Mamaliga cu branza in "paturi"

Denumirea asta am imprumutat-o de la sotul meu , el asa ii zice, reteta este simpla si bine cunoscuta :).

Avem nevoie de :
  • faina de malai
  • 1 buc carnat cu sunca si afumat
  • 250 gr branza framantata
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • sare

 

Se face o mamaliga putin mai tare iar carnatul se taie cubulete si se prajeste. Intr-un vas mai gros se pune putin ulei , apoi un strat de mamaliga , branza si bucatele de carnat. Se repeta operatiunea , iar deasupra se pun ouale batute cu smantana si sare. Se baga la cuptor la foc mic 20 minute.

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .

15 comentarii la reteta Mamaliga cu branza in "paturi"

  1. Ginette

    Excelenta reteta, bravo !!! O pun pe lista mea de facut. Te pup !

    Raspunde
  2. Amalia

    Multumesc Ginette, sper ca nu tii cura de slabire :))

    Raspunde
  3. Edith

    La a doua poza am salivaaaaat la greu! Arat taaare bine!

    Raspunde
  4. maria ramona

    prima data am mincat paturi cand am venit in vizita in MM, acum ca m-am stabilit aici a devenit una din mancarurile care le fac destul de des pt ca ne place mult.
    Arata ffff bine!

    Raspunde
  5. Amalia

    Ai dreptate cu MM, sotul meu este de acolo si el mi-a zis reteta … eu am mai adus complectari si mici modificari ( ca altfel nu se poate:)). Multumesc de aprecieri, te pup !

    Raspunde
  6. maria ramona

    stiam ca sotul tau e din MM (din niste discutii de ale noastre de pe culinar dc iti mai amintesti- o fotografie de a mea de la nunta imbracata in straie taranesti, tu ai zis ca dc ai fi facut nunta in MM la sotul tau te-ai fi imbracat la fel *) ) si m-am gandit ca de acolo s-ar putea sa fie reteta

    Raspunde
  7. roxana.m.

    am facut reteta acum doua seri ca eram in criza de timp si venea sotul de la munca.a iesit super si stii ce mi-a zis”ai facut pizza ardeleneasca?”-cu toate ca eu nu mai facusem pana atunci niciodata-lui asa i-a venit sa o numeasca.
    oricum foarte consistenta si usor de facut.merci mult pentru pont
    te pup.

    Raspunde
  8. Amalia

    Pai ce-ar fi sa o denumim asa ? :))Ma bucur ca i-a placut sotului tau, vezi ca mai am o reteta de placinta cu branza, poate o incerci :).

    Raspunde
  9. Mamichan

    Superba ….esti o bucatareasa de nota10000000 cu plus…imi place foarte mult retetele tale
    Multa bafta si sarbatori fericite

    Raspunde
  10. Amalia

    Iti multumesc pentru aprecieri,esti tare draguta sa stii ca ti-am vizitat blogul si am ramas placut impresionata :) Pupici si sarbatori frumoase sa ai !

    Raspunde
  11. Fabian Mihai

    Ati uitat ce e mai important ! aceasta reteta se devoreaza doar cu o portie mare de ceapa cu ulei (si otet) pentru cine vrea :)

    Raspunde
  12. Amalia

    :)) multumesc pentru precizare !

    Raspunde
  13. imichelle

    De-abia astept sa incerc asta.Ador mancarurile traditionale.Merci

    Raspunde
  14. angie

    de acord, foarte gustoasa, le-o voi gati si prietenilor mei cehi sa vada ce bucatarie delicioasa avem noi :P noi am servit-o cu gogonele in otet

    Raspunde
  15. Amalia

    Angie ce pofta mi-ai facut de gogonele :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>