Cartofi crocanti cu malai

 Cartofi crocanti cu malai (IMG 14022)   imagine reteta

Reteta asta e NEMAIPOMENITA ! Am descoperit-o in revista „Practic in bucatarie” cautand retete de post. 

Imi place la nebunie pentru ca imi plac cartofii preparati sub orice forma, mai ales crocanti asa cum sunt acestia. Reteta este extrem de simpla ca dealtfel toate retetele de post.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, in ambele variante este delicioasa :)

Avem nevoie de:

  • cartofi
  • sare
  • faina de malai (porumb)
  • putin ulei

Cartofii se curata , se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, unul langa altul si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc.

Cartofi crocanti cu malai (IMG 13944 290x217)   imagine reteta

Nu m-am uitat la ceas dar cred ca i-am tinut 30 de minute. Sunt foarte crocanti din cauza crustei de malai,nu sunt uleiosi… personal mi se par cu mult mai buni decat cei aurii. I-am servit cu mujdei de usturoi .

Reteta publicata in Preparate de post. Etichete: , , , , , , , , .
loading...

35 comentarii la reteta Cartofi crocanti cu malai

  1. Amalia

    Sorina sa va fie de bine, ma bucur ca au fost pe gustul tau .

    Raspunde
  2. Adrian

    ……………..
    (am ramas fara cuvinte)
    Este a cincea sau a sasea dintre retetele tale pe care o pun in aplicare.
    Le ador.
    si pot sa spun ca.. ESTI CEA MAI TARE!

    P.S. Cand n-am idei, intru pe blogul tau. Si cum imi cam lipsesc ideile..

    Raspunde
    • Amalia

      Adrian daca esti barbat si gatesti felicitari ! Multumesc mult pentru aprecieri , sper sa te inspiri in continuare de pe site.

      Raspunde
      • Adrian

        Si barbatii au 2 (doua) maini ;)

        Raspunde
        • Amalia

          :)) asa e Adrian .

          Raspunde
  3. adele

    am incercat mi au iesit ca in poze dar au un gust naspa tare.zici k mananci malai din punga…poate dak incercam un suc ar fi fost ceva dar asa sincer nu mi ai placut absolut deloc:(

    Raspunde
    • Amalia

      Adele probabil temperatura de la cuptor a fost de vina… sa stii ca am postat reteta asta mai demult pe un forum culinar si a avut succes… eu sper sa incerci si alte retete :).

      Raspunde
  4. adele

    sos*

    Raspunde
  5. adevatul_1

    aici sunt numai fomisti,,,fac pariu ca sariti de 100kg,,totzi,,,,,haa,,,haaa

    Raspunde
    • Amalia

      Nu face pariu ca nu se stie :)).

      Raspunde
  6. Iulia

    @adevatul_1 inca nu am ” sarit” nici de 50 , daca tu nu intelegi arta culinariei nu te amesteca .Si la ce ai pus pariu ?

    Raspunde
  7. Iulia

    Amalia dar cind se adauga malaiul

    Raspunde
  8. Iulia

    * patrunjelul

    Raspunde
    • Amalia

      Cand ii servesti, adica la sfarsit .

      Raspunde
  9. Muresan Octavia

    nnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuu! parca ar avea mucegai

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>