Gomboti cu prune aluat cu cartofi

Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 04621)   imagine reteta

Iata o alta reteta de galuste cu prune , difera doar aluatul pe care de data aceasta il facem cu cartofi.  Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente.

Ingrediente:

1kg cartofi
3-4 oua
aprox 250 gr faina
1 lingura de zahar

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se zdrobesc bine. Se amesteca calduti cu ouale , faina si zaharul.
Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0449)   imagine reteta

Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0450)   imagine reteta
Rezulta un aluat mai moale si ca sa nu se lipeasca de maini atunci cand faceti gombotii presarati faina in palme. Mai bine puneti mai putina faina in aluat si completati atunci cand  formati galustele in palma.

Prunele se spala, se desfac in doua ( foarte bune sunt cele bistrite mai mici ) si in locul samburelui se pune putin zahar amestecat cu scortisoara. Daca nu va plac mai dulci si prunele sunt suficient de coapte renuntati la zahar.

Se formeaza galuste si se fierb 10-15 minute la foc mic in apa cu putina sare. (Va dau un mic sfat: cand puneti gombotii la fiert asezati-i pe o paleta pe care o scufundati in apa fierbinte, in cateva secunde acestia se vor ridica la suprafata).
Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0451)   imagine reteta

Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0454)   imagine reteta

Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0455)   imagine reteta
Se scot cu o paleta de spuma pe un platou.
Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0457)   imagine reteta
La sfarsit se dau prin pesmet prajit in putin unt , amestecat cu zahar si praf de scortisoara.
Gomboti cu prune aluat cu cartofi (IMG 0459)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci.
loading...

28 comentarii la reteta Gomboti cu prune aluat cu cartofi

  1. Amalia

    Mihaela ma bucur ca ti-au iesit, acum mi-ai facut si mie pofta :)). Te pup si numai bine!

    Raspunde
  2. Pingback: Gargarite de septembrie 2013 - Pagina 707

  3. nicu gram

    reteta e exceptionala. ma pun sa o fac imediat sa ii fac o surpriza sotiei mele.
    singurul lucru ce nu l’ai facut..si l-ai omis..deci… nu ai dat dovada de profesionalism ci de o amatoare nepriceputa e ca nu ai specificat ( si toata lumea ignoranta si ipocrita se va uita sa vada unde e greseala) CAND SE PUN PRUNELE INAUNTRUL GALUSTELOR ? CARE E PROCEDEUL RAPID SI EFICIENT… SI „GLAZURA” DE FIRMIMITURI DE PAINE ( PTR CEI CARE NU AU NUCI PISATE – ZDROBITE) cum se face ? :))
    nu e greu sa copiezi retetele de pe google si sa le expui intr’o arianta eronata ! rectificati mai multe retete ca de ma pun sa le verific… iasa urat ! :))

    Raspunde
    • Amalia

      Imi cer scuze ca nu am explicat mai in amanunt procedura, mai am o reteta de galuste cu prune (aluatul cu gris) http://www.haisagatim.ro/2008/09/galuste-gomboti-cu-prune.html unde am explicat cum se face. Probabil ca am considerat inutil sa mai pozez/explic fiind o reteta asemanatoare. Incerc sa remediez problema.
      Si nu trebuie sa fiti rautacios, acest blog este munca mea de 6 ani, probabil ca la inceput am mai facut greseli, probabil fac si acum dar incerc sa evoluez si sa le scriu corect si pe intelesul tuturor. E usor sa arunci cu vorbele fara sa stii cata munca sta in spatele acestui blog si asta doar din cauza unei retete nu foarte bine explicata.
      Puteti verifica cate retete doriti ( aveti de unde alege ), astept comentariile dumneavoastra si sper sa fie constructive.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>