Prajitura tavalita in nuca de cocos

Prajitura tavalita in nuca de cocos
Ca sa nu se creeze confuzii am trecut si numele sub care o cunosc de cand eram mica (Prajitura tavalita in nuca de cocos). Este o prajitura ieftina, care se face repede si usor. Am incercat doua tipuri de blat in timp.

Ingrediente blat prajitura (varianta 1):

  • 350 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina

Sau (varianta 2 de blat):

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 200 g zahar pudra ( eu am pus tos)
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta (10 ml)
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 200 gr nuca de cocos

Preparare blat prajitura tavalita:
Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt (si uleiul dupa caz) amestecand peste cap.

Dupa amestecarea ingrendientelor se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Daca o faceti in tava mai adanca vor iesi cuburi mai mari, in cea intinsa vor iesi cuburi mai mici.

Amestec blat si punere in tava prajitura tavalita

Pentru varianta 1 am copt blatul intr-o tava cu margini reglabile la foc mic, 25-30 minute.
La a 2-a varianta am folosit o forma de 30×25 tinuta timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

 

Preparare glazura prajitura tavalita:
Amestecam zaharul cu laptele, margarina (sau unt) si cacao. punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

 

Se aseaza pe un platou si se pastreaza la rece.

 

Si o poza cu sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos:

Sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos

Sunt pufoase si aromate :)

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .

175 comentarii la reteta Prajitura tavalita in nuca de cocos

  1. constsntnescu victorita

    Poti sa faci fara lapte?

    Raspunde
  2. Andreea

    O intrebare…se tavalesc prin glazura cat e calda sau sa las glazura sa se raceasca?

    Raspunde
    • Amalia

      Calduta, daca e rece se intareste :)

      Raspunde
  3. Crina

    Din comentarii,am inteles ca mai aveai o reteta de tavalita cu miere in compozitie ,care fetelor le-a placut si mai mult.De ce nu o mai pui pe blog,caci desi a fost ceruta, nu o vad printre retete?

    Raspunde
    • Amalia

      a fost reteta aici: haisagatim.ro/2008/11/prajitura-tavalita-cu-nuca-de-cocos.html

      Raspunde
      • Crina

        Multumesc,o s-o incerc negresit.

        Raspunde
  4. Ciobanu Doina

    Am facut aceasta prajitura dupa reteta si a iesit f buna, o voi face si la masa de Craciun. Multumesc! Fotografiile cu prajitura sunt la facebook.com/ciobanu.doina.9

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>