Fasole frecata

 Fasole frecata (IMG 11188)   imagine reteta

Este o reteta de post dar noi pacatosii am servit-o cu carnaciori si varza murata. Se prepara usor, dealtfel toate mancarurile cu fasole boabe sunt usor de preparat.
 
 
Ingrediente:
  • fasole alba ( aprox 600g)
  • 2 cepe mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • cateva boabe de piper, coriandru ( nu renuntati la el ii da o aroma deosebita)
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri boia dulce, sare
Fasolea se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. Se spala a 2-a zi si se pune la fiert cu cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Se lasa la fiert la foc mic si daca este cazul se completeaza cu apa calduta.
Cand este fiarta se strecoara si se zdrobeste ( ideal ar fi sa folositi blenderul) adaugand putin cate putin apa. Eu nu m-am straduit sa strecor cojile pentru ca am avut fasole de anul asta si a fiert foarte bine si repede. Adaugam si coriandrul cand o zdrobim .
Apoi intr-o cratita calim ceapa tocata, ardeiul si usturoiul. Adaugam boia si fasolea amestecand usor pana se omogenizeaza bine. Potrivim de sare si piper.
Fasole frecata (IMG 1115 290x217)   imagine retetaFasole frecata (IMG 1116 290x217)   imagine reteta
Servim ca atare sau cu carne :).

Reteta publicata in Preparate cu legume, Preparate traditionale. Etichete: .
loading...

22 comentarii la reteta Fasole frecata

  1. Amalia

    Angie cred ca se poate face cu orice tip de fasole… cat despre coriandru daca nu ai , nicio problema poti pune putin cimbru. Daca nu ai nici cimbru atunmci asta e :). Te pup si spor la gatit!

    Raspunde
  2. cata

    de cand am descoperit coriandrul,nu fac fasole batuta fara el.ii da un gust deosebit.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>