Chipsuri

Chipsuri (IMG 0628)   imagine reteta

Reteta este de-a dreptul super tare, pentru cei care iubesc chipsurile :). Nu-mi apartine, este preluata de pe alt blog, vegetarian daca nu ma insel. Chipsuri FARA ULEI, mult mai sanatoase.
Avem nevoie de:
cartofi ( rosii)
sare
Se taie felii foarte subtiri cartofii si se aseaza pe hartia de copt , fara sa le suprapuneti. Chipsuri (IMG 0625)   imagine retetaChipsuri (IMG 0626)   imagine retetaSe sareaza putin(daca doriti mai puteti pune si alte condimente) si se baga la microunde la putere maxima timp de 4 minute. Se opreste cuptorul, apoi se lasa iar 4 minute , pana capata o culoare usor maronie.
Chipsuri (IMG 0627)   imagine reteta
Banuiesc ca se pot face si la cuptor, asta pentru o cantitate mai mare, am sa incerc si o sa postez produsul final.Chipsuri (IMG 0630)   imagine reteta

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

11 comentarii la reteta Chipsuri

  1. Teo

    Iuuuui, ce pofta mi-ai facut! Astea le pot manca si eu, ca nu sunt cu ulei! F buna ideea!

    Raspunde
  2. ina

    Mmmmmmm cred ca sunt suuuper! Ii fac! :-)

    Raspunde
  3. Amalia

    Va multumesc bucatareselor :)Astept sa-mi spuneti daca le-ati facut .

    Raspunde
  4. Georgiana

    Am facut si eu mai demult ceva asemanator, doar ca le-am si pensulat cu ulei de masline, dar am sa incerc si asa pentru ca sunt mai sanatoase!

    Raspunde
  5. Anonymous

    Stiu ca e sanatos cu mai putine grasimi dar microundele nu sunt nici ele prea sanatoase. Ideea e interesanta dar eu cred ca am sa incerc la cuptor. Am facut de mai multe ori in ulei si le scoteam pe prosop de hartie (‘paper towel’) pana se abosrbea tot uleiul, dar la cuptor nu m-am gandit ca ar putea iesi crocante. Multumesc!

    Raspunde
  6. Amalia

    Da ai dreptate cu microundele, daca le incerci la cuptor te rog scrie-mi cum ti-au iesit , eu nu am apucat sa le fac.Cred ca trebuie coapte la o temperatura mare .

    Raspunde
  7. Oana

    Ciao Amalia tocmai am scos din cuptor cositele, evantaiul si covrigei(da, am vrut sa le incerc pe toate asa ca le-am facut din acelasi aluat, vazand ca e aproape identic la fiecare) si mi-au iesit super la fel ca cele din poza ta.
    Vroiam sa-ti spun ca am facut si eu chipsuri la cuptor(al meu e electric) asa ca am apropiat tava foarte tare de tevile de sus. E necesara doar sarea si daca vrei putin ulei de masline. Trebuie doar sa fii atenta sa nu le arzi… in rest sunt foarte bune.
    Oana

    Raspunde
  8. Amalia

    Draga Oana dar tu gatesti la scara mare :)) ,ma bucur ca ti-au iesit toate , mai raman pangrissini :)). Iti multumesc ca ai incercat chipsurile la cuptor o sa le fac si eu , te pup si daca ai vreo nelamurire sa-mi scrii !

    Raspunde
  9. Lira

    Interesanta ideea. Nici nu m-am gandit ca as putea face in microunde.

    Raspunde
  10. Amalia

    Lira ti-as recomanda si chipsurile din lipie :).

    Raspunde
  11. mira86

    Multumesc de idee imi plac chipsurile dar fiind asa cum sunt sunt prea pacatoase dar asa sunt super ,am sa le fac la cuptor si am copiat si ideea cu lipia este super am sa-ti scriu ce variante am facut .
    Felicitari !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>