Prajitura Inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Este o reteta veche se numara printre preferatele mele, de aceea am si executat-o de Craciun :).

Ingrendiente blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn „peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura, deoarece prajitura inghetata falsa este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.

Blat prajitura inghetata falsa

Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema din:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra

Galbenusurile se freaca cu faina (eu am pus amidon alimentar), se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur,  amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se adauga apoi amestecul de crema putin cate putin, amestecand mereu.

Prepararea crema prajitura inghetata falsa

Se prepara glazura pentru inghetata falsa:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc.
Blatul se acopera cu crema, apoi se pune glazura si se rade ciocolata.

Glazura inghetata falsa

Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.

Sectiune prajitura inghetata falsa

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

loading...

95 comentarii la reteta Prajitura Inghetata falsa

  1. Muntean Henrietta

    Draga Amelia inainte sa scri o reteta incearca sa te documentezi inaine . Pt 6 oua 10 linguri de faina… mi-o iesit blatul asa de tare incat daca lovesc pe cineva cu o bucata de blat face echimoze cronice :P

    Raspunde
    • Amalia

      Nu stiu ce sa zic, eu reteta asta o fac mereu, plus ca ai vazut si restul comentariilor.

      Raspunde
    • Amalia

      Nu are cum sa iasa tare deoarece se pune si bicarbonat… imi pare rau de nereusita.

      Raspunde
  2. dana

    Foarte buna prajitura,a fost apreciata de toata familia ….a iesit super delicioasa

    Raspunde
  3. elena

    Spune.mi te rog ce dimensiuni la tava ai folosit?

    Raspunde
    • Amalia

      25×35

      Raspunde
  4. mariana ignat

    multumesc pentru reteta e superba ..si usor de facut…

    Raspunde
  5. Maria

    A iesit extraordinar de bine.E foarte buna:-**

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>