Prajitura tavalita in nuca de cocos

Prajitura tavalita in nuca de cocos
Ca sa nu se creeze confuzii am trecut si numele sub care o cunosc de cand eram mica (Prajitura tavalita in nuca de cocos). Este o prajitura ieftina, care se face repede si usor. Am incercat doua tipuri de blat in timp.

Ingrediente blat prajitura (varianta 1):

  • 350 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina

Sau (varianta 2 de blat):

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 200 g zahar pudra ( eu am pus tos)
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta (10 ml)
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 200 gr nuca de cocos

Preparare blat prajitura tavalita:
Pentru prima varianta; mixam bine ouale cu zaharul , apoi adaugam mierea, margarina topita si alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele.

Pentru a 2-a varianta; batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si uleiul amestecand peste cap.

Dupa amestecarea ingredientelor se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Daca o faceti in tava mai adanca vor iesi cuburi mai mari, in cea intinsa vor iesi cuburi mai mici.

Amestec blat si punere in tava prajitura tavalita

Pentru varianta 1 am copt blatul intr-o tava cu margini reglabile la foc mic, 25-30 minute.
La a 2-a varianta am folosit o forma de 30×25 tinuta timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

 

Preparare glazura prajitura tavalita:
Amestecam zaharul cu laptele, margarina (sau unt) si cacao. punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

 

Se aseaza pe un platou si se pastreaza la rece.

 

Si o poza cu sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos:

Sectiune prajitura tavalita in nuca de cocos

Sunt pufoase si aromate :)

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .

loading...

187 comentarii la reteta Prajitura tavalita in nuca de cocos

  1. constsntnescu victorita

    Poti sa faci fara lapte?

    Raspunde
  2. Andreea

    O intrebare…se tavalesc prin glazura cat e calda sau sa las glazura sa se raceasca?

    Raspunde
    • Amalia

      Calduta, daca e rece se intareste :)

      Raspunde
  3. Crina

    Din comentarii,am inteles ca mai aveai o reteta de tavalita cu miere in compozitie ,care fetelor le-a placut si mai mult.De ce nu o mai pui pe blog,caci desi a fost ceruta, nu o vad printre retete?

    Raspunde
    • Amalia

      a fost reteta aici: haisagatim.ro/2008/11/prajitura-tavalita-cu-nuca-de-cocos.html

      Raspunde
      • Crina

        Multumesc,o s-o incerc negresit.

        Raspunde
  4. Ciobanu Doina

    Am facut aceasta prajitura dupa reteta si a iesit f buna, o voi face si la masa de Craciun. Multumesc! Fotografiile cu prajitura sunt la facebook.com/ciobanu.doina.9

    Raspunde
  5. melania

    buna vreau si eu sa incerc dar mai intai am o intrebare: la blat margarina simpla trebuie sau unt ???

    Raspunde
    • Amalia

      Poti pune si margarina

      Raspunde
  6. Tina

    Buna, vreau sa fac aceasta prajitura, dar pentru varianta 1 a blatului, cea cu miere, nu scrie la prepararea blatului cand trebuie adaugate: mierea, cei 200ml lapte si margarina… Imi poti da niste ajutor? Multumesc anticipat

    Raspunde
    • Amalia

      Tina am scris acum reteta corecta. Am vrut sa unesc cele doua retete si cel care s-a ocupat de asta a omis ceva. Bine ca mi-ai scris :).

      Raspunde
  7. cornelia cardas

    Azi am facut aceasta prajitura.a iesit superrrrrr

    Raspunde
  8. oana

    foarte buna!

    Raspunde
  9. Adriana

    Care din retete iese mai pufoasa? Banuiesc ca a doua reteta pt ca e ca un pandispan. Dar daca e ca un pandispan, nu suge prea mult din sirop?

    Raspunde
    • Amalia

      Prima e mai gustoasa pentru ca blatul are gust de miere si e si pufos.

      Raspunde
  10. Trif Nicoleta

    Am facut blatul cu miere si a iesit demential :) Multumesc de reteta, o sa urmaresc cu drag postarile tale :D

    Raspunde
    • Amalia

      Tot ce e cu miere e foarte bun :).

      Raspunde
  11. carmen

    Vreau aa fac prima varianta, dar nu inteleg cum ai copto la foc mic?La cuptor,la ce temperatura?

    Raspunde
    • Amalia

      La 160g C

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>