Salam de biscuiti si cocos

Salam de biscuiti si cocos (IMG 0550)   imagine reteta
Reteta o am de pe culinar, cautam o reteta de salam de biscuiti putin diferita de cea clasica si am gasit aceasta varianta care-mi convine de minune pentru ca are si cocos in componenta.

Ingrendiente:
500 g biscuiti
150 g cocos
250 g unt
200 g zahar
150 ml apa
5 linguri cu varf de cacao
100 gr zahar pudra
esenta de rom

Apa se pune la fiert cu zaharul pana obtinem un sirop bine legat. Separat se sfarma biscuitii bine si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se adauga siropul caldut si 150 gr unt. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Cocosul se amesteca cu zaharul pudra si 100 gr unt. Se intinde pe o folie de aluminiu sau celofan compozitia cu cacao iar deasupra se pune compozitia de cocos. Se ruleaza strans si se tine la rece 3-4 ore , apoi se taie felii cu un cutit ascutit.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: legatura permanenta.

34 Responses to Salam de biscuiti si cocos

  1. Sabina spune:

    Wow, Amalia, ce bine arata.
    Am vrut si eu sa fac salamiorul asta si am inlocuit untul cu budinca de vanilie (nu prea agreez ideea de mult unt) si a iesit ceva mai moale …insa foarte gustosa.
    A ta arata super! Bravo!

  2. Amalia spune:

    Sabina nici eu sunt cu untul prea mult,m-ai facut curioasa cu reteta ta, poti sa o scrii ?

  3. roxana.m. spune:

    super reteta am notat-o

  4. Anonymous spune:

    si eu am facut salamul cu cocos dar nu mi-a iesit in mijloc asa de alb,cum ai facut in rest e super

  5. Amalia spune:

    Important este ca ti-a iesit si ti-a placut, poate si din cauza fotografiei arata asa alb :)

  6. Anonymous spune:

    Amalia esti minunata !!!! eu am incercat reteta ta si mi-a iesit foarte bine insa nu am pus de loc unt si cocos si ce mai era in mijloc, o banana curatata de coaja si apoi am rulat frumos si mi-a iesit super bun acest salam de biscuiti si arata bine cand se taie felii.
    te pup si esti pt mine ca un idol eu nu prea stiu sa gatesc si dupa ce am vazut situl tau sotul meu mereu ma lauda pt mancare ca iese foarte foarte buna.
    Iti multumesc din suflet si sa iti dea Dumnezeu multa sanatate si numai bine (Lora)

  7. Amalia spune:

    Lora poate o sa incerc si eu varianta asta cu banana…suna foarte bine :), cat despre site ma bucur ca iti place si gasesti mancaruri pe placul tau… iti multumesc pentru aprecieri :), te pup sa ai o saptamana frumoasa !

  8. angela spune:

    vreau sa incerc reteta ta sambata…am cumparat biscuitii si cocosul…iti voi spune cum a iesit

  9. Amalia spune:

    Angela iti tin pumnii…abia astept sa-mi spui cum ti-a ieist:)>

  10. angela spune:

    nu am mai avut rabdare pana sambata, am facut-o aseara.Deci: gustul a fost foarte bun….mici probleme la partea artistica…:)))…una peste alta,o reusita….am primit comanda de la ai mei sa mai fac o portie…pupici amalia !!!

  11. Amalia spune:

    Angela in final gustul conteaza… daca repeti reteta poti inlocui cocosul cu nuca, alune, migdale macinate. Te pup !

  12. Anonymous spune:

    E minunata reteta asta, eu o fac de ff mult timp, doar ca eu la unt adaug si zeama de la jumatate de lamaie… e si mai buna (Liliana)
    Amalia ai numai retete minunate, tine-o tot asa, te pup

  13. Anonymous spune:

    E minunata reteta asta, eu o fac de ff mult timp, doar ca eu la unt adaug si zeama de la jumatate de lamaie… e si mai buna (Liliana)
    Amalia ai numai retete minunate, tine-o tot asa, te pup

  14. Amalia spune:

    Liliana buna idee cu sucul de lamaie, abia nu mai e asa dulce …iti multumesc, acu' fac fata mai greu la gatit cu caldurile astea :)

  15. Sapaceanu spune:

    Amalia scuze ca te deranjez, dar imi place f mult cum ai rulat salmul, imi poti explica te rog.
    Am inteles ca ai intins compozitia cu bicuite si cacao pe o folie si apoi ai pus compozitia de cocos, dar nu inteleg cum ai rulat, fiindca compozitia de bicuite nu cred ca este atat de maleabila.
    Multumesc anticipat

  16. Amalia spune:

    Scuze de intarziere, poti incerca se ruleaza destul de usor… daca ti se pare prea tare compozitia de biscuiti pune putin lapte in ea.

  17. Sapaceanu spune:

    Multumesc mult pentru raspuns Amalia.

  18. Amalia spune:

    oooooook, deci l-am facut si pe asta si am urmatoarele observatii: mi se pare prea multa cacao, ca urmare e cam amar! s-ar combina cu dulceata de la umplutura cu cocos, dar a fost prea putina, si abia se simte, comparativ cu partea de cacao cu biscuiti. deci ce as corecta: as pune 3-4 linguri de cacao, in loc de 5, si as face cantitatea dubla de crema de cocos cu zahar si unt…. altfel se simte ca are un gust grozav!
    Eu sint fan salam de biscuiti, dar nu stiam sa il fac decit intr-un singur fel. Acum am cel putin 4 retete. Iar cea cu banana in mijloc, cum zicea Lora, o am de la o pritena sub denumirea 'lacrima de elefant' in rest totul e la fel….Pina una alta ma duc sa imi mai tai o felie de salam ;-)

  19. Amalia spune:

    Amalia se poate ca eu sa fi folosit o cacao mai slaba si de aceea sa nu-mi fi dat seama.Poti sa-l faci asa cum ai scris tu… sincer nu-mi mai amintesc gustul, l-am facut destul de mult timp :).

  20. Amalia spune:

    Revin cu o rectificare: cind am ajuns mai in mijloc, unde era si crema de cocos, situatia s-a schimbat radical :) s-a transforamt in cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o vreodata!!! Deci lasam cacao 5 linguri, dar punem mai multa crema de cocos, ca sa fie si in capete :)

  21. angela spune:

    si poza asta ti-au furat-o si participa cu ea la un concurs pe: zaharmargaritar.ro, la pagina nr.664, o doamna Ruse P,dar i-a schimbat numele, ea zice ca se numeste "prajitura cu biscuiti"..

  22. Anonymous spune:

    amalia am o intrebare. in loc de cacao se poate pune kaba adica cacao cu zahar? anke

  23. Amalia spune:

    Ma gandesc ca da, doar sa reduci cantitatea de zahar din reteta :)

  24. ANA spune:

    ma tot intreb si eu ce inseamna"cocosul"

  25. Amalia spune:

    :) nuca de cocos, fulgi de cocos scuze de exprimare

  26. Anonymous spune:

    reteta este extraordinara,dar am o problema nu mi se ruleaza crema,este prea lichida?mi se lipeste crema de foaia de aluminiu……imi plac mult retetele tale.

  27. Georgiana spune:

    hey Amalia…felicitari pentru acest blog minunat…sunt sotie de 3 luni si pana acum nu am stat in bucatarie sa gatesc…dar retetele tale ma fac sa imi doresc sa imi petrec toata ziua acolo :)) …am incercat azi salamul de biscuiti pentru a vedea daca imi iese sa potduce si la parinti…vreau sa iti spun ca mai inainte l-am gustat si este extraordinar…am avut emotii…dar a iesit SUPER!!!! o reteta de nota 10..si sotului a placut foarte mult…cred ca asta va fi desertul permanent in casa mea :))
    Keep up with the good work!

  28. Amalia spune:

    Anonim abia acum am vazut ce mi-ai scris. Sigur ai fiert siropul destul ? Sper ca ai respecat pasii retetei.

  29. Amalia spune:

    Georgiana esti o draguta, apreciez sinceritatea … daca esti proaspat casatorita inseamna ca te asteapta zile "grele" in bucatarie :))… sfatul meu e sa incepi cu retete mai simple ( gasesti o gramada pe blog )si o sa vezi ca "te prinde" bucatareala :)). Te pup si felicitari pentru casatorie !

  30. Georgiana spune:

    hey.multumesc!…am nevoie de un sfat…am niste cereale cu cacao…si ma gandeam sa fac ceva o prajitura cu ele..dar nu stiu ce.ai vreo idee?

  31. violeta spune:

    Felicitari pentru blog.De curand am descoperit aceste minunate retete si astazi vreau sa incerc acest minunat salam sa-l prepar.Deja am incercat mai multe din retetele tale si au iesit minunat.

    • Amalia spune:

      Ma bucur Violeta, imi pare rau pentru pauza de postare insa a trebuit sa astept cu site-ul. Sper sa incerci si alte retete :)

  32. Calin M spune:

    Ingrediente e corect, nu ce ai scris tu…

  33. cosmina spune:

    Buna.Am si eu o intrebare,untul l-ai topit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>