Chec aperitiv

Chec aperitiv (chec 0)   imagine reteta
In zilele de sarbatoare sau cand avem musafiri sunt binevenite checurile de tip aperitiv. Sunt usor de preparat, destul de ieftine si de efect. Reteta de mai jos ii apartine Cristinei K, mi-a placut ca este foarte rapida. Am modificat-o putin, e voie de la Cristina :) , ce-a iesit mi-a placut, trece pe lista de sarbatori.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 250 g bacon ( eu am pus 150 g sunca si 100 g salam )
  • 100 g masline negre
  • 1/2 ardei rosu ( eu am pus 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde)
  • 60 g cascaval ras

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele.
Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna usor uleiul mixand in continuare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga apoi restul ingrendientelor amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava de chec ( a mea a fost cam mare si de aceea nu a iesit asa inalt) si se coace aproximativ 45  de minute.

Chec aperitiv (a11)   imagine reteta
Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca bine dupa care se poate taia.

Chec aperitiv (IMG 13744)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .

39 comentarii la reteta Chec aperitiv

  1. Amalia

    Hey tin pumnii, ai grija sa-l lasi sa se raceasca bine apoi sa-l tai :). Multumesc pentru aprecieri consider ca le merit doar daca iti reuseste checul :)). Te pup !

    Raspunde
  2. Anonymous

    Buna, Amalia! Chiar acum am terminat checul tau si a iesit tare bun. Am respectat reteta de baza, dar am eliminat sunca si am pus dovlecei scursi bine si caliti usor cu putina ceapa, seminte de in,patrunjel, marar si am folosit pt prima oara praf de copt fara aluminiu.(aluminiul e neurotoxic, ar fi ideal de evitat pe cat posibil) Am fost incantata si de chec si de cum s-a comportat praful de copt cel nou.:) E fain la reteta asta ca se poate adapta cu legume de tot soiul, cu carnita/sunculita. Mersi mult! Ana

    Raspunde
  3. Anonymous

    Hello! Am facut si eu acesta reteta insa nu stiu ce am facut sau nu am facut ca toata compozitia "s-a dus" la fund !da-ti un sfat ca tare mult as vrea sa imi reuseasca data viitoare!multumesc anticipat!

    Raspunde
  4. Anonymous

    buna amalia,am o intrebare,spune-mite rog la ce temperatura ai facut checul ,as vrea sa-l incerc si eu si mi-e sa nu-l ard:D ms
    alina:*

    Raspunde
  5. Amalia

    Alina nu-mi amintesc foarte bine insa cred c la temperatura potrivita sa zicem undeva intre 100-160 de grade.Te rog sa-mi scrii daca ti-a iesit si atunci completez si reteta.

    Raspunde
  6. Anonymous

    :) azi mi-am luat inima -n dinti si am executat chec-ul,ai avut dreptate ,la 160 grade ,a iesit superr!!!ms muult
    alina:*

    Raspunde
  7. Delia

    am gasit asta intamplator, mi s-a parut ca stiu poza de undeva: http://www.gatesti-ingenios.ro/Chec_aperitiv5

    Raspunde
  8. Anonymous

    Amalia,vreau sa fac si eu checul maine, insa nu vad nicaieri in reteta unde ai folosit cascavalul ras???

    Raspunde
  9. Amalia

    Acolo unde scrie " se adauga restul ingedientelor " adica se adauga baconul, maslinele, ardeiul rosu, cascavalul ras. Sper ca ai reusti sa-l faci pana la urma :).

    Raspunde
  10. poghirca zoia cornelia ana

    de mult timp imi doream o reteta de chec aperitiv…………………..nr de oua si cantitatea de faina.incercati reteta de placinta de dovlecei……………………

    Raspunde
  11. Monica

    bravo Amalia am facut o si a iesit super….

    Raspunde
  12. CatyM

    Super faina ideea! Am pregatit checul la ziua baiatului si a fost foarte laudat! Multumim!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere!

      Raspunde
  13. mirela

    e foarte bun este delicios

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut!

      Raspunde
  14. mirela

    mia placut foarte mult ms ms

    Raspunde
  15. oliv

    foarte bun cand am pofta de pizza il fac…se face mai repede

    Raspunde
  16. Loredana

    tocmai am scos de la cuptor 2 tavi din minunatul chec pe care l’am pregatit pentru invitatii de maine de la ziua mea si …a iesit atat de bun, incat m’am „batut” cu sotul de la o tava…am stiut eu ca e bine sa fac cantitate dubla de la inceput :))
    o savoare deosebita i’o da, pe langa o sunca buna, salamul uscat, afumat Palaciego…

    multumesc de reteta, Amalia !

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si distractie faina!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>