Cuib de viespi

Cuib de viespi (IMG 09144)   imagine reteta
Cine nu cunoaste acest dulce? Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata il gasim in patiserii sau magazinele de paine … totusi cel facut de noi acasa este cel mai bun nu-i asa?
Iata reteta asa cum o stiu eu:

Pentru aluat:

  • 500 g faina Dobrogea 000
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana ( optional )
  • 200 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si putina faina si se lasa sa se umfle. Ouale se freaca cu zaharul se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu lapte.Daca este nevoie se mai adauga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut 40 de minute.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Intindem o foaie de aluat apoi intindem untul peste ea cu grija astfel incat sa acoperim toata suprafata, punem nuca si rulam.
Cuib de viespi (IMG 08966 290x217)   imagine retetaCuib de viespi (IMG 09011 290x217)   imagine reteta
Taiem rondele de 1- 1,5 cm.
Punem rondelele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, le ungem cu ou batut cu putin lapte si coacem timp de 25-30 de minute la foc mic.

Cuib de viespi (IMG 09044 290x217)   imagine retetaCuib de viespi (IMG 09066 290x217)   imagine reteta

Cand s-au rumenit frumos le scoatem si le lasam sa se raceasca putin acoperite cu un prosop.

Cuib de viespi (IMG 09088)   imagine reteta

Calde le ungem cu un sirop din apa si zahar. Daca doriti puteti sa faceti o glazura de zahar sau de ciocolata. Sunt foarte bune cu lapte la micul dejun :).

Cuib de viespi (IMG 09166)   imagine reteta

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .

51 comentarii la reteta Cuib de viespi

  1. elena anca

    acum am la cuptor a doua tava de cuib de vispe ,prima e aproape gata mancata,aluatul a iesit un pic moale,primele lasa de dorit la capitolul aspect,insa a doua tava arata super bine,am luat rulada de aluat si am tinut-o 10 minute la congelator,si s-a intarit,dupa s-au taiat foarte bine.
    felicitari pentru blog :*

    Raspunde
    • Amalia

      Din experiente invatam :) si mie mi s-a intamplat asa cu unele retete… sper sa-ti placa si la gust ! Multumesc pentru aprecieri :).

      Raspunde
  2. gabri

    delicioase,am facut ieri ,felicitari ,esti tare

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc, sper sa incerci si alte retete!

      Raspunde
  3. Erika

    Buna Amalia..sunt foarte bune retetele tale.pwp.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :).

      Raspunde
  4. Eli

    Am incercat azi aceasta reteta!! A iesit superbbb!!!!….ca in imaginile tale….multumesc mult de retetele tale Amalia !! am sa mai incerc si altele!!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur pentru reusita si sper sa nu te dezamagesc :)

      Raspunde
  5. pro

    cate bucati ies la aceste cantitati de ingrediente?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>