Prajitura tavalita in nuca de cocos

Prajitura tavalita in nuca de cocos
Ca sa nu se creeze confuzii am trecut si numele sub care o cunosc de cand eram mica (Prajitura tavalita in nuca de cocos). Este o prajitura ieftina, care se face repede si usor. Am incercat doua tipuri de blat in timp.

Ingrediente blat prajitura (varianta 1):

  • 350 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina

Sau (varianta 2 de blat):

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 200 g zahar pudra ( eu am pus tos)
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta (10 ml)
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 200 gr nuca de cocos

Preparare blat prajitura tavalita:
Pentru prima varianta; mixam bine ouale cu zaharul , apoi adaugam mierea, margarina topita si alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele.

Pentru a 2-a varianta; batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si uleiul amestecand peste cap.

Dupa amestecarea ingredientelor se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Daca o faceti in tava mai adanca vor iesi cuburi mai mari, in cea intinsa vor iesi cuburi mai mici.

Amestec blat si punere in tava prajitura tavalita

Pentru varianta 1 am copt blatul intr-o tava cu margini reglabile la foc mic, 25-30 minute.
La a 2-a varianta am folosit o forma de 30×25 tinuta timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

 

Preparare glazura prajitura tavalita:
Amestecam zaharul cu laptele, margarina (sau unt) si cacao. punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

 

Se aseaza pe un platou si se pastreaza la rece.

 

Si o poza cu sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos:

Sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos

Sunt pufoase si aromate :)

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

196 comentarii la reteta Prajitura tavalita in nuca de cocos

  1. constsntnescu victorita

    Poti sa faci fara lapte?

    Raspunde
  2. Andreea

    O intrebare…se tavalesc prin glazura cat e calda sau sa las glazura sa se raceasca?

    Raspunde
    • Amalia

      Calduta, daca e rece se intareste :)

      Raspunde
  3. Crina

    Din comentarii,am inteles ca mai aveai o reteta de tavalita cu miere in compozitie ,care fetelor le-a placut si mai mult.De ce nu o mai pui pe blog,caci desi a fost ceruta, nu o vad printre retete?

    Raspunde
    • Amalia

      a fost reteta aici: haisagatim.ro/2008/11/prajitura-tavalita-cu-nuca-de-cocos.html

      Raspunde
      • Crina

        Multumesc,o s-o incerc negresit.

        Raspunde
  4. Ciobanu Doina

    Am facut aceasta prajitura dupa reteta si a iesit f buna, o voi face si la masa de Craciun. Multumesc! Fotografiile cu prajitura sunt la facebook.com/ciobanu.doina.9

    Raspunde
  5. melania

    buna vreau si eu sa incerc dar mai intai am o intrebare: la blat margarina simpla trebuie sau unt ???

    Raspunde
    • Amalia

      Poti pune si margarina

      Raspunde
  6. Tina

    Buna, vreau sa fac aceasta prajitura, dar pentru varianta 1 a blatului, cea cu miere, nu scrie la prepararea blatului cand trebuie adaugate: mierea, cei 200ml lapte si margarina… Imi poti da niste ajutor? Multumesc anticipat

    Raspunde
    • Amalia

      Tina am scris acum reteta corecta. Am vrut sa unesc cele doua retete si cel care s-a ocupat de asta a omis ceva. Bine ca mi-ai scris :).

      Raspunde
  7. cornelia cardas

    Azi am facut aceasta prajitura.a iesit superrrrrr

    Raspunde
  8. oana

    foarte buna!

    Raspunde
  9. Adriana

    Care din retete iese mai pufoasa? Banuiesc ca a doua reteta pt ca e ca un pandispan. Dar daca e ca un pandispan, nu suge prea mult din sirop?

    Raspunde
    • Amalia

      Prima e mai gustoasa pentru ca blatul are gust de miere si e si pufos.

      Raspunde
  10. Trif Nicoleta

    Am facut blatul cu miere si a iesit demential :) Multumesc de reteta, o sa urmaresc cu drag postarile tale :D

    Raspunde
    • Amalia

      Tot ce e cu miere e foarte bun :).

      Raspunde
  11. carmen

    Vreau aa fac prima varianta, dar nu inteleg cum ai copto la foc mic?La cuptor,la ce temperatura?

    Raspunde
    • Amalia

      La 160g C

      Raspunde
  12. Viorica

    Acum e in cuptor. Abea astept sa savurez bunatatea asta de prajitura!!! :)Maini binecuvantate ai!! :*

    Raspunde
    • Amalia

      Viorica sper sa-ti reusească prajitura, e tare buna :). Multumesc pentru aprecieri!

      Raspunde
  13. dumy

    ich habe sie gegessen aber sie sind nicht so lecker wie plätzchen . T–SCHÜSS

    Raspunde
  14. Raisa

    Buna , sunt la glazura , cam cât timp trebuie sa fiarbă ?

    Raspunde
  15. Dana

    Buna as vrea sa stiu ce tava ai

    Raspunde
  16. Dana

    Ce tava ai folisit, eu am una putin mai mare si daca ai putea sami dai cantitatile la primul balat e suberb.

    Raspunde
  17. Dana

    Tava mea are 36×23

    Raspunde
  18. Vali

    Cel mai bine si usor e sa faceti varianta 2 cu pandispan,e pufoasa arata bine.Se poate tavali si prin nuca pisata sau alune.Varianta 1 ,uneori e mai tare,cand pui miere coca se inmoaie mai greu,e si mai costisitoare…dupa mine.

    Raspunde
  19. IuliaKAY

    delicios…. acum fac si eu reteta…sper sa imi reuseasca

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>