Prajitura Fantezie

Prajitura Fantezie (prajitura fantezie 0)   imagine reteta
O prajitura care-mi placea in mod deosebit cand eram mica. Este foarte simpla, ca dealtfel toate dulciurile copilariei mele si are o poveste draguta. Cand aveam cativa anisori vecina noastra ne-a invitat pana la ea si ne-a servit cu aceasta prajitura. Am luat o bucata, am mai luat inca una si ea imi tot spunea ” mai ia Amalia inca una” si nu am refuzat… pana cand am mancat toate prajiturile de pe platou. De atunci de fiecare data cand o face, mama imi aminteste de „patania” mea. 
 
Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 g zahar + 50 g
  • 200 g faina
  • 10 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • coaja de lamaie
  • gem acrisor ( de preferinta de prune)
  • 150 g nuca macinata
Se freaca galbenusurile cu zahar, adaugand putin cate putin apa pana obtinem o crema ca si o alifie. Praful de copt se adauga impreuna cu faina treptat.
Coacem blatul la foc potrivit timp de 30-40 minute ( pentru mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea). Cand este copt il lasam sa se raceasca putin apoi il ungem cu dulceata, punem si nuca macinata apoi albusurile batute spuma cu 50 g zahar. Bagam la cuptor la foc tare pana se rumeneste putin bezeaua de deasupra.
 
Prajitura Fantezie (prajitura fantezie 1 290x217)   imagine retetaPrajitura Fantezie (prajitura fantezie 2 290x217)   imagine retetaPrajitura Fantezie (prajitura fantezie 3 290x217)   imagine retetaPrajitura Fantezie (prajitura fantezie 4 290x217)   imagine reteta
Lasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit inmuiat in apa.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

18 comentarii la reteta Prajitura Fantezie

  1. ivona

    Buna! Imi place foarte mult blogul tau, felicitari!Te-am adaugat mai demult in lista mea de bloguri, dar am omis sa te si urmaresc. Iti multumesc pt retetele excelente pe care ni le impartasesti!DOAMNE AJUTA!

    Raspunde
  2. Amalia

    Ivona iti multumesc mult, sper sa incerci macar o reteta :)

    Raspunde
  3. lizidesign

    buna, mi-a placut reteta asta siintentionez sa o fac vineri, can am sa am cam 20 de invitati; sper s anu ma fac de ras:))). voiam sa intreb daca sant probleme cu schimbatul gustului/aspectului daca as face-o cu o seara inainte. multumesc

    Raspunde
  4. Amalia

    Lizi nu-i nicio problema, din contra se taie mult mai bine, iar dulceata mai absoarbe din miezul de nuca. Atat doar sa o pastrezi la rece :).
    PS Tare dragut site-ul tau !

    Raspunde
  5. Alexandra T.

    Oauuuu…ce bine arata prajitura ta!!!cu siguranta o fac si eu …Pupic!

    Raspunde
  6. Amalia

    Multumesc Alexandra:)

    Raspunde
  7. lizilgx

    amalia am avut un succes nebun cu prajitura ta atunci, si nu e putin avand in vedere ca si aici sant retete excelente!!! multumesc pt reteta si pt aprecierea vis a vis de site :)

    Raspunde
  8. Amalia

    Buna Lizi sper sa incerci retetele de prajitura cu fructe sunt dulci acrisoare , tocmai bune in sezonul asta !

    Raspunde
  9. Anonymous

    si bezeaua cum se face ?

    Raspunde
  10. Amalia

    Se bat albusurile cu 50g zahar, scrie mai sus in reteta :).

    Raspunde
  11. Amalia

    Se bat albusurile cu 50g zahar, scrie mai sus in reteta :).

    Raspunde
  12. a

    Buna Amalia.Am facut prajiturica ta,dar nu mi-a prea iesit…In primul rand..cele 2 pliculetze de zahar vanilat si coaja de lamaie cind le pun si unde?
    Apoi blatul mi-a iesit dezastru,nu a crescut si era asa de lipicios de s-a lipit de folia aia si nu mai puteam sa-l intind…
    Nu stiu ce am gresit…Spune-mi tu ,te rog!!!!

    Raspunde
  13. Amalia

    Buna , imi pare rau pentru nereusita… zaharul vaniliat la inceput impreuna cu zaharul tos, lamaia la sfarsit… Daca nu a crescut probabil a fost o problema cu praful de copt sau poate faina … sper sa-ti reuseasca data viitoare.

    Raspunde
  14. Liliana D.

    Draga Amalia,
    Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca,dar reteta ta ,nu mi-a iesit .Hai sa vedem de ce ?
    In primul rand ,am pus-o in tava mare de la aragaz,(tu nu ai specificat dimensiunea tavii pentru ingredientele pe care le-ai folosit)Nici nu a crescut pentru ca a fost o cantitate mica in tava mare.
    Bezeaua iese lipicioasa albusuri + zahar.daca nu specifici exact ,ca zaharul se adauga dupa ce ai batut prima data albusurile cu un varf de sare si dupa ce sunt deja cat de cat batute ,se adauga zaharul.
    Incearca sa faci modificarile ,sa nu mai greseasca si alte doamne .Prajitura se poate sa fie buna,eu nu am reusit sa imi dau seama.,neiesindu-mi intr-o forma comerciala,incat sa ma tenteze sa o gust.Poate imi fac curaj si mai incerc o data.Succes si tie pe viitor
    Liliana

    Raspunde
    • Amalia

      Liliana iti multumesc pentru comentariu. De multe ori ma grabesc cand postez o reteta si poate nu explic intru totul procedeul. Am presupus ca se stie ca albusurile se bat spuma bine si apoi se adauga zaharul… tot mi-am propus sa rescriu unele retete dar din pacate nu prea am timp. Oricum comentariul tau mi-a fost de ajutor.

      Raspunde
  15. emilia

    Sunt incantata de retetele pe care le postezi….nu am experienta inca sa gatesc ” ca o gospdina desavarsita” dar urmaresc blogul tau si incep sa am satisfactii…reteta ta de baza a tortului e perfecta…. nu am dat gres , am preparat o multime de retete si sunt delicioase…felicitari amalia si astept sa ma incanti cu fiecare reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Emilia experienta se capata in timp, important e sa-ti placa ceea ce faci :), ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau sper sa incerci cat mai multe.

      Raspunde
  16. Mihaela

    Excelenta! :)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>