Cartofi crocanti cu malai

 Cartofi crocanti cu malai (IMG 14022)   imagine reteta

Reteta asta e NEMAIPOMENITA ! Am descoperit-o in revista “Practic in bucatarie” cautand retete de post.

Avem nevoie de:

  • cartofi
  • sare
  • faina de malai (porumb)
  • putin ulei

Cartofii se curata , se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, unul langa altul si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.

Cartofi crocanti cu malai (IMG 13944 290x217)   imagine reteta

Nu m-am uitat la ceas dar cred ca i-am tinut 30 de minute. Sunt foarte crocanti din cauza crustei de malai,nu sunt uleiosi… personal mi se par cu mult mai buni decat cei aurii. I-am servit cu mujdei de usturoi .

Reteta publicata in Preparate de post. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

35 Responses to Cartofi crocanti cu malai

  1. Deea spune:

    WOWWW…ce simpu si cred ca super gustosi.

  2. ina spune:

    Notata! :-* :-)

  3. Cristina spune:

    Minunata reteta asta, Amalia. Azi te voi copia.

  4. LauraAdamache spune:

    Arata sublim Amalia!!! Maine ies la vanatoare de malai si sper sa-l depistez pe la magazin pentru ca aici cartofii sunt atat de buni (ca cei din Harghita) si vreau neaparat sa ii incerc in formula asta!! Multumesc mult de reteta!!

  5. LauraAdamache spune:

    Offffffffffff acum am vazut ca se fac la cuptor!!! Nu crezi ca as putea sa ii fac la tigaie??? Oare sa-i fierb putin inainte si apoi sa-i tavalesc prin malai si sa-i prajesc?? Na, ca acum poftesc si la cartofii astia!!!! Te puuup!!

  6. Anonymous spune:

    Amalia,

    Situl tau este minunat. In fiecare zi i-l vizitez.

    It-i multumesc mult pentru ce faci.

    Miine, voi incerca reteta ta si sint sigura ca toata familia mea o va aprecia.

    Lili

  7. Anonymous spune:

    cum am vazut reteta am si facut-o ieri…initial aveam chef de cartofi prajiti dar am decis sa urmez reteta ta fiindca arata super delicios…langa am servit un sos alb de smantana cu usturoi si verdeata. merta incercata reteta asta:*

  8. Amalia spune:

    Fetelor va multumesc ca imi urmariti retetele si mai ales pentru ca le incercati.

  9. Amalia spune:

    Laura nu stiu cum se comporta in tigaie, ma tem sa nu cada malaiul de pe cartofi,cand ii prajesti eventual poti sa incerci cu un cartof sa vezi daca functioneaza :). Sa-mi spui cum ti-a iesit .

  10. oana spune:

    Amalia, mie nu mi-au iesit deloc asa :( .Malaiul se usuca si cade jos, nu se coc si nici nu se rumenesc. I-am tinut aproape o ora in cuptor.

  11. Amalia spune:

    Oana cuptorul trebuie sa fie incins la temperatura mare( e valabil pentru cartofii care trebuie copti la cuptor). Imi pare rau ca nu ti-au iesit eu zic sa mai incerci o data :). Sigur i-ai copt la temperatura mare?

  12. Ecureuil roux spune:

    Buna,

    Inca o reteta care imi place la nebunie. Mie mi-au iesit si is f buni.
    Am editat un post unde am tradus reteta ta. Sper sa se bucure si altii de ea. Foarte delicios.
    Nu stiu la ce temperatura era cuptorul, am aragaz si am dat la 1,cred ca e maxim.
    Bravo!
    Daca te deranjeaza ceva in postarea mea te rog sa imi spui.
    Multi pupici.
    Ceva retete pt gratar???

  13. oana spune:

    Poate data viitoare imi ies mai bine.Azi am incercat insa pui cu curry si mi-a iesit excelent :D .

  14. Amalia spune:

    Am vazut topicul de pe blogul tau, foarte dragut scris :), temperatura… mai greu , la cuptorul meu (electric) am pus pe 100 grade C.
    Pentru gratar… am ceva retete la preparate din carne de pui si porc, sper sa fie pe gustul tau :).

  15. domino spune:

    si la mines-a uscat…esec total
    poate din cauza cuptorului, ca eu am respectat instructiunile :P…

  16. Anonymous spune:

    Excelenti!!! f gustosi!
    multumesc Amalia! Robert

  17. Amalia spune:

    Ceva carnita pe langa nimic sau tii post? :).Nu de alta dar iti recomandam niste aripioare de pui.

  18. madalina spune:

    Am facut si eu aceasta reteta, si ce sa spun, cartofii au iesit buni, sunt deosebiti de cei facuti simplu la cuptor. I-as fi preferat mai crocanti, oare e din cauza ca malaiul meu e foarte fin? Ma intreb daca se pot face cu pesmet?

  19. Amalia spune:

    Madalina cuptorul a fost suficient de incins ? Asta-i secretul, sa-i "cuprinda" dintr-o data. Cu pesmet nu stiu cum iasa , vezi ca am o reteta cu dovlecei cu pesmet, poate incerci varianta asta :).

  20. Sorina spune:

    Am probat si eu aceasta reteta. A fost un succes. I-am servit cu piept de pui(taiat ca pt. snitel dar mai gros), sarat si piperat,dat prin faina alba, ou batut si fulgi de porumb sfarmati,puse pe folie de aluminiu in tava si dat la cuptor 10-15 minute. A fost delicios si usor.Am vazut reteta la TV.

  21. Amalia spune:

    Sorina sa va fie de bine, ma bucur ca au fost pe gustul tau .

  22. Adrian spune:

    ……………..
    (am ramas fara cuvinte)
    Este a cincea sau a sasea dintre retetele tale pe care o pun in aplicare.
    Le ador.
    si pot sa spun ca.. ESTI CEA MAI TARE!

    P.S. Cand n-am idei, intru pe blogul tau. Si cum imi cam lipsesc ideile..

  23. adele spune:

    am incercat mi au iesit ca in poze dar au un gust naspa tare.zici k mananci malai din punga…poate dak incercam un suc ar fi fost ceva dar asa sincer nu mi ai placut absolut deloc:(

    • Amalia spune:

      Adele probabil temperatura de la cuptor a fost de vina… sa stii ca am postat reteta asta mai demult pe un forum culinar si a avut succes… eu sper sa incerci si alte retete :).

  24. adevatul_1 spune:

    aici sunt numai fomisti,,,fac pariu ca sariti de 100kg,,totzi,,,,,haa,,,haaa

  25. Iulia spune:

    @adevatul_1 inca nu am ” sarit” nici de 50 , daca tu nu intelegi arta culinariei nu te amesteca .Si la ce ai pus pariu ?

  26. Iulia spune:

    Amalia dar cind se adauga malaiul

  27. Iulia spune:

    * patrunjelul

  28. Muresan Octavia spune:

    nnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuu! parca ar avea mucegai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>