Prajitura "Tosca"

 Prajitura "Tosca" (IMG 10477)   imagine reteta

Daca vreti sa faceti o prajitura buna, va recomand „Tosca” . Este foarte gustoasa si aspectuoasa. Reteta ii apartine lui Dany B , ocazie cu care ii multumesc :) pentru postarea ei pe culinar.
 
Ingrediente :
  • 8 oua,
  • 200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
  • 50g nuca de cocos
  • 100g mac
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 300g margarina sau unt
  • 250g ciocolata
  • Biscuiti cu cacao probabil 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
  • 300ml lapte
  • 1 praf de copt
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil, timp de 15-20 min . Eu am copt-o intr-o tava de 30×30 cm.

Prajitura "Tosca" (IMG 10133)   imagine reteta

Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia pe baie de abur pana se ingroasa ca o maioneza.Lasam sa se raceasca bine ai apoi adaugam treptat 300g de margarina sau unt mixand bine.
Prajitura "Tosca" (IMG 10288 290x217)   imagine retetaPrajitura "Tosca" (IMG 10311 290x217)   imagine reteta
Crema se intinde uniform peste blat.
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul (eu am facut un blat de pandispan din 4 oua pentru ca nu-mi place sa folosesc biscuiti in loc de blat).
Prajitura "Tosca" (IMG 1034 290x217)   imagine retetaPrajitura "Tosca" (IMG 1035 290x217)   imagine reteta
Peste biscuiti se toarna ciocolata topita in care am adaugat 2 linguri de ulei.
Prajitura "Tosca" (IMG 1037)   imagine reteta
Lasati la rece peste noapte si taiati cu un cutit putin incalzit. Eu am taiat-o dupa 2 ore si de aceea in poza crema apare un pic mai moale. Va asigur ca se intareste beton peste noapte.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

39 comentarii la reteta Prajitura "Tosca"

  1. Deea

    Buna Amalia, sotul meu este foarte incantat de aceasta prajitura, i-am facut o surpriza minunata de ziua lui, datorita tie, iti multumesc, este o prajitura foarte gustoasa si foarte spectaculoasa in acelasi timp…abia astept sa incerc si alte retete de ale tale…Iti multumesc inca o data!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Andreea si tin pumnii pentru urmatoarele retete!

      Raspunde
  2. Adina

    Buna,

    As vrea sa fac prajitura aceasta de Revelion si as avea o mica intrebare, sper sa apuci sa imi raspunzi.
    as putea folosi in loc de biscuiti cu cacao sau pandispan – piscoturi usor inmuiate in cafea cu baileys? Ar merge?

    Merci. Adina

    Raspunde
    • Amalia

      Da sigur… mmm bun Bailey’s :). Sa-mi scrii cum ti-a iesit.

      Raspunde
      • AdinaP

        Scuze,

        Se postase, dar nu aparea …
        Am sa iti zic. Sper sa iasa buuuun :)

        Raspunde
      • AdinaP

        Executat reteta si in loc de biscuiti sau blat am folosit piscouturi inmuite in cafea si Baileys. O minunatie de prajitura. O nebunie. Merci pt reteta.

        Raspunde
        • Amalia

          Cu placere sper sa incerci si alte retete :).

          Raspunde
  3. AdinaP

    Buna,

    As vrea sa fac prajitura aceasta de Revelion si as avea o mica intrebare, sper sa apuci sa imi raspunzi.
    as putea folosi in loc de biscuiti cu cacao sau pandispan – piscoturi usor inmuiate in cafea cu baileys? Ar merge?

    Nu inteleg de ce nu ma lasa sa postez mesajul :(
    Merci. Adina

    Raspunde
  4. Edina

    Amalia draga,

    ma simt o idioata…cat de grav e daca am pus macul nemacinat? :( MS!

    Raspunde
    • Amalia

      Daca l-ai pus nu e grav :) nici nu cred ca trebuie macinat .

      Raspunde
  5. camy

    Multumesc tare mult Amalia pentru aceasta minunata prajitura.Este super super delicioasa,copiilor mei le-a placut foarte mult.Am o intrebare: macul trebuia cumva macinat?Eu nu l-am macinat si a iesit foarte buna si asa.
    O zi placuta!

    Raspunde
  6. andreea t

    buna.imi place mult cum arata prajitura…trebuie sa fie tare buna!!am o intrebare?cum se face blatul de pandispan??

    Raspunde
  7. Roxana

    Buna ! am incercat si eu aceasta prajitura, blatul a iesit ok dar crema mi s-a branzit oarecum de 2 ori. cand am amestecat o pe foc s-a facut bulgari si apoi s a intarit foarte urat. oare de ce?

    Raspunde
  8. Maria

    Draga Amalia,am incercat sa fac prajitura ta, si mi-a iesit totul bine dar la crema in momentul in care am adaugat margarina si am incercat sa o mixez s-a branzit toata… Am incercat sa o repar punand-o din nou la foc iar dupa aceea am adaugat o gelatina.Dar totusi nici acum nu stiu de ce s-a branzit?

    Raspunde
    • Amalia

      Hmmm, vad ca am scris margarina sau unt, din pacate nu-i amintesc ce-am folosit :(…s-ar putea sa nu fi fiert budinca suficient cu ouale, compozitia trebuie sa fie tare cand se raceste, apoi margarina sau untul se adauga treptat si se mixeaza mereu. Ai pus 300g margarina? si de care ai folosit?

      Raspunde
  9. Maria

    Draga mea, am folosit 300 g de margarina Unirea si am adaugat-o cate putin,dar am observat ca la aprox. toate prajiturile cand folosesc margarina Unirea se branzeste.. . Crezi ca din cauza margarinei?Multumesc!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Da … pai incearca cu unt cu 80% grasime.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>