Fursecuri Ghinda

Fursecuri Ghinda (IMG 15033)   imagine reteta
Anul asta mi-a fost tare greu sa ma hotarasc ce dulciuri sa fac de Craciun…printre altele ( a se citi muulte retete de prajituri) am ales 2 retete de fursecuri . Iata prima reteta.

Ingrediente aluat:

  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 400 g faina
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri sifon sau bors
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • putina sare

Pentru lipit fursecurile:

  • serbet, gem mai tare, finetti

Pentru glazura:

  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 100 g margarina
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de rom
  • nuca de cocos

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat potrivit de moale. Cu ajutorul aparatului de spritat sau cu mana se fac baghete de 2,5 cm lungime care se coc in tava neunsa la foc mic sa ramana albe. Eu am facut 2 modele; unul dintre ele l-am facut cu furculita, celalalt cu pistolul.
Fursecuri Ghinda (g1 290x138)   imagine reteta
Dupa ce s-au copt le-am lipit 2 cate 2 cu finetti.
Pentru glazura se fierb toate ingrendientele de mai sus si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se introduc fursecurile pe jumatate, apoi se trec prin nuca de cocos.
Fursecuri Ghinda (g2)   imagine reteta
Puteti sa faceti ce model doriti, din cantitatatile de mai sus mi-au iesit aproximativ 2 tavi.

 

Fursecuri Ghinda (IMG 1509)   imagine reteta
 Reteta este din revista „Practic in bucatarie” o editie mai veche.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , .
loading...

20 comentarii la reteta Fursecuri Ghinda

  1. ina

    Amalia draga mea imi doresc ca in acest an Craciunul sa lumineze slava cerului si bucuria nasterii Mantuitorului iar in noul an sa ai parte de binecuvantari depline. Te pup!

    Raspunde
  2. Georgiana

    Sărbători fericite și un an nou cât mai bun!
    LA MULȚI ANI!

    Raspunde
  3. ISABELA

    Sarbatori Fericite si un Craciun minunat!

    Raspunde
  4. Lory

    Amalia ,Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
    La multi ani!!

    Raspunde
  5. Bucataria-Paradis

    iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
    La multi ani!!
    Caci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
    Isaia 9:6

    Raspunde
  6. Cristina

    Craciun Fericit ! si multe bucurii alaturi de cei dragi
    Cristina

    Raspunde
  7. Teo

    Ama draga, iti doresc un Craciun Binecuvantat si un An Nou Fericit :*

    Raspunde
  8. Cristina

    Din toata inima iti doresc CRACIUN FERICIT! Anul 2009 sa iti aduca sanatate,fericire si implinirea tuturor sperantelor! Sarbatori fericite! LA MULTI ANI!

    Raspunde
  9. Didona

    Inca o retea comuna! Eu fac aceste fursecuri aproape in fiecare an, numai ca le trec prin nuca macinata.
    La noi in familie le numim zbarciocgi, caci seamana bine cu ciuperca respectiva.
    Draga Amalia, ma bucur ca ne-am „cunoscut”, in acest an. Iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi.

    Raspunde
  10. Nicoleta

    Ce aspectoase sunt!

    Craciun fericit si un 2009 cu sanatate si realizari in toate!
    La multi ani!

    Raspunde
  11. Bunny

    Amalia, iti doresc sa ai parte de un an nou fericit, de Sarbatori Luminate si multa-multa sanatate!

    Raspunde
  12. NIKO

    Arata grozav ghindele tale! Cred ca sint si gustoase.
    Iti dorim sa ai parte de un Craciun de vis! Sa fii fericita!

    Raspunde
  13. Irina

    Bună!
    Întrebare de baraj: în aluat nu se pune deloc zahăr în afară de cel vanilinat?
    Mulțumesc

    Raspunde
  14. Amalia

    Draga Irina nu se pune este suficient zaharul vaniliat si cel din glazura. Te pup !

    Raspunde
  15. Irina

    Mulțumesc pentru răsounsul atât de prompt. Chiar m-ai ajutat foarte mult. Deși ingredientele sunt deja în așteptare.
    Diseară voi reeni cu feedback :).
    Pupici!

    Raspunde
  16. Irina

    Minunate!
    le-am făcut cam grosolane, ca formă. Așa că m-am limitat la a glazura fiecare fursec și l-am dat prin cocos.

    Foarte foarte bune!

    Mulțumesc!

    Raspunde
  17. Amalia

    Irina important e gustul, sa va fie de bine si sper sa incerci si alte retete :).

    Raspunde
  18. Andreea

    Pot folosi in loc de unt margarina? Nu e sanatoasa dar mama a cumparat destula caci era la oferta cu o tava de cozonac :)).

    Astept sa mi raspunzi. Pupici

    Raspunde
  19. Amalia

    Sigur ca da Andreea :). Tin pumnii, sper sa-ti reuseasca !

    Raspunde
  20. dragomir manuela

    draga amalia,am si eu o reteta de ghinde,dar mult mai usoara,cu mai putine ingrediente…si iesi f fraged…nu ma ghinui cu furculita..fac bilute in mana apoi le modelez cu degetul…dar finul e cam acelasi,gustoase!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>