Prajitura/Tort cu iaurt si frisca

Prajitura/Tort cu iaurt si frisca (IMG 12311)   imagine reteta

Prajitura asta o fac mereu cand sunt in criza de timp, deoarece este usor de facut. Reteta este cea de la tort cu iaurt si frisca putin modificata.

Avem nevoie de :
Pentru crema:

  • 2 iaurturi a 200 g ( eu am folosit iaurt cu dulceata de nuci verzi)
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca

Baza prajiturii:

  • 4 oua
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 varf de cutit praf de copt

 Pentru blat mixam albusurile spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Tot asa adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Folosim o paleta de lemn si amestecam usor peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Coacem 15 min la foc potrivit ( 170g C). 

Prajitura/Tort cu iaurt si frisca (pr11 290x72)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca blatul si apoi il scoatem pe un platou.

Prajitura/Tort cu iaurt si frisca (IMG 1214 resize 290x217)   imagine reteta

Crema se prepara in felul urmator;  Amestecam iaurtul cu 2 linguri de zahar si lasam cateva minute sa se topeasca zaharul. Intre timp incalzim putina apa, separat dizolvam gelatina in apa rece si apoi o amestecam cu apa fierbinte fara sa o fierbem. Turnam amestecul in iaurt si apoi amestecam cu frisca batuta impreuna cu intaritorul.

Facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Insiropam blatul si apoi punem crema deasupra.

Prajitura/Tort cu iaurt si frisca (IMG 1215 resize 290x217)   imagine reteta

Cu un cutit trasam feliile de prajitura si apoi tinem la rece cel putin o ora.

Prajitura/Tort cu iaurt si frisca (IMG 1217 resize 290x217)   imagine retetaPrajitura/Tort cu iaurt si frisca (IMG 1218 resize 290x217)   imagine reteta

Servim. Este o prajitura racoritoare si nu foarte dulce :).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

13 Responses to Prajitura/Tort cu iaurt si frisca

  1. ari spune:

    ce bine arata si ideea e super!

  2. Amalia spune:

    Ari iti multumesc, poate o incerci si tu!

  3. ina spune:

    Amalia vad ca te specializezi in dulciuri! Tare bine arata, mai ca imi vine sa te mai aleg la poza saptamanii cu ultima poza :)))

  4. Didona spune:

    Un vot de la mine si un premiu, pe blogul meu,pe care ti-l ofer cu drag.

  5. Amalia spune:

    Ina iti multumesc esti tare draguta!

  6. Amalia spune:

    Didona iti multumesc pentru vot si pentru premiu , trec pe la tine sa-l ridic :)

  7. Edith spune:

    Foaarte faina! Desi e simpla, ti-a iesit de mare efect! :)

  8. Amalia spune:

    Multumeeesc!

  9. judy spune:

    ciao,Amalia.azi am facut prajitura cu iaurt si frisca.foarte buna!!!!racoritoare si un gust super bun!am facut-o cu piscoturi si in 20 de minute a fost gata.rapida si buna!merçi de toate retetele si de toate sfaturile! pupici!

  10. Amalia spune:

    Hey jmecherie :)) ai scurtat si mai mult reteta , sper ca ai insiropat piscoturile :). Ma bucur ca ti-a placut sper sa incerc si alte retete :)

  11. Anonymous spune:

    ciao Amalia.la noi nu e bun nimic daca nu-i insiropat.foarte buna prajitura asta! chiar acum am gasit si tortul cu iaurt si frisca.musai sa o fac dar numai simbata ca in cursul saptamini sotul e mai mult plecat si fiul meu e tare nepofticios!deja am pus ochii pe multe retete de la tine si rind pe rind o sa le fac toate.in august,acasa, in concediu o sa incerc multe.merçi inca o data!by,by.

  12. Anonymous spune:

    Buna! Cum adica insiropam platul cu esenta de rom? Pai cata esenta de rom trebuie? Si mai ales ce gust o sa aiba? Presupun ca e vorba de un sirop facut cu apa si zahar in care se pune si rom nu?

  13. Amalia spune:

    Anonim multumesc pentru intrebare, probabil am fost prea grabita cand am scris reteta si nu am precizat exact. Ai intuit bine, facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Sper ca nu te-am incurcat prea tare, o sa completez si reteta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>