Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita cu nuca de cocos
Ca sa nu se creeze confuzii am trecut si numele sub care o cunosc de cand eram mica. Este o prajitura ieftina, care se face repede si usor. Am incercat doua tipuri de blat in timp.

Ingrediente blat prajitura (varianta 1):

  • 350 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina

Sau (alta varianta incercata):

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente glazura:

  • 200 g zahar pudra ( eu am pus tos)
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta (10 ml)
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 200 gr cocos

Preparare blat prajitura tavalita:
Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt (si uleiul dupa caz) amestecand peste cap.

Dupa amestecarea ingrendientelor se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Daca o faceti in tava mai adanca vor iesi cuburi mai mari, in cea intinsa vor iesi cuburi mai mici.

Pentru varianta 1 am copt blatul intr-o tava cu margini reglabile la foc mic, 25-30 minute.
La a 2-a varianta am folosit o forma de 30×25 tinuta timp de 15 minute la foc potrivit.

Cand este copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

Preparare glazura prajitura tavalita:
Amestecam zaharul cu laptele, margarina (sau unt) si cacao. punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.

Infigem o furculita intr-un cub de blat, trecem cubul prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Se aseaza pe un platou si se pastreaza la rece.

Si o poza cu sectiune prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Prajitura tavalita cu nuca de cocos (IMG 10244)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .

53 comentarii la reteta Prajitura tavalita cu nuca de cocos

  1. ioana

    Buna Amalia,am facut prajitura asta de Paste,vreau sa iti multumesc pt ea si sa iti spun ca a iesit suuuper,o ador!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult, sper sa mai incerci si alte retete si sa-ti reuseasca!

      Raspunde
  2. Andreea

    Buna, fac de mult aceasta prajitura dupa reteta ta si iese delicioasa. Doar ca acum am ramas fara miere. Crezi ca o pot inlocui cu e linguri de zahar in plus, sau pot sa renunt la ea?

    Raspunde
    • Amalia

      Nu stiu sa-ti raspund… uita-te la cealalta reteta, cred ca se face fara miere. Nu as vrea sa te indrum gresit :)

      Raspunde
  3. Loredana

    care crezi ca sunt mai bune, cele cu miere sau fara? vreau sa incerc dar nu ma pot hotari:))

    Raspunde
    • Amalia

      Cu miere :)

      Raspunde
  4. Andreea

    O intrebare…se tavalesc prin glazura cat e calda sau sa las glazura sa se raceasca?

    Raspunde
    • Amalia

      Calduta, daca e rece se intareste :)

      Raspunde
  5. Ciobanu Doina

    Am facut aceasta prajitura dupa reteta si a iesit f buna, o voi face si la masa de Craciun. Multumesc! Fotografiile cu prajitura sunt la https://www.facebook.com/ciobanu.doina.9/posts/10203407261168356?notif_t=like

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>