Salam de biscuiti si cocos

Salam de biscuiti si cocos (IMG 0550)   imagine reteta
Reteta o am de pe culinar, cautam o reteta de salam de biscuiti putin diferita de cea clasica si am gasit aceasta varianta care-mi convine de minune pentru ca are si cocos in componenta.

Ingrendiente:
500 g biscuiti
150 g cocos
250 g unt
200 g zahar
150 ml apa
5 linguri cu varf de cacao
100 gr zahar pudra
esenta de rom

Apa se pune la fiert cu zaharul pana obtinem un sirop bine legat. Separat se sfarma biscuitii bine si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se adauga siropul caldut si 150 gr unt. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Cocosul se amesteca cu zaharul pudra si 100 gr unt. Se intinde pe o folie de aluminiu sau celofan compozitia cu cacao iar deasupra se pune compozitia de cocos. Se ruleaza strans si se tine la rece 3-4 ore , apoi se taie felii cu un cutit ascutit.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci.

34 comentarii la reteta Salam de biscuiti si cocos

  1. angela

    si poza asta ti-au furat-o si participa cu ea la un concurs pe: zaharmargaritar.ro, la pagina nr.664, o doamna Ruse P,dar i-a schimbat numele, ea zice ca se numeste "prajitura cu biscuiti"..

    Raspunde
  2. Anonymous

    amalia am o intrebare. in loc de cacao se poate pune kaba adica cacao cu zahar? anke

    Raspunde
  3. Amalia

    Ma gandesc ca da, doar sa reduci cantitatea de zahar din reteta :)

    Raspunde
  4. ANA

    ma tot intreb si eu ce inseamna"cocosul"

    Raspunde
  5. Amalia

    :) nuca de cocos, fulgi de cocos scuze de exprimare

    Raspunde
  6. Anonymous

    reteta este extraordinara,dar am o problema nu mi se ruleaza crema,este prea lichida?mi se lipeste crema de foaia de aluminiu……imi plac mult retetele tale.

    Raspunde
  7. Georgiana

    hey Amalia…felicitari pentru acest blog minunat…sunt sotie de 3 luni si pana acum nu am stat in bucatarie sa gatesc…dar retetele tale ma fac sa imi doresc sa imi petrec toata ziua acolo :)) …am incercat azi salamul de biscuiti pentru a vedea daca imi iese sa potduce si la parinti…vreau sa iti spun ca mai inainte l-am gustat si este extraordinar…am avut emotii…dar a iesit SUPER!!!! o reteta de nota 10..si sotului a placut foarte mult…cred ca asta va fi desertul permanent in casa mea :))
    Keep up with the good work!

    Raspunde
  8. Amalia

    Anonim abia acum am vazut ce mi-ai scris. Sigur ai fiert siropul destul ? Sper ca ai respecat pasii retetei.

    Raspunde
  9. Amalia

    Georgiana esti o draguta, apreciez sinceritatea … daca esti proaspat casatorita inseamna ca te asteapta zile "grele" in bucatarie :))… sfatul meu e sa incepi cu retete mai simple ( gasesti o gramada pe blog )si o sa vezi ca "te prinde" bucatareala :)). Te pup si felicitari pentru casatorie !

    Raspunde
  10. Georgiana

    hey.multumesc!…am nevoie de un sfat…am niste cereale cu cacao…si ma gandeam sa fac ceva o prajitura cu ele..dar nu stiu ce.ai vreo idee?

    Raspunde
  11. violeta

    Felicitari pentru blog.De curand am descoperit aceste minunate retete si astazi vreau sa incerc acest minunat salam sa-l prepar.Deja am incercat mai multe din retetele tale si au iesit minunat.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur Violeta, imi pare rau pentru pauza de postare insa a trebuit sa astept cu site-ul. Sper sa incerci si alte retete :)

      Raspunde
  12. Calin M

    Ingrediente e corect, nu ce ai scris tu…

    Raspunde
  13. cosmina

    Buna.Am si eu o intrebare,untul l-ai topit?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>