Bors de rata cu taietei

Bors de rata cu taietei (IMG 18288)   imagine reteta
Eeei, m-am ”ocosit ” sa fac bors cu taietei de casa , nu de alta dar imi plac taieteii facuti in casa :). Nu este o reteta speciala, daca doriti puteti sa-l faceti si cu carne de gaina. Bun borsul asta mai ales de sarbatori dupa atatea mancaruri grase sau dupa un chef :).

Ingrediente:

  • 1/2 kg tacamuri de rata
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 200 ml bulion
  • 1 ceapa mica
  • 1 l bors
  • leustean , patrunjel verde tocat

Carnea se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare.
Cand da primul clocot se aduna spuma si se adauga legumele curatate si date prin razatoare, bulionul.
Bors de rata cu taietei (IMG 18044 290x217)   imagine retetaBors de rata cu taietei (IMG 18077 290x217)   imagine reteta
Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic si cand carnea este fiarta se adauga borsul ( care initial l-am lasat sa dea in clocot in alta oala) si taieteii fierti si strecurati. Se adauga leusteanul si patrunjelul
verde tocat.

Bors de rata cu taietei (IMG 18277 290x217)   imagine reteta

Daca doriti puneti si smantana.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .
loading...

10 comentarii la reteta Bors de rata cu taietei

  1. gabriela

    salut amalia.ma numesc gabriela si trebuie sa recunosc ca sunt noua in „industria internetului”dar am avut noroc si din greseala am dat peste blogul colegei tale teo care ma fascinat total .iar de la teo am trecut in vizita pe la toate prietenele ei dar cel mai mult imi place blogul tau ptr ca ai niste retete usoare si super gustoase .trebuie sa recunosc ca deja am incercat fursecurile ghinda care au iesit super .asa cum ii multumesc si lui teo ca exista asa iti multumesc si tie.imi faceti viata mult mai usoara si mai placuta .te pup.

    Raspunde
  2. ama

    sa te mai ocosesti si de acum incolo! ;)
    tare bine arata borsul asta, mi-ai facut o pofta de mor!

    Raspunde
  3. Amalia

    Gabriela mai greu este pana incepi…iar daca ti-a iesit reteta si mai bine:) . Multumesc pentru aprecieri, recunosc imi plac mancarurile rapide, asta din lipsa de timp…iar cu retetele daca ai nelamuriri te ajut cu mare drag. Un weekend frumos iti doresc !

    Raspunde
  4. Amalia

    Ama draga te invit la o portie am facut destul :).Pup!

    Raspunde
  5. Andreea

    Buna. O mica intrebare… cam in cat timp fierbe carnea? Stiu ca asta de rata e un pic mai tare…

    Raspunde
  6. Amalia

    Andreea eu am fiert-o cam 2 ore , dar depinde de rata/ratoi :) daca e mai tanara fierbe mai putin.

    Raspunde
  7. Calin C.

    Super bun

    Raspunde
  8. Amalia

    Multumesc mult Calin…daca esti pasionat de bucatarie poate il incerci si tu :)

    Raspunde
  9. oana

    acum il fac si eu sunt curioasa de rezultat..multumim ca existi

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa va placa sa-mi scrieti cum v-a iesit.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>