Mamaliga cu branza in "paturi"

Denumirea asta am imprumutat-o de la sotul meu , el asa ii zice, reteta este simpla si bine cunoscuta :).

Avem nevoie de :
  • faina de malai
  • 1 buc carnat cu sunca si afumat
  • 250 gr branza framantata
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • sare

 

Se face o mamaliga putin mai tare iar carnatul se taie cubulete si se prajeste. Intr-un vas mai gros se pune putin ulei , apoi un strat de mamaliga , branza si bucatele de carnat. Se repeta operatiunea , iar deasupra se pun ouale batute cu smantana si sare. Se baga la cuptor la foc mic 20 minute.

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

15 Responses to Mamaliga cu branza in "paturi"

  1. Ginette spune:

    Excelenta reteta, bravo !!! O pun pe lista mea de facut. Te pup !

  2. Amalia spune:

    Multumesc Ginette, sper ca nu tii cura de slabire :))

  3. Edith spune:

    La a doua poza am salivaaaaat la greu! Arat taaare bine!

  4. maria ramona spune:

    prima data am mincat paturi cand am venit in vizita in MM, acum ca m-am stabilit aici a devenit una din mancarurile care le fac destul de des pt ca ne place mult.
    Arata ffff bine!

  5. Amalia spune:

    Ai dreptate cu MM, sotul meu este de acolo si el mi-a zis reteta … eu am mai adus complectari si mici modificari ( ca altfel nu se poate:)). Multumesc de aprecieri, te pup !

  6. maria ramona spune:

    stiam ca sotul tau e din MM (din niste discutii de ale noastre de pe culinar dc iti mai amintesti- o fotografie de a mea de la nunta imbracata in straie taranesti, tu ai zis ca dc ai fi facut nunta in MM la sotul tau te-ai fi imbracat la fel *) ) si m-am gandit ca de acolo s-ar putea sa fie reteta

  7. roxana.m. spune:

    am facut reteta acum doua seri ca eram in criza de timp si venea sotul de la munca.a iesit super si stii ce mi-a zis”ai facut pizza ardeleneasca?”-cu toate ca eu nu mai facusem pana atunci niciodata-lui asa i-a venit sa o numeasca.
    oricum foarte consistenta si usor de facut.merci mult pentru pont
    te pup.

  8. Amalia spune:

    Pai ce-ar fi sa o denumim asa ? :))Ma bucur ca i-a placut sotului tau, vezi ca mai am o reteta de placinta cu branza, poate o incerci :).

  9. Mamichan spune:

    Superba ….esti o bucatareasa de nota10000000 cu plus…imi place foarte mult retetele tale
    Multa bafta si sarbatori fericite

  10. Amalia spune:

    Iti multumesc pentru aprecieri,esti tare draguta sa stii ca ti-am vizitat blogul si am ramas placut impresionata :) Pupici si sarbatori frumoase sa ai !

  11. Fabian Mihai spune:

    Ati uitat ce e mai important ! aceasta reteta se devoreaza doar cu o portie mare de ceapa cu ulei (si otet) pentru cine vrea :)

  12. Amalia spune:

    :)) multumesc pentru precizare !

  13. imichelle spune:

    De-abia astept sa incerc asta.Ador mancarurile traditionale.Merci

  14. angie spune:

    de acord, foarte gustoasa, le-o voi gati si prietenilor mei cehi sa vada ce bucatarie delicioasa avem noi :P noi am servit-o cu gogonele in otet

  15. Amalia spune:

    Angie ce pofta mi-ai facut de gogonele :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>