Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar (IMG 12077)   imagine reteta

Personal ador aripioarele de pui sub orice forma. Le-am pregatit de multe ori, insa uite ca nu le-am pozat niciodata. Iata un prim mod de preparare, cel mai simplu – la gratar.Nu iasa uscate , o sa vedeti si de ce.

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 lingura pasta picanta de ardei ( daca nu va plac iute puteti sa puneti pasta dulce)
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat,
  • praf de usturoi, sare, piper, boia, 
  • 1 ardei mic tocat
  • 2-3 linguri ulei de masline

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul obtinut si se lasa la rece 4-5 ore. Daca va grabiti nu le mai puneti la rece.

Aripioare picante de pui la gratar (IMG 12000 290x217)   imagine reteta

Se aseaza pe grill-ul incins. Daca nu aveti gratar de genul acesta puteti sa la puneti direct pe gratarul de la aragaz si dedesubt sa puneti o tava cu putina apa sau direct intr-o tava de copt.

Aripioare picante de pui la gratar (IMG 12011 290x217)   imagine reteta

Le lasati cam o ora la foc potrivit timp in care le intoarceti din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile. Serviti cu sos de iaurt si usturoi si garnitura de cartofi.

Aripioare picante de pui la gratar (aripioare)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

10 comentarii la reteta Aripioare picante de pui la gratar

  1. MIRELA

    super..buna reteta:)..ok idea e k tre*sa-ti instalezi un nou sablon mai atragator ca sa accelerezi traficul.Intra pe blogul meu si descarca/cauta-l pe cel favorit.www.blog-sau-store.blogspot com….bye!

    Raspunde
  2. Marcela S.

    Minunate! Apetisante „foc”!

    Raspunde
  3. Amalia

    :)) Multumesc mult !

    Raspunde
  4. Edith

    Miam, ce faine sunt.. Nu m-am gandit sa bag graturul asta la cuptor. O idee noua. Merci!

    Raspunde
  5. Amalia

    Edith chiar te rog sa incerci, carnea va fi mai frageda si nu asa uscata ca si pe aragaz.

    Raspunde
  6. Samaritean

    Se baga cu capac cu tot gratarul rotund sau nu? Banuiesc ca nu.

    Raspunde
  7. Amalia

    Samaritean ai banuit bine, fara capac :).

    Raspunde
  8. LLAAVVIINNIIAA

    Buna Amalia! Stiu ca iti plac retetele cu pui. Ai facut vreodata ceva asemanator. Sunt topita dupa retetele de la KFC.
    http://blogchef.net/southern-fried-chicken-recipe/
    Numai bine!

    Raspunde
  9. Amalia

    Lavi multumesc pentru link, ma uit sa vad reteta poate o incerc :). Te pup!

    Raspunde
  10. cata

    sunt super.le-am facut si le-am mancat urgent.o sa le fac mai des.le-am lasat la macerat peste noapte.mersi

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>