Salata din icre de crap

 

Salata din icre de crap (IMG 10955)   imagine reteta
Marturisesc ca imi plac icrele si in general le prefer pe cele facute acasa. Am primit curand un crap plin de icre si m-am hotarat rapid sa fac o salata de icre.
 
Iata reteta asa cum o stiu eu ( cantitatile sunt aproximative):
 
Ingrediente:
 
  • 150 g icre
  • 400 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura gris
  • sare
  • 1 lamaie
  • apa fierbinte
1. Se face un gris mai tare si se lasa la racit (aveti nevoie de 2 linguri gris racit ).
2. Daca icrele sunt cumparate le puneti in bol ( fara sare deoarece sunt gata sarate si curatate ) alaturi de grisul fiert si racit bine.
3.Mixam bine sa se omogenizeze apoi adaugam ulei ca si la maioneza in fir subtire mixand mereu. Din cand in cand adaugam cateo lingura de apa fierbine ( aceasta le face mai albe si mai pufoase). 4. La sfarsit punem suc de lamaie si o ceapa mica data prin razatoare.
 
Servim cu masline sau felii de lamaie.
Sunt foarte gustoase odata ce le preparati acasa nu o sa mai cumparati din magazin :).

Salata din icre de crap (IMG 10911)   imagine reteta

Reteta publicata in Aperitive, Salate. Etichete: , .

S-ar putea sa-ti placa:

36 comentarii la reteta Salata din icre de crap

  1. Raluca

    Poate nu e prea tarziu raspunsul meu pentru Louminou si altii : deoarece mi-am facut un obicei de a citi toate etichetele, oricat de mic ar fi ele scrise am observat ca icrele nepreparate de la Negro nu contin doar sare ci si agenti de gelifiere ,guma guar si cred ca mai era un ingredient de care nu-mi amintesc.Asa ca e posibil ca din cauza lor sa fie icrele amare.Nu am incredere absoluta, dar totusi prefer sa cumpar icre de la pescarii, la kilogram sperand ca nu si-au permis sa adauge te miri ce chimicale – poate ceva mai multa sare ca-i foarte ieftina.Evident cele mai bune icre sunt cele care le scoti tu din peste si le pastrezi tu cum stii mai bine,dar neavand mereu aceasta posibilitate atunci caut raul cel mai mic.Tocmai am cumparat icre de la pescarie si le voi pregati pentru revelion – sper sa n-am surprize, ca nu le-am gustat,dar stiu ca se pot desara in tifon.

    Raspunde
    • Amalia

      Raluca multumesc pentru precizari sa stii ca si eu incerc sa cumpar icre vrac ca sa zic asa. Din pacate aici nu sunt pescarii , iar cat peste prinde sotul desi e mare pescar , raman flamanda :)). Bafta la gatit sper sa-ti reuseasca icrele!

      Raspunde
  2. alina m

    as dori sa stiu de ce sunt mai bune icrele cu grisul fiert in lapte decat in apa , ca as dori sa incerc si eu

    Raspunde
    • Amalia

      Au un gust un pic mai dulceag, eu am incercat si cu apa ( de post) si nu mi-au placut .

      Raspunde
  3. mircea

    la icre de crap nu se pune lapte si nici apa, poate apa pentru fier gris ,ceapa nu folosesti , la ingredientele de sus mai putin lapte si apa si gris ia foloseste putina piine inmuiata cam aceiasi cantitate cat ai pune gris

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult de idee, poate e un fix de-al meu dar nu suport painea inmuiata la icre… mama asa le face sunt foarte bune dar eu le prefer cu gris :).

      Raspunde
  4. Anca

    Amalia nu stiu ce am facut rau dar nu mi-au iesit icrele asa albe ca si ale tale. II drept ca nu am pus sare erau deja sarate, le-am scos din congelator le-am gustat si erau sarate, oare ca nu le-am dat prin sare?
    Oricum in afara de culoare sunt super bune, iti doresc un An nou fericit plin de bucurii si multa sanatate.

    Raspunde
    • Amalia

      Nu are a face cu sarea, mie mi se albesc cand pun apa fierbinte sau apa minerala :). Oricum important e gustul pana la urma. An Nou fericit iti doresc si tie !

      Raspunde
  5. Vasilica Tastaman

    pentru Louminou…Faptul ca icrele sunt amare… cred ca provin la modul de colectare si anume ca a fost „sparta” fierea.Mi s-a intamplat si mie.Trebuie sa scoti icrele cu mare atentie,”luate prin invaluire”.Referitor la adugarea de gris , o sa incerc si eu mai ales ca cele de la „Negro” pe care le cumpar eu sunt foarte sarate.Am vazut chiar azi pe Kanal D, la „Draga mea prietena!”, magicianul Josephini, a pus in bol cateva linguri de gris pe care a turnat putina apa fiarta si le-a frecat la inceput cu putin ulei de masline.Apoi adaugand icrele si continuand sa se bata cu uleiul de floarea soarelui.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>