Friptura de porc

Friptura de porc (IMG 06599)   imagine reteta

De multe ori retetele simple sunt si cele mai bune asa ca m-am gandit sa postez aceasta reteta, adresata in special celor care sunt incepatoare in ale bucatariei. Friptura de porc este un fel de mancare foarte apreciat la noi, si trebuie avut in vedere ca se poate folosi si rece pentru alte preparate cum ar fi salatele sau de ce nu sandwichuri ( de ce sa cumparam mezeluri cu tot felul de chimicale , cand putem sa le inlocuim cu bucatele gustoase de friptura ?).
Ingrendientele sunt putine:
carne de porc ( pulpa)
sare, piper, 3-4 catei de usturoi

Se condimenteaza carnea de porc ( eu am taiat-o felii ) si se lasa sa stea la rece 2-3 ore. Se pune intr-o tava cu pereti mai grosi , se adauga putin ulei si 1/2 pahar de apa. Se pune si usturoiul necuratat, zdrobit putin cu lama cutitului. Se acopera cu o folie de aluminiu si se coace la foc mic aproximativ o ora. Apoi se ia folia si se mai lasa 30 de minute timp in care se stropeste cu sosul lasat. Rezulta o friptura rumena si delicioasa.
PS. Eu am pus si cateva feliute de rosii printre feliile de carne.Friptura de porc (IMG 06555)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

10 comentarii la reteta Friptura de porc

  1. Anonymous

    super reteta eu am pus si ciuperci intregi e delicios FELICITARI 10

    Raspunde
  2. Amalia

    Ma bucur ca ti-a iesit buna friptura, poti sa faci mai multe combinatii de aceea am pus si reteta de baza :), o saptamana frumoasa iti doresc !

    Raspunde
  3. Rox

    Wow! E prima data cand fac friptura la cuptor si pot sa spun ca a iesit absolut grozav! O reteta simpla simpla si gustoasa care m-a vindecat de complexul fripturilor. Daca as reusi sa scap si de cel al supelor si ciorbelor as fi chiar incantata :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Rox daca ti-a iesit friptura cu ciorbele e floare la ureche :)) Eu zic sa treci la nivelul urmator si sa faci o cirobita buna , buna…ce buna e pe frigul asta :)

    Raspunde
  5. steluta

    Amalia ti-am promis ca adaug cate un comentariu la ce am "probat":d
    Cu asta nu am dat gres nicodata.Chiar aseara am facut am facut iarasi si a fost f buna si pt la pranz.

    Pupici cu drag.

    Raspunde
  6. Amalia

    Steluta ma bucur ca ti-a iesit … sa stii ca poti improviza la nesfarsit la aceasta reteta :)), poti pune legume alaturi , rece o poti folosi la sandwich-uri…

    Raspunde
  7. ioana

    hey Amalia :* de aprox 1 an iti puricesc blogu',"din umbra" :))) norocu tau ca nu stau langa tine, ca as veni in fiecare seara "ce faci maine de mancare, scrie-mi repede pe o foaie" :))) suuper retetele tale, deja am probat multe (si fripturica asta de porc :D) bravo! :* ioana.

    Raspunde
  8. Amalia

    Ioana esti draguta, multumesc pentru fidelitate :), mare grija cu kilogramele :)) te pup !

    Raspunde
  9. alina

    buuna fripturica! eu am pus ardei gras rosu in loc de rosie!

    Raspunde
  10. mary

    arata minunat

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>