Prajitura Fantezie

Prajitura Fantezie (IMG 1451)   imagine reteta
O prajitura care-mi placea in mod deosebit cand eram mica. Este foarte simpla, ca dealtfel toate dulciurile copilariei mele. 
Ingrendiente:
5 oua
200 g zahar + 50 g
200 g faina
10 linguri apa
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vaniliat
coaja de lamaie
gem acrisor ( de preferinta de prune)
150 g nuca macinata
Se freaca galbenusurile cu zahar, adaugand putin cate putin apa pana obtinem o crema ca si o alifie. Praful de copt se dizolva cu suc de lamaie , si se adauga impreuna cu faina , treptat. Coacem blatul la foc potrivit timp de 30-40 minute ( pentru mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea).

Prajitura Fantezie (IMG 1444)   imagine reteta

Cand este copt il lasam sa se raceasca apoi il ungem cu dulceata, punem si nuca macinata apoi albusurile batute spuma cu 50 g zahar.Prajitura Fantezie (IMG 1445)   imagine reteta Prajitura Fantezie (IMG 1446)   imagine retetaBagam la cuptor la foc tare pana se rumeneste putin bezeaua de deasupra. Prajitura Fantezie (IMG 1447)   imagine retetaLasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit inmuiat in apa.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

18 Responses to Prajitura Fantezie

  1. ivona spune:

    Buna! Imi place foarte mult blogul tau, felicitari!Te-am adaugat mai demult in lista mea de bloguri, dar am omis sa te si urmaresc. Iti multumesc pt retetele excelente pe care ni le impartasesti!DOAMNE AJUTA!

  2. Amalia spune:

    Ivona iti multumesc mult, sper sa incerci macar o reteta :)

  3. lizidesign spune:

    buna, mi-a placut reteta asta siintentionez sa o fac vineri, can am sa am cam 20 de invitati; sper s anu ma fac de ras:))). voiam sa intreb daca sant probleme cu schimbatul gustului/aspectului daca as face-o cu o seara inainte. multumesc

  4. Amalia spune:

    Lizi nu-i nicio problema, din contra se taie mult mai bine, iar dulceata mai absoarbe din miezul de nuca. Atat doar sa o pastrezi la rece :).
    PS Tare dragut site-ul tau !

  5. Alexandra T. spune:

    Oauuuu…ce bine arata prajitura ta!!!cu siguranta o fac si eu …Pupic!

  6. Amalia spune:

    Multumesc Alexandra:)

  7. lizilgx spune:

    amalia am avut un succes nebun cu prajitura ta atunci, si nu e putin avand in vedere ca si aici sant retete excelente!!! multumesc pt reteta si pt aprecierea vis a vis de site :)

  8. Amalia spune:

    Buna Lizi sper sa incerci retetele de prajitura cu fructe sunt dulci acrisoare , tocmai bune in sezonul asta !

  9. Anonymous spune:

    si bezeaua cum se face ?

  10. Amalia spune:

    Se bat albusurile cu 50g zahar, scrie mai sus in reteta :).

  11. Amalia spune:

    Se bat albusurile cu 50g zahar, scrie mai sus in reteta :).

  12. a spune:

    Buna Amalia.Am facut prajiturica ta,dar nu mi-a prea iesit…In primul rand..cele 2 pliculetze de zahar vanilat si coaja de lamaie cind le pun si unde?
    Apoi blatul mi-a iesit dezastru,nu a crescut si era asa de lipicios de s-a lipit de folia aia si nu mai puteam sa-l intind…
    Nu stiu ce am gresit…Spune-mi tu ,te rog!!!!

  13. Amalia spune:

    Buna , imi pare rau pentru nereusita… zaharul vaniliat la inceput impreuna cu zaharul tos, lamaia la sfarsit… Daca nu a crescut probabil a fost o problema cu praful de copt sau poate faina … sper sa-ti reuseasca data viitoare.

  14. Liliana D. spune:

    Draga Amalia,
    Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca,dar reteta ta ,nu mi-a iesit .Hai sa vedem de ce ?
    In primul rand ,am pus-o in tava mare de la aragaz,(tu nu ai specificat dimensiunea tavii pentru ingredientele pe care le-ai folosit)Nici nu a crescut pentru ca a fost o cantitate mica in tava mare.
    Bezeaua iese lipicioasa albusuri + zahar.daca nu specifici exact ,ca zaharul se adauga dupa ce ai batut prima data albusurile cu un varf de sare si dupa ce sunt deja cat de cat batute ,se adauga zaharul.
    Incearca sa faci modificarile ,sa nu mai greseasca si alte doamne .Prajitura se poate sa fie buna,eu nu am reusit sa imi dau seama.,neiesindu-mi intr-o forma comerciala,incat sa ma tenteze sa o gust.Poate imi fac curaj si mai incerc o data.Succes si tie pe viitor
    Liliana

    • Amalia spune:

      Liliana iti multumesc pentru comentariu. De multe ori ma grabesc cand postez o reteta si poate nu explic intru totul procedeul. Am presupus ca se stie ca albusurile se bat spuma bine si apoi se adauga zaharul… tot mi-am propus sa rescriu unele retete dar din pacate nu prea am timp. Oricum comentariul tau mi-a fost de ajutor.

  15. emilia spune:

    Sunt incantata de retetele pe care le postezi….nu am experienta inca sa gatesc ” ca o gospdina desavarsita” dar urmaresc blogul tau si incep sa am satisfactii…reteta ta de baza a tortului e perfecta…. nu am dat gres , am preparat o multime de retete si sunt delicioase…felicitari amalia si astept sa ma incanti cu fiecare reteta.

    • Amalia spune:

      Emilia experienta se capata in timp, important e sa-ti placa ceea ce faci :), ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau sper sa incerci cat mai multe.

  16. Mihaela spune:

    Excelenta! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>