Ciolan de porc cu bere

Ciolan de porc cu bere (IMG 08833)   imagine reteta
O reteta foarte buna si consistenta recomandata doar barbatilor :). Este o reteta bavareza care ii apartine lui Pitt si dupa cum a scris el se face in perioada oktoberfest. Pentru ca sotul meu este innebunit dupa mancarurile consistente am prestat-o azi stiind ca sigur ii va place combinatia ciolan+bere :)).
Ingrendiente:
ciolan de porc crud (rasol), eu am cumparat 2 bucati
usturoi
chimen
boia
sare, piper
2-3 foi de dafin
1 bere neagra sau mai multe ca de…dureaza mult pana se coc ciolanele
Haideti sa vedem cum se pregatesc. Ciolanele se oparesc putin , apoi soricul se cresteaza putin pentru un aspect mai frumos.
Ciolan de porc cu bere (IMG 08611)   imagine reteta
Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu restul ingrendientelor inafara de bere.
Ciolan de porc cu bere (IMG 08588)   imagine reteta
Se freaca bine ciolanele cu acest amestec si se pun pe gratarul de la aragaz la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem focul la minim.
Ciolan de porc cu bere (IMG 08622)   imagine reteta

Ciolan de porc cu bere (IMG 08655)   imagine reteta
In timpul coacerii udam ciolanele cu bere neagra intorcandu-le de pe o parte pe alta. Eu am facut chestia asta din 15 in 15 minute. Timpul final de coacere a fost 2 ore si jumatate. Ciolanele sunt coapte cand carnea se desprinde de pe os si furculita intra cu usurinta in carne. Nu uitati sa puneti o tava dedesubt ! 
Ciolan de porc cu bere (IMG 08822)   imagine reteta
Sunt foarte fragede , soricul este rumen si crocant iar chimenul le da un gust deosebit !
Ciolan de porc cu bere (IMG 08866)   imagine reteta
Ca garnitura am pus in tava de sub gratar inainte cu 30 de minute  cartofi, morcovi, ceapa si fasole verde. Este un fel de mancare foarte gustos, totul este sa aveti rabdare sa-l gatiti :).

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

7 comentarii la reteta Ciolan de porc cu bere

  1. Bunny

    Amalia, cunosc gustul acestui ciolan si este cu adevarat ceva special :) Eu nu am pus chimen si l-am facut la rotisor, dar oricum ai da-o este delicios.

    Raspunde
  2. Amalia

    Da asa este eu o s arepet reteta cu siguranta :)

    Raspunde
  3. Anonymous

    Amalia, de ce e doar pentru barbati?Romeo

    Raspunde
  4. Amalia

    Ei ai vazut ca am pus un mic zambet langa , pentru ca e o mancare satioasa si cere multa bere , dar probabil asta e valabil si pentru unele femei :)).

    Raspunde
  5. Anonymous

    Aman, aman… Tu vrei sa-ti omori barbatu'…
    Adevarat, cine nu vrea sa moara asa?

    Raspunde
  6. Amalia

    :)))

    Raspunde
  7. stela

    arata bestial ,am mancat la beraria germana dar cu varza si cartofi,trebuie incercat si acasa

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>