Chec aperitiv

Chec aperitiv (chec 0)   imagine reteta
In zilele de sarbatoare sau cand avem musafiri sunt binevenite checurile de tip aperitiv. Sunt usor de preparat, destul de ieftine si de efect. Reteta de mai jos ii apartine Cristinei K, mi-a placut ca este foarte rapida. Am modificat-o putin, e voie de la Cristina :) , ce-a iesit mi-a placut, trece pe lista de sarbatori.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 250 g bacon ( eu am pus 150 g sunca si 100 g salam )
  • 100 g masline negre
  • 1/2 ardei rosu ( eu am pus 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde)
  • 60 g cascaval ras

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele.
Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna usor uleiul mixand in continuare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga apoi restul ingrendientelor amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava de chec ( a mea a fost cam mare si de aceea nu a iesit asa inalt) si se coace aproximativ 45  de minute.

Chec aperitiv (a11)   imagine reteta
Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca bine dupa care se poate taia.

Chec aperitiv (IMG 13744)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

39 Responses to Chec aperitiv

  1. CristinaK spune:

    Fiindca ai pus si ardei verde ti-a iesit si mai colorat, deci si mai frumos! ♥♥♥

  2. Amalia spune:

    Multumesc inca o data pentru reteta !

  3. ina spune:

    amalia eu am varianta vegetariana cu: ardei, mazare, porumb. Buna buna. Eu ii zic chec mozaic.

  4. Albertony spune:

    Ca de obicei , imaginea spune tot . Felicitari !

  5. Amalia spune:

    Da, ar trebui sa o incerc si eu :)

  6. ama spune:

    eu fac ceva oarecum asemanator, dar in straturi si cu mult cascaval.
    oricum arata minunat checul asta :)

  7. Elisu mic spune:

    Amalia…chechul tau imi face tare cu ochiul! Sigur am sa il includ in meniul pregatit pt Sfantul Stefan cand e ziua tatalui meu!

    Te pup…iti multumesc pt retetele minunate pe care le postezi si te felicit pt cat de organizat este blogul tau! :)

    De Craciun mi-am promis ca am sa fac prajitura ta Bounty Bars si cea “tavalita” cu nuca de cocos…pt ca sunt innebunita dupa aroma asta.

  8. Amalia spune:

    Albertony iti multumesc !

  9. Amalia spune:

    Ama mi se pare cunoascuta reteta de care scrii tu, daca ai timp poate o scrii pe blogul tau sa o incerc si eu :)

  10. Amalia spune:

    Elisa sper sa-ti iasa prajiturile bune, bune . Da-mi voie sa te adaug si eu pe lista mea de bloguri. Iti urez un weekend placut!

  11. imichelle spune:

    gasesc intotdeauna inspiratie in retetele tale.Multumesc,mihaela

  12. Amalia spune:

    Mihaela incerc sa gatesc tot timpul cate ceva nou :).

  13. angela spune:

    reteta asta m-a atras decand am vazut-o,doar ca nu am avut timp sa o fac…vineri mi-am luat inima in dinti si am purces la treaba…dupa ce bag tava in cuptor,constat ca nu am pus uleiul…:(…va dati seama ca nu mi-a crescut cine stie ce, dar gustul a fost…nu am cuvinte…o nebunie…voi mai face reteta dar voi incerca cu un salam picant !!!

  14. Amalia spune:

    Angela sa nu se mai intample :)). Ma bucur ca ti-a placut , sa stii ca poti incerca tot felul de combinatii :). Te pup !

  15. Anonymous spune:

    ciao,amalia.azi am facut checul.super bun!chiar si pretentiosul de sot al meu l-a laudat! cu siguranta am sa-l mai fac!merçi!pupici!eli.

  16. Amalia spune:

    Eli vad ca te-ai pus pe treaba !Sa va fie de bine… sper sa incerci si ceva dulce :).

  17. Anonymous spune:

    super arata asa ca astazi fac si eu si fac si chec cu banane…de ziua fetitei mele de MIhail si Gavril am facut tort cu nuca si a iesit super…yamiii

  18. Amalia spune:

    Anonim la checul cu banane sa-l lasi sa se raceasca bine apoi sa-l tai … ma bucur ca ti-a iesit tortul cu nuca:).

  19. Liana spune:

    E si la mine pe lista de sarbatori…:-)…cum ai spus: rapid si gustos.
    Sarbatori fericite! Amalia

  20. Anonymous spune:

    e prima data cand intru pe blog-ul tau si acum am incercat reteta de chec…inca este la cuptor…sa speram ca imi iese:):):)nu sunt chiar asa de buna bucatareasa….:(:(felicitari pt blog si tot mai multe retete incontinuare…te puuup

  21. Amalia spune:

    Hey tin pumnii, ai grija sa-l lasi sa se raceasca bine apoi sa-l tai :). Multumesc pentru aprecieri consider ca le merit doar daca iti reuseste checul :)). Te pup !

  22. Anonymous spune:

    Buna, Amalia! Chiar acum am terminat checul tau si a iesit tare bun. Am respectat reteta de baza, dar am eliminat sunca si am pus dovlecei scursi bine si caliti usor cu putina ceapa, seminte de in,patrunjel, marar si am folosit pt prima oara praf de copt fara aluminiu.(aluminiul e neurotoxic, ar fi ideal de evitat pe cat posibil) Am fost incantata si de chec si de cum s-a comportat praful de copt cel nou.:) E fain la reteta asta ca se poate adapta cu legume de tot soiul, cu carnita/sunculita. Mersi mult! Ana

  23. Anonymous spune:

    Hello! Am facut si eu acesta reteta insa nu stiu ce am facut sau nu am facut ca toata compozitia "s-a dus" la fund !da-ti un sfat ca tare mult as vrea sa imi reuseasca data viitoare!multumesc anticipat!

  24. Anonymous spune:

    buna amalia,am o intrebare,spune-mite rog la ce temperatura ai facut checul ,as vrea sa-l incerc si eu si mi-e sa nu-l ard:D ms
    alina:*

  25. Amalia spune:

    Alina nu-mi amintesc foarte bine insa cred c la temperatura potrivita sa zicem undeva intre 100-160 de grade.Te rog sa-mi scrii daca ti-a iesit si atunci completez si reteta.

  26. Anonymous spune:

    :) azi mi-am luat inima -n dinti si am executat chec-ul,ai avut dreptate ,la 160 grade ,a iesit superr!!!ms muult
    alina:*

  27. Delia spune:

    am gasit asta intamplator, mi s-a parut ca stiu poza de undeva: http://www.gatesti-ingenios.ro/Chec_aperitiv5

  28. Anonymous spune:

    Amalia,vreau sa fac si eu checul maine, insa nu vad nicaieri in reteta unde ai folosit cascavalul ras???

  29. Amalia spune:

    Acolo unde scrie " se adauga restul ingedientelor " adica se adauga baconul, maslinele, ardeiul rosu, cascavalul ras. Sper ca ai reusti sa-l faci pana la urma :).

  30. poghirca zoia cornelia ana spune:

    de mult timp imi doream o reteta de chec aperitiv…………………..nr de oua si cantitatea de faina.incercati reteta de placinta de dovlecei……………………

  31. Monica spune:

    bravo Amalia am facut o si a iesit super….

  32. CatyM spune:

    Super faina ideea! Am pregatit checul la ziua baiatului si a fost foarte laudat! Multumim!

  33. mirela spune:

    e foarte bun este delicios

  34. mirela spune:

    mia placut foarte mult ms ms

  35. oliv spune:

    foarte bun cand am pofta de pizza il fac…se face mai repede

  36. Loredana spune:

    tocmai am scos de la cuptor 2 tavi din minunatul chec pe care l’am pregatit pentru invitatii de maine de la ziua mea si …a iesit atat de bun, incat m’am “batut” cu sotul de la o tava…am stiut eu ca e bine sa fac cantitate dubla de la inceput :))
    o savoare deosebita i’o da, pe langa o sunca buna, salamul uscat, afumat Palaciego…

    multumesc de reteta, Amalia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>