Tocanita de soia

O mancare de post ieftina si rapida.

Ingrediente:

  • 100 g soia cubulete
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 200 ml bulion

Se fierbe soia conform indicatiilor de pe pachet, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Morcovul se curata si se da pe razatoare, ardeiul se taie fasii si ceapa se toaca. Se calesc toate legumele cu capac pana se inmoaie putin apoi se adauga soia strecurata, se amesteca si se lasa
cateva minute.

Apoi se adauga bulionul, sare si se mai lasa sa fiarba putin ( cam 5 minute). La sfarsit se adauga usturoiul zdrobit si piper. Se serveste ca atare sau cu diferite garnituri ( fasole frecata, cartofi, orez, etc. )

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Tocanita de soia”

  1. toate retetele astea pe cat suna de bine din titlu, pe atat sunt de nesanatoase. numai calituri, rantasuri, prajeli, sosuri, combinatii halucinante de alimente care dau toxine pt organism si mai si ingasa. oameni buni, lasati-va de dat sfaturi culinare daca nu sunteti in stare sa recomandati si sa promovati alimentatia corecta si sanatatoasa!!!
    PS. de la AYURVEDA

    1. fiecare ar trebui sa stie ce ii cade bine, cat ii cade bine, de cate ori mananca pe zi in functie de varsta, greutate, activitate. de obicei mancarea face rau persoanelor care sunt sedentare. acestea ar trebui sa consume doar cat e nevoie pentru lipsa de miscare. un om care depune efot fizic 10-12 ore pe zi credeti ca poate trai cu zarzavaturi? de asamenea nu uitati data la care au aparut cartofii si alte legume- mancaruri in zona noastra geografica. din pacate legumele ce se gasesc pe piata nu sunt din zona noastra si deci nu contin mineralele, vitaminele, etc necesare populatiei din aceasta zona. globalizarea face din pacate si mult rau chiar si produselor culinare.
      multa sanatate, fericire si pofta de mancare chibzuita.

  2. :( nu stiu daca te referi la retetele postate de mine sau la retete in general…Imi pare rau ca ti-am lasat impresia asta si eu sunt pentru retetele sanatoase dar am un traditionalist in familie, pe sotul meu si atunci sunt nevoita sa fac compromisuri…Pe blogul meu nu se afla numai rantasuri, prajeli si ce-ai mai scris… nu cred ca nu ai gasit macar o reteta sanatoasa… daca e asa te rog sa nu-l mai vizitezi.O zi frumoasa iti urez !

  3. multumesc pt ideile pe care mi le-ai dat din aceste retete cu soia, este f sanatos sa maninci cit mai natural, cruditati, salate…. eu sunt pt cruditati, insa cind ma mai apuca dorul.. de mancaruri traditionale fac din soia diverse meniuri, fara a cali ceapa, doar fierte atat;
    si ies f bune, inspirata dupa retetele tale…
    multumesc de idei!
    Paste Fericit!

  4. Anonim eu nu ma prea omor dupa carne dar nu ma vad traind fara :)). Mama mea tine toate posturile si are o multime de retete cu soia.Daca am timp o sa mai postez cateva. Iti multumesc pentru urari, asemeni iti doresc si tie :).

  5. A manca sanatos nu inseamna sa mananci numai cruditati pt ca anumite substante din legume si fructe devin active doar cand sunt gatiti. Daca vrei sa iti mentii greutatea trebuie pur si simplu sa mananci putin. Si inca ceva, a cali nu este egal cu a praji…pt calit se pune o cantitate egala de apa si ulei, practic e un fel de inabusire.

  6. Guvida iti multumesc pentru precizari :)… ai dreptate cu mancatul putin, eu gust doar din toate felurile care le gatesc si chiar nu am probleme cu greutatea.

  7. Voi astia de la Ayurveda: e usor sa critici. Veniti cu alternative. Nu exista nici un site cu si despre Ayurveda sau cu retete sanatoase, asa cum intelegeti voi sanatoase. Pana cand apareti cu alternativa asta ar fi bine sa stati in coltul vostru linistiti. Nu de alta, dar nu cred ca raspandirea de energii negative pe net este unul dintre scopurile Ayurvedei…nu-i asa?

  8. Tin de mult timp sa-ti multumesc pentru aceasta delicioasa reteta, cu ajutorul careia am cucerit pe toata lumea :)) Eu sunt vegetariana de 3 ani si imi place sa incerc tot felul de combinatii cu soia. Acum e un pic mai dificil, intrucat locuiesc in Elvetia si aici nu se gaseste soia, insa am rugat-o pe mamicuta mea sa-mi trimita :D Mie’mi place sa combin aceasta reteta cu mamaliguta, crede-ma… este absolut delicioasa!
    Multumesc inc’odata ptr reteta!

    Alina

    P.S. Eu prepar aceasta reteta de mai bine de un an…

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.