Saleuri

Saleuri (IMG 15233)   imagine reteta

Iata o reteta de saleuri care o stiu de la mama mea. Se fac repede si usor, pacat ca din ce in ce mai rar… se pare ca au cam pierdut lupta in fata saleurilor din aluat congelat :(.
Ingrendiente:
100 g cascaval ras
200 g margarina
50 g smantana
25 g drojdie
1 ou intreg + 1 galbenus pentru uns deasupra
faina aprox 500 g
sare, chimen, mac , susan
Se amesteca ingrendientele , se adauga sare, apoi framantam pana obtinem o coca omogena care o lasam sa dospeasca o ora.
Saleuri (s12)   imagine reteta
Apoi se intinde in foaie subtire, se taie bastonase sau daca aveti forma puteti decupa covrigei.
Saleuri (IMG 15133)   imagine reteta
Se ung deasupra cu ou si se presara mac, chimen sau susan.
Saleuri (IMG 15144)   imagine reteta
Se coc la foc potrivit.
Saleuri (IMG 15244)   imagine reteta

Saleuri (IMG 15222)   imagine reteta

Din cantitatea asta mi-au iesit aproximativ 3 tavi. Se pot pastra mai multe zile, deobicei mama facea portie dubla inainte de Craciun si stateau pana dupa Anul Nou.

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

21 Responses to Saleuri

  1. Anonymous spune:

    Saleurile arata foarte.Le voi pregati si eu!

  2. Amalia spune:

    Multumesc, sper sa-ti reuseasca !

  3. Emmma spune:

    foarte bine arata saleurile tale. Dar cu ce le-ai taiat sau cum le-ai aliniat asa perfect?

  4. Amalia spune:

    Cu cutitul :)) am mana sigura, de la desenul tehnic din facultate . Daca vrei se gaseste de cumparat rotita de taiat cu forma ondulata, merge foarte usor cu ea.
    PS Despre tort ma intereseaza reteta de crema :), poti sa-mi trimiti pe mail . Multumeesc, pup pe Emma :)

  5. igc3 spune:

    Tare bine arata saleurile tale si de abia astept sa le incerc, Noi de obicei le facem de anul nou asa ca mai am ceva timp. Dar in reteta, spui "Se amesteca ingrendientele , se adauga sare pana obtinem o coca omogena " vrei sa zici faina nu?
    Multumesc!

  6. Amalia spune:

    Uite am modificat :)reteta … se adauga sare si se framanta pana obtinem o coca omogena :).

  7. Anonymous spune:

    nu am cuvinte cat sunt de delicioase.nu va va parea rau daca le incercati.e prima reteta de saleuri care imi place cu adevarat.multumim pt reteta.andreea

  8. Amalia spune:

    Andreea ma bucur ca ti-au placut, eu le fac foarte des pentru ca iasa multe si sunt tare bune :).

  9. Amalia spune:

    Amalia, poti sa imi zici ce intelegi prin ffoc potrivit? eu as intelege cam 180 grade? e bine?
    Si cam cit trebuie sa stea in cuptor? Asta e proiectul meu de weekend :)))) nu am mai facut niciodata (eu mai mult cu ciocolata) si de-asta imi trebuie si informatiile astea! Multumesc mult!

  10. Anonymous spune:

    Amalia, am facut saleurile astea de trei ori pana acum si as vrea sa le fac si pentru Pasti,insa,de data asta,as incerca cu telemea ca am un calup bunut,crezi ca vor iesi bune si asa sau mai bine sa cumpar cascaval? Cu cascaval sfaraiau tare frumos la cuptor! Ce parere ai,ies si cu telemea? Multumesc!Ionela

  11. Amalia spune:

    Ionela poti pune si telemea, eu am facut si cu telemea, atat ca nu se "intinde" ca si cascavalul :).

  12. Anonymous spune:

    Foarte bune! Le-am facut cu faina integrala si de secara si au iesit foarte foarte bune, mai ales cele cu chimen! Gustoase si numai bune de rontatit langa un pahar de iaurt.
    Dany

  13. Cristina spune:

    In primul rand felicitari pentru site! imi plac foarte mult retetele tale, unele dintre ele chiar le-am incercat. Azi am facut saleurile si sunt incantata de ce a iesit. Multumesc si spor la gatit;)
    Paste Fericit!

  14. Simona-Laura spune:

    Buna Amalia, multumesc pentru reteta ! Au iesit super bune
    saleurile. Pentru ca nu am avut margarina am pus unt, dar cantitate mai mica
    doar 140 gr si 200 gr. de cascaval ras. Drojdie proaspata nu am avut dar am pus
    uscata ( 1 lingura). La inceput am fost putin sceptica pentru ca reteta nu avea
    apa sau lapte, dar smintina si oul au legat foarte bine aluatul.
    Intr-adevar prima tava s-a topit cum am scos-o din cuptor.
    Inca o data iti multumesc si spor la bunataturi.

  15. bella spune:

    sper sa iasa arata bine in poza si multam ptr reteta

  16. Andreea spune:

    Buna,Amalia! Am facut mai inainte aluatul,si as vrea sa te intreb:se pune in frigider pentru dospit?Sau se lasa normal?Am doar 13 ani si sunt incepatoare la gatit :)):”>.Poate imi trimiti detaliile prin email.

  17. Lory spune:

    Azi cred ca o sa le incerc si eu…sper sa imi iasa…;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>