Tarta cu mere


Azi am poftit la tarta…cu mere ca doar este sezonul lor :). Am gasit pe net o reteta care mi s-a parut destul de simpla si interesanta. Reteta este preluata cu mici modificari de pe reteteculinare.ro.
Ingrendiente:
Aluatul pentru tarta:
250 gr. faina
30 gr. zahar
100 gr. unt
1 ou
un varf de sare

Umplutura:
5 mere
1 ou si 1 galbenus
30 gr. faina
70 gr. zahar
250 ml. lapte
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic vanilie
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (scos din frigider cu 1/2 h inainte de a prepara), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.
Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.
Merele se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta (24-26 cm.) unsa cu unt si tapetata cu faina. Se aseaza feliile de mere in sir, una dupa alta.


Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.

Se coace la o temperatura de 180 grade,timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.

Se serveste calduta sau rece .Este foarte fina si aromata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Tarta cu mere”

  1. A iesit exact ca in poza… multumesc si felicitari pt reteta! Mi-a fost frica cu atata lapte ca e prea lichida compozitia cremei si nu am pus cat scriai, dar pana la urma am mai adaugat un ou batut cu zahar , un pic de faina si lapte…deci o a doua compozitie, dar in varianta "mini"..

    :-)

  2. Simona asa se intampla si la prajiturile cu branza pare lichida compozitia dar pana la urma se intareste… ma bucur ca ti-a iesit sper sa incerci si alte retete :)

  3. Anonim nu am prea pricep la forme… stiu doar ca forma de jena e mai groasa decat cea clasica de tabla,depinde de ce coci in ea.. eu de exemplu o folosesc la fripturi, musaca , sufleuri… compozitia se coace uniform in ea…daca vrei da un search pe google poate gasesti mai multe informatii.

  4. Buna! Amalia..aceeasi compozitie pot sa o fac si intr-o tava normala de copt sau e neaparat in forma de tarta? multumesc mult:)

  5. Groaznica reteta.Nici nu stiu pentru ce ai publicat-o. In primul rand UNTUL PENTRU ALUAT ESTE PREA PUTIN ( a trbuit sa caut alta reteta sa incerc sa-mi dau seama ce nu este in regula) si in al doilea rand LAPTELE DE LA CREMA ESTE PREA MULT. A ramas pur si simplu ca un lichid , chiar daca am tinut-o 40 de min la cumptor in speranta ca se intareste si din cate vad si alte doamne au mai avut aceasta problema dar fiind mai experimentate au stiut din timp cum sa o repare. super acum imi astept sotul cu acesta spalatura de prajitura.

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.