Tarte cu fructe din aluat fraged

Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08755)   imagine reteta
Delcioase si fine aceste tarte, puteti sa le faceti ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrendiente:
Ptr aluat:
300 g faina
125 g margarina sau unt
2 galbenusuri
1 lingura de zahar
putina sare
Pentru umplutura:
1 plic budinca cu frisca
200 ml frisca
500 ml lapte
5 gr gelatina

Se amesteca ingrendientele pentru aluat ( toate trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza si se pune la rece 1 ora. Apoi se rup bucatele care se intind si se captusesc formele de tarta ( va ia ceva timp dar merita).
Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08288)   imagine reteta

Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08299)   imagine reteta
Se coc la temperatura potrivita 20-25 de minute pana se rumenesc putin pe margini. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca.
Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08333)   imagine reteta
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca. Se umplu tartele si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus fructe de rodie si feliute de kiwi.
Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08677)   imagine reteta

Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08699)   imagine reteta
Tartele umplute sa pot pastra o zi, iar cele neumplute o perioada mai mare, maxim 20 de zile. Puteti sa faceti tartele din timp si sa le umpleti cand doriti :).
Tarte cu fructe din aluat fraged (IMG 08766)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

19 comentarii la reteta Tarte cu fructe din aluat fraged

  1. Didona

    Mmmmm…………..Am ramas fara cuvinte….

    Raspunde
  2. ina

    stii deja ce parere am despre ele ;-)))

    Raspunde
  3. Sorina

    arata foarte bine tartele

    Raspunde
  4. Amalia

    Dragele mele va multumesc , nu-mi ramane decat sa va indemn sa le incercati si voi :)

    Raspunde
  5. Bunny

    Imi place mult cum ti-au iesit :) Si pozele sunt pe masura :)

    Raspunde
  6. Amalia

    Multumesc Bunny :)

    Raspunde
  7. Mihaela

    Buna Amalia,

    Tartele se pot folosi si ca aperitive sarate daca nu pun lingura de zahar?

    Raspunde
  8. Amalia

    Sigur ca da, numai ca ar merge o singura forma dupa parerea mea.Daca nu te grabesti o sa-ti scriu reteta cu aluat fraged srat ptr. tarte.

    Raspunde
  9. Furnicuţă

    Arata delicios !
    Poti sa imi spui si mie de unde iti cumperi formele pentru tarte? Eu tot caut, dar se pare ca nu caut unde trebuie.
    Multumesc

    Raspunde
  10. Amalia

    Furnicuta multumesc , formele astea le-am cumparat din Carrefour anul trecut… acum nu am mai vazut, din cate-mi amintesc forme de tarte sunt in Billa si in Selgros :).

    Raspunde
  11. Dany

    Foarte buuun!
    Le-am incercat aseara!!.. de fapt am incercat-o, pentru ca nu am forme de tarte asa ca am facut o singura forma mare. Tot delicioasa a fost, foarte usoara, fina, exact asa cum imi place mie.
    Prajiturile cu fructe, si in special tartele, sunt preferatele mele.

    Si totusi… am o intrebare cu privire la aluat pentru ca nu e nici o poza cu el. Trebuie sa iasa un aluat cu o consistenta mai sfaramicioasa?? si un pic mai tarisor?? mie cam asa mi-a iesit. A fost destul de complicat de lucrat ulterior pentru ca eu la-am intins intr-o foaie pentru o singura forma mare.
    Amalia, daca ma poti lumina ti-as fi tare recunoscatoare.

    Am mai facut mai demult aluat pentru tarte si tot cam asa mi-a iesit.
    Pupici si o zi frumoasa ca soarele de afara!!

    Raspunde
  12. Amalia

    Dany, cam asa iasa aluatul, dar nu prea tare, il vezi in poza cu formele… mie mi se parea usor de modelat.

    Raspunde
  13. Anonymous

    As dori sa stiu daca formele de tarta se ung cu ulei si faina. multumesc.

    Raspunde
  14. Amalia

    Nu se ung deoarece aluatul contine suficienta grasime.

    Raspunde
  15. Anonymous

    Draga Amalia, imi poti spune daca trebuie sa pun boabe de fasole sa nu se umfle?

    Raspunde
  16. Amalia

    Nu trebuie pentru sa sunt mici formele :).

    Raspunde
  17. Furnicuta

    Arata excelent. Tartele cu fructe sunt preferatele mele, asa ca maine incerc sa vad daca gasesc forme mici :)

    Raspunde
  18. Stefania

    Buna Amalia. In cazul in care nu am frisca,o pot face numai cu budinca? Si aluatul il pot coace intr-o tava normala,de tarta? Vreau sa fac o tarta cu fructe de padure, nu prea ma pricep la prjituri,dar merita incercat. Multumesc anticipat!

    Raspunde
    • Amalia

      Da sigur ca da si eu am facut varianta asta doar sa pui un pic mai putin lapte sa iasa mai tare budinca .

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>