Prajitura Inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Este o reteta veche se numara printre preferatele mele, de aceea am si executat-o de Craciun :).

Ingrendiente blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn „peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura, deoarece prajitura inghetata falsa este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.

Blat prajitura inghetata falsa

Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema din:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra

Galbenusurile se freaca cu faina (eu am pus amidon alimentar), se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur,  amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se adauga apoi amestecul de crema putin cate putin, amestecand mereu.

Prepararea crema prajitura inghetata falsa

Se prepara glazura pentru inghetata falsa:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc.
Blatul se acopera cu crema, apoi se pune glazura si se rade ciocolata.

Glazura inghetata falsa

Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.

Sectiune prajitura inghetata falsa

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

110 comentarii la reteta Prajitura Inghetata falsa

  1. Simona

    Buna Amalia
    Azi am incercat si eu aceasta reteta. ms de idee, foarte gustoasa, din pacate crema din galbenusuri a iesit apropae alba daca as fi avut oua de casa. Oricum a iesit destul de bine. Ms inca o data de toate ideile pe care mi le dai, tot ceea ce am gatit inspirandu-ma din tine:) a iesit exceptional. Pupici

    Raspunde
  2. Amalia

    Ok, Florina daca nu mi-ai scris pana acum inseamna ca ti-a iesit prajitura :).

    Raspunde
  3. Amalia

    Simona asa e cu ouale de casa, ai vazut poate si la prajitura cu rubarba ce galbena a iesit … daca te pot ajuta cu ceva la vreo reteta nu ezita sa-mi scrii :).

    Raspunde
  4. fely

    Ceau Amalia,
    este a 2-a reteta care o practic de pe blog-ul tau….ce pot spune, inca o reteta de si cu succes….sambata am facut aceasta prajitura…Avand o pungulita de migdale la indemana, le-am "aruncat" in crema taiate marunt si un pic prajite, a fost super.
    Multumesc si spor pe mai departe.
    Fely.

    Raspunde
  5. Amalia

    Fely ma bucur, buna ideea cu migdalele, eu o sa le inlocuiesc cu nuci ca alea imi plac mai mult :).

    Raspunde
  6. Anonymous

    Am incercat si eu reteta acum, de Craciun, dar nu mi-a iesit. Crema a iesit super tare, se crepa cand o taiam (dupa ce a stat la rece)!
    Ce am gresit? Am respectat masurile!

    Raspunde
  7. Amalia

    Anonim nu-mi explic de ce :(, ca sa o tai mai bine inmoaie cutitul in apa fierbinte si atunci nu se mai crapa crema

    Raspunde
  8. andreea

    esti nemaipomenita…am incercat cateva din retetele tale si nu ma mai pot opri…in fiecare zi ceva nou:)..azi incerc tortul egiptean…multumesc pt tot!!!sa.ti dea dumnezeu multa sanatate

    Raspunde
  9. Amalia

    Draga Andreea grija cu kilogramele :)), te pup!

    Raspunde
  10. andreea

    draga amalia de cand dau tarcoale acestei prajituri si mi-a fost frica sa o incerc,dar aseara mi-am luat inima in dinti si am facut-o.si:blatul mi-a iesit prea mare(inalt)-nu e culmea sa zic asta?dar a iesit.crema a iesit si ea(eu am facut-o cu margarina unirea-precis cu unt iese mai buna,si glazura mi-a iesit.deci a iesit nu s-a taiat absolut nimic.ce as face eu data viitoare-as insiropa blatul.tu ce zici ar mege?dar prajitura e foarte buna mie imi place.bine nu intrece tortul egiptean(care l-am transformat in prajitura sa fie cat mai multa),care e absolut delicios.apropo imi place noul blog(adica tranformarea),e super.felicitari.astept in continuare noi retete de mancaruri dar mai ales de prajituri.

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea e bine daca ti-a iesit inalt, asa trebuie sa iasa :), felicitari pentru reusita, o sa postez retete de prajituri cat de curand, sper doar sa am si timp :).

      Raspunde
  11. axenia

    esti un inger!miine incerc tortul egiptean pt ziua sotului meu.

    Raspunde
    • Amalia

      Axenia iti tin pumnii :). Sper sa-ti reuseasca este deosebit de bun!

      Raspunde
  12. Andra

    Salut! Am facut si eu reteta aceasta si a iesit foarte foooarte buna! Multumesc foarte mult ca ai publicat-o !

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Andra sper sa mai incerci si alte retete .

      Raspunde
  13. mihaela

    Iti multumesc pentru retetele tale foarte reusite, cred ca inspiri pe foarte multa lume, urmaresc si alte bloguri imi place Dora, Gabi; reteta aceasta am incercat-o si mi-a placut foarte mult.
    Cand nu stiu ce papica sau praji sa fac (sambata este regula la praji, sotului ii plac) intotdeauna esti o sursa buna de copiat( am retetele tale pe un caiet personal, asa in cazul in care nu merge netul)
    Te pup si spor la idei!

    Raspunde
  14. mihaela

    Am uitat sa-ti spun ca sambata trecuta am facut Prajitura inghetata falsa(super apreciata de prieteni) iar azi numai ce am terminat rulada de ciocolata (am pus bucatele de capsuni aveam prin gradina) si a iesit un deliciu!
    Am sa incerc si tortul egiptean dar astept o ocazie mai deosebita !
    bye,bye

    Raspunde
    • Amalia

      Draga Mihaela eu am lasat-o mai incet cu dulciurile :) ca deja kilogramele si-au facut de cap :)). Oricum toata ziua ma gandesc ce sa fac dulce doar ca nu pun retetele in aplicare… te pup si sper sa incerci si alte retete.

      Raspunde
  15. Amariei Mirela

    Buna, Amalia.
    Am facut si eu (pe trei sferturi deocamdata) prajitura. Mai am de facut glazura de albusuri, dar o fac maine.
    Blatul a iesit foarte gustos si pufos, chiar daca a pus Nesquik in loc de cacao (e ptr ziua nepotelului meu si am evitat cacaoa), iar crema de galbenusuri (pe care intre timp am pus-o peste blat si la frigider) chiar are gust de inghetata. Sper sa nu fie nici o problema daca fac glazura maine.
    Te anunt de rezultatul final si de succesul pe care l-a avut la copii! Tot maine trebuie sa fac si tortul cu crema de mascarpone (tot pentru nepotel) si sper s aiasa bine!

    Raspunde
    • Amalia

      Mirela nu-i nicio problema daca o lasi pe maine, ma bucur ca ti-a iesit blatul si crema , astept sa-mi scrii ce parere au avut invitatii :).

      Raspunde
      • Amariei Mirela

        Mi-a iesit foarte gustoasa si glazura. Prajitura e asamblata….pusa la frigider….asteptam parerile micilor invitati! Te tin la curent!

        Raspunde
        • Amalia

          Ok Mirela :).

          Raspunde
          • Amariei Mirela

            Succes total!
            Desi…mi se pare ca de abia azi e si glazura de albusuri suficient de intarita. Totusi copii le-au devorat instantaneu.
            Data viitoare cred ca fac crema de galbenusuri in cantita dubla.

          • Amalia

            Mirela ma bucur, sa va fie de bine !

  16. Cami

    chiar acum am terminat de facut aceasta prajiturica, mi-a iesit excelent, abia astept sa o servesc, copiii ar manca-o si acum daca n-ar trebui sa o tin la rece cateva ore, multumesc Amalia pentru retetele tale minunate. Cami din Tg. Mures

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Cami si ma bucur ca ti-a reusit :)

      Raspunde
  17. rahela

    am facut si eu odata prajitura dar crema am facuto direct pe foc si a iesit ff bine

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a iesit !

      Raspunde
  18. clau

    este minunata aceasta reteta am mancat 1.000 de ori prajitura ingetata

    Raspunde
    • Amalia

      :) e preferata mamei mele .

      Raspunde
  19. mire

    am respectat ingrendientele si blatul trebuia mai dulce…si are gust excesiv de oua..nu a iesit :(((

    Raspunde
    • Amalia

      Ma mir sincer… imi pare rau, eu vreau sa fac prajitura asta de Craciun dar cu alta crema, 6 oua e cantitatea normala zic eu la un blat sau la o prajitura…iar 12 linguri de zahar cred ca e suficient …

      Raspunde
  20. Ovidiu

    Draga Amalia,
    In primul rand iti multumesc pentru ca ai timp si rabdare sa mentii blogul cu retete extraordinar de bune. Sunt un vizitator al blogului tau (cam de 3 luni {^.^})…..am 21 de ani si in timpul liber imi place sa gatesc……am incercat mai multe retete de la tine si pot spune ca unele sunt foarte bune si gustoase. Vroaiam sa iti multumesc pentru retete si sa iti urez tie si familie tale sarbatori fericite, multa sanatate si pace sufleteasca, iar pt 2012 cat mai multe rete bune bune pe blog ;)
    P.S.
    Am facut si eu prajitura asta de Carciun si a iesit traznet…..deja s-au dus 3/4 din ea :))

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc din suflet Ovidiu si daca urmaresti site-ul o sa vezi ca voi posta o praji asemanatoare cu cea de inghetata falsa dar cu crema de ciocolata. An Nou fericit si plin de lucruri bune!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>