Dorada sub crusta de sare

Sambata am avut un invitat , mare gurmand si bucatar care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste. Reteta este incredibil de usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa. Este prima data cand am mancat dorada si pot sa va spun ca are un gust extraordinar.

Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).

Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 – 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).

Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .

Se curata de piele si oase si se serveste cu granitura adecvata.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .

29 comentarii la reteta Dorada sub crusta de sare

  1. alina

    dar totusi am o intrebare,Amalia,
    pui sare si in tava? sub peste? sau doar deasupra lui? eu am pus si sub peste pt ca nu vroiam sa se lipeasca

    Raspunde
  2. Amalia

    Eu nu am pus sub peste dar nu-i problema daca ai pus :)

    Raspunde
  3. Anonymous

    daca inauntrul doradei puneti si niste morcov telina ceapa ,2sau 3 catei de usturoi o foaie de dafin un pic de rozmarin toate tocate maruntel,si apoi o felie de portocala,va asigur ca gustul este mult mai bun……..

    Raspunde
  4. Amalia

    Eee deja e alta reteta :). Din cate stiu dorada sub crusta de sare se face asa simpla dar o sa incerc si varianta propusa de tine . Multumesc .

    Raspunde
  5. vale

    :) buna .. eu stiam k la un peste se pune 300 de sare si un albus de ou .. si crusta aia se desface cu totu ..

    Raspunde
    • Amalia

      Valentin si eu am citit varianta cu albusul de ou, cred ca am vazut si la TV. Multumesc pentru gramaj :).

      Raspunde
  6. Adina

    Eu am pus in tava hartie de copt. Mi-a fost frica sa nu se lipeasca. Mi-a placut dorada in sare. Foarte buna!

    Raspunde
  7. Simona

    Amalia, daca nu am dorada, ce alte tipuri de peste recomanzi pt aceasta reteta? Multumesc mult.

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca merge orice alt tip de peste; pastrav, salau.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>