Paine in ou prajita

 Paine in ou prajita (IMG 1310 resize)   imagine reteta

Un mic dejun rapid si satios in diminetile reci de iarna ( si nu numai).

Avem nevoie de:

  • 3-4 felii de paine ( de preferinta mai veche)
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • sare
  • ulei

Feliile de paine se taie in doua, se trec prin lapte si prin ouale batute cu putina sare. Se prajesc in ulei incins si se scot pe un servet de hartie.

Paine in ou prajita (p1)   imagine reteta
Daca doriti puteti rade cascaval deasupra.

Noi le-am servit cu ceai.

Reteta publicata in Alte retete. Etichete: , .
loading...

19 comentarii la reteta Paine in ou prajita

  1. Edith

    De cand n-am mai mancat.. Noi le zicem friganele, imi facea mama cand eram mica. Tare bune!

    Raspunde
    • Lucia

      Mhhhm , da da de ani buni nu am mai mancat am si uitat de ele. <3

      Raspunde
      • Amalia

        Da, e o chestie rapida si tare buna la micul dejun, mai ales iarna :).

        Raspunde
  2. Lissa

    ..ooo,ce buna e painea asta in ou Amalia ,de-atatea ori le fac si eu si cu branza rasa deasupra si cu zahar …asa-i place la Karina(fiica-mea),te pup!

    Raspunde
  3. Amalia

    Edith cred ca asa sunt trecute si in cartea de bucate :)

    Raspunde
    • ioana

      chiar acum am facut… au iesi ”trasnet”!!! foarte bune!

      Raspunde
  4. Amalia

    Lissa si mie imi facea mama cand eram mica cu zahar asa ca o inteleg pe Karina :))

    Raspunde
  5. vajdoiu

    buna pita`n ou i place si la schiau

    Raspunde
  6. Anonymous

    eu ii faceam lui mama cand eram mic ! LOL

    Raspunde
  7. Daniel

    La noi in Banat se zice prajinite:)

    Raspunde
  8. IonutM

    acuma merg sa-mi fac.iumi :))

    Raspunde
  9. Claudiu

    acuma ma pun sa fac si eu doar ca painea de aici din germania nu e ca si in romania dar o sa vad eu ce va iesi

    Raspunde
    • Amalia

      Claudiu stiud espre ce vorbesti :), sotul meu ca toti romanii e mare mancator de paine si am avut ceva probleme in Germania :))… Cred ca o sa-ti reuseasca reteta .

      Raspunde
  10. Eugen

    In Ardeal i se zice „bundas” (citit bundash), de la „bundas kenyer” in maghiara. Kenyer inseamna paine.

    Raspunde
    • Simona

      Eu nu stiu in care Ardeal se zice asa. Poate in Harghita.

      Raspunde
  11. Robert W

    Acuma am terminat de mancat cateva paini in ou…dar painea din america nu e deloc la fel ca cea de acasa si n-a avut consistenta potrivita…parca a fost prea moale inauntru. Niciodata nu mi-a placut sa adaug lapte …..painea in ou ar trebui sa fie crocanta…nom nom nom

    Raspunde
    • Amalia

      Mda din cauza painii, data viitoare sa nu o mai inmoi in lapte, imi pare rau dar nu am de unde sa stiu cum e painea in America , banuiesc ca e foarte pufoasa si moale… poate gasesti pe la brutarii paine de casa .

      Raspunde
  12. scanyas

    Eu si cu familia mea suntem din Romania dar eu si sotia lucram in Italia cand am venit in Romania in 13 August imi era pofta de paie in ou ca la mama acasa am mers la tara si acolo neam strans cu toti si am ciugulit cu toti paine in ou . Sa stiti ca in Italia restaurantele romanesti sunt foarte scumpe si ai o pofta de bunatatile de acasa (mai ales de craciu).

    Raspunde
    • Amalia

      Cred, o sa gasiti multe retete pe site cu specific romanesc, sper sa le si incercati :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>