Prajitura Inghetata falsa


Este o reteta veche se numara printre preferatele mele, de aceea am si executat-o de Craciun :).
Ingrendiente:
Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn “peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura, deoarece aceasta prajitura este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.

Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema din:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra

Galbenusurile se freaca cu faina ( eu am pus amidon alimentar ), se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur,  amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se adauga apoi amestecul de crema putin cate putin, amestecand mereu.

Se prepara glazura:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc.
Blatul se acopera cu crema , apoi se pune glazura si se rade ciocolata.

Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

86 Responses to Prajitura Inghetata falsa

  1. Thritemius spune:

    EXCELENT!

  2. Mihaela spune:

    O prajitura super faina! O fac de vreo 4 ani. E usoara si delicioasa!

  3. rebeka spune:

    Buna Amalia in crema se foloseste unt sau margarina cub?

  4. alina spune:

    delicioasa….si foarte usor de facut…..
    am folosit tava mare de la cuptor si nu a iesit asa inalta ca a ta dar ne-a placut maxim!
    nu am batut albusurile de la final pe baie de abur deci merge si asa…varianta mai simpla!

  5. Elena spune:

    Buna, Amalia! Am incercat si eu aceasta prajitura care pare delicioasa si mi s-a branzit crema desi am pus unt cu 80% grasime. Nu stiu unde am gresit. Din fericire, pontul Joanei a functionat perfect. Am adaugat putin lapte fierbinte si am bagat mixerul la ultima viteza. Acum e la frigider. De-abia astept s-o tai. Multumesc pentru retete si iti doresc un An Nou cu sanatate, realizari si multe bucurii!

  6. Matilda spune:

    NU SE FREACA NICIODATA UNTUL CU ZAHAR
    SE FREACA GALBENUSELE CU ZAHAR,LAPTE SI FAINA PE ABUR SI UNTUL SE FREACA SPUMA!!!!!!

  7. Bianca spune:

    Am facut aceasta prajitura de 2 ori, niciodata nu mi-a iesit! Informatiile oferite sunt insuficiente pentru ca sa iasa aceasta prajitura unei incepatoare.

    Blatul stiam sa-l fac, nu-l poate gresi nimeni, dar crema….nu spuneti cat timp trebuie lasata pe abur, mi-a iesit tare ca piatra dupa ce s-a racit (am respectat intocmai reteta). In plus mi se pare ca sunt prea multe galbenusuri in ea, are un gust prea puternic de oua.

    Spuma, din nou, nu se specifica cat timp trebuie batuta pe aburi, am batut-o aproape 10 minute, s-a intarit, dar dupa ce am pus-o pe prajitura si am pus-o la rece curgea un sirop din ea.

    Poate imi spuneti ce am facut gresit, cu toate ca am respectat reteta…

  8. Georgiana spune:

    Am făcut și eu prăjitura asta și ne place mult.
    Mulțumesc pentru rețetă. Pupici!

  9. Alina spune:

    Foarte Buna. Mersi

  10. estera spune:

    Am facuto pt prima data si a iesit delicioasa!!!!:)multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>