si cu un gust aparte.

Ingrediente:

  • 700 g oase de porc crude ( eu am cumparat la caserola, aveau si ceva carnita pe ele) puteti folosi si oase afumate
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 100 g tarhon
  • 1 ardei
  • sare
  • 3-4 linguri orez sau 150 g paste
  • 2 cartofi mai mici
  • bors sau moare de varza pentru acrit (suc de lamaie in cel mai rau caz :))

Se spala oasele in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece . Cand dau in clocot se spumeaza .
Se adauga zarzavatul curatat si taiat bucatele, sare si tarhonul. Puteti sa adaugati si putin
leustean.

Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic. Cand carnea este fiarta o scoateti sa se raceasca putin si adaugati orezul si cartofii taiati bucatele. Curatati carnea de pe oase si o puneti inapoi in ciorbita. Puteti inlocui orezul cu paste.

Lasati sa mai fiarba cam 15 minute, apoi adaugati borsul dupa ce in prealabil l-ati dat intr-un clocot. Daca nu aveti bors acriti cu moare de varza.

IMG_22288

Puteti sa o dregeti cu 2 oua si 300ml smantana astfel; frecati galbenusurile cu o lingura de lemn si adaugati smantana. Puneti putin cate putin din lichidul fierbinte si apoi rasturnati amestecul inapoi in oala.

Serviti cu ardei iute si smantana.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

6 comentarii la reteta Ciorba din oase de porc cu tarhon

  1. Ioana

    Miam miam…
    Foarte bun tarhonul la ciorbita. Eu prima data am mancat la un restaurant ciorba de vacuta cu tarhon in chifla…si de atunci m-am indragostit de tarhon…doar ca eu am gasit doar uscat :(
    O sa incerc si ciorbita ta, musai, daca are tarhon sigur e buna buna.
    Te pup.

    Raspunde
  2. llaura

    Faina ciorbita, Amalia! Bunica mea folosea mult tarhonul in mancare, aroma lui imi aminteste de ea :) .

    Raspunde
  3. Amalia

    Ioana eu zic sa pui intr-un ghiveci seminte, eu asa vreau sa fac la primavara… poate cine stie o sa iasa :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Laura multumesc, poate o sa o incerci!

    Raspunde
  5. Anonymous

    Looks like you are an expert in this field, you really got some great points there, thanks.

    - Robson

    Raspunde
  6. Anonymous

    I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>