Prajitura cu iaurt si frisca


Prajitura asta o fac mereu cand sunt in criza de timp, deoarece este usor de facut. Reteta este cea de la tort cu iaurt si frisca putin modificata.
Avem nevoie de :
Pentru crema:

  • 2 iaurturi a 200 g ( eu am folosit din acelea cu dulceata de nuci verzi)
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca

Baza prajiturii:

  • 1 blat de pandispan cu cacao (dc nu puteti sa-l inlocuiti cu piscoturi)

Crema se prepara in felul urmator. Amestecam iaurtul cu 2 linguri de zahar si lasam cateva minute sa se topeasca zaharul. Intre timp incalzim putina apa, separat dizolvam gelatina in apa rece si apoi o amestecam cu apa fierbinte fara sa o fierbem. Turnam amestecul in iaurt si apoi amestecam cu frisca batuta impreuna cu intaritorul. facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Insiropam blatul si apoi punem crema deasupra.

Cu un cutit trasam feliile de prajitura si apoi tinem la rece o ora.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

13 Responses to Prajitura cu iaurt si frisca

  1. ari spune:

    ce bine arata si ideea e super!

  2. Amalia spune:

    Ari iti multumesc, poate o incerci si tu!

  3. ina spune:

    Amalia vad ca te specializezi in dulciuri! Tare bine arata, mai ca imi vine sa te mai aleg la poza saptamanii cu ultima poza :)))

  4. Didona spune:

    Un vot de la mine si un premiu, pe blogul meu,pe care ti-l ofer cu drag.

  5. Amalia spune:

    Ina iti multumesc esti tare draguta!

  6. Amalia spune:

    Didona iti multumesc pentru vot si pentru premiu , trec pe la tine sa-l ridic :)

  7. Edith spune:

    Foaarte faina! Desi e simpla, ti-a iesit de mare efect! :)

  8. Amalia spune:

    Multumeeesc!

  9. judy spune:

    ciao,Amalia.azi am facut prajitura cu iaurt si frisca.foarte buna!!!!racoritoare si un gust super bun!am facut-o cu piscoturi si in 20 de minute a fost gata.rapida si buna!merçi de toate retetele si de toate sfaturile! pupici!

  10. Amalia spune:

    Hey jmecherie :)) ai scurtat si mai mult reteta , sper ca ai insiropat piscoturile :). Ma bucur ca ti-a placut sper sa incerc si alte retete :)

  11. Anonymous spune:

    ciao Amalia.la noi nu e bun nimic daca nu-i insiropat.foarte buna prajitura asta! chiar acum am gasit si tortul cu iaurt si frisca.musai sa o fac dar numai simbata ca in cursul saptamini sotul e mai mult plecat si fiul meu e tare nepofticios!deja am pus ochii pe multe retete de la tine si rind pe rind o sa le fac toate.in august,acasa, in concediu o sa incerc multe.merçi inca o data!by,by.

  12. Anonymous spune:

    Buna! Cum adica insiropam platul cu esenta de rom? Pai cata esenta de rom trebuie? Si mai ales ce gust o sa aiba? Presupun ca e vorba de un sirop facut cu apa si zahar in care se pune si rom nu?

  13. Amalia spune:

    Anonim multumesc pentru intrebare, probabil am fost prea grabita cand am scris reteta si nu am precizat exact. Ai intuit bine, facem un sirop din 150ml apa si 4 linguri zahar si adaugam putina esenta de rom ( o lingurita ). Sper ca nu te-am incurcat prea tare, o sa completez si reteta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>