Tarta cu mere

Tarta cu mere (IMG 07911)   imagine reteta
Azi am poftit la tarta…cu mere ca doar este sezonul lor :). Am gasit pe net o reteta care mi s-a parut destul de simpla si interesanta. Reteta este preluata cu mici modificari de pe reteteculinare.ro.
Ingrendiente:
Aluatul pentru tarta:
250 gr. faina
30 gr. zahar
100 gr. unt
1 ou
un varf de sare

Umplutura:
5 mere
1 ou si 1 galbenus
30 gr. faina
70 gr. zahar
250 ml. lapte
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic vanilie
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (scos din frigider cu 1/2 h inainte de a prepara), oul si un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana pana devine totul o coca destul de tare.
Coca se pune in frigider timp de o jumatate de ora maxim. Intre timp, se freaca cu mixerul oul si galbenusul impreuna cu zaharul pana devine o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia.
In sfarsit se adauga laptele, putin cate putin.
Merele se curata de coaje si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta (24-26 cm.) unsa cu unt si tapetata cu faina. Se aseaza feliile de mere in sir, una dupa alta.
Tarta cu mere (t12)   imagine reteta

Tarta cu mere (IMG 07700)   imagine reteta
Deasupra se toarna compozitia de lapte, oua, faina si zahar. Se presara putin zahar deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.
Tarta cu mere (IMG 07711)   imagine reteta
Se coace la o temperatura de 180 grade,timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.
Tarta cu mere (IMG 07733)   imagine reteta
Se serveste calduta sau rece .Este foarte fina si aromata.
Tarta cu mere (IMG 07899)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

10 comentarii la reteta Tarta cu mere

  1. ama

    tare, tare fain arata ! :) eu fac ceva de genul asta cu pere

    Raspunde
  2. Roxana Simona

    A iesit exact ca in poza… multumesc si felicitari pt reteta! Mi-a fost frica cu atata lapte ca e prea lichida compozitia cremei si nu am pus cat scriai, dar pana la urma am mai adaugat un ou batut cu zahar , un pic de faina si lapte…deci o a doua compozitie, dar in varianta "mini"..

    :-)

    Raspunde
  3. Amalia

    Simona asa se intampla si la prajiturile cu branza pare lichida compozitia dar pana la urma se intareste… ma bucur ca ti-a iesit sper sa incerci si alte retete :)

    Raspunde
  4. Anonymous

    buna seara. imi poti spune te rog daca forma de tarte din yena este mai buna decat cea clasica. multumesc

    Raspunde
  5. Amalia

    Anonim nu am prea pricep la forme… stiu doar ca forma de jena e mai groasa decat cea clasica de tabla,depinde de ce coci in ea.. eu de exemplu o folosesc la fripturi, musaca , sufleuri… compozitia se coace uniform in ea…daca vrei da un search pe google poate gasesti mai multe informatii.

    Raspunde
  6. alina

    am trimis un comentariu pentru tarta cu mere dar nu a aparut…
    ce sa se fi intamplat?

    Raspunde
  7. rebeca

    Buna! Amalia..aceeasi compozitie pot sa o fac si intr-o tava normala de copt sau e neaparat in forma de tarta? multumesc mult:)

    Raspunde
    • Amalia

      Poti sa o faci si in tava normala.

      Raspunde
  8. lari

    Groaznica reteta.Nici nu stiu pentru ce ai publicat-o. In primul rand UNTUL PENTRU ALUAT ESTE PREA PUTIN ( a trbuit sa caut alta reteta sa incerc sa-mi dau seama ce nu este in regula) si in al doilea rand LAPTELE DE LA CREMA ESTE PREA MULT. A ramas pur si simplu ca un lichid , chiar daca am tinut-o 40 de min la cumptor in speranta ca se intareste si din cate vad si alte doamne au mai avut aceasta problema dar fiind mai experimentate au stiut din timp cum sa o repare. super acum imi astept sotul cu acesta spalatura de prajitura.

    Raspunde
    • Amalia

      Îmi pare rău pentru nereușită, eu asa am facut-o si a iesit, pozele sunt dovada.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>