Garnituri – cartofi aurii

Garnituri   cartofi aurii (IMG 0245)   imagine reteta
Iata reteta de cartofi aurii asa cum o fac eu , nu stiu daca este neaparat reteta originala dar va asigur ca au acelasi gust si aspect cu cei serviti ca garnitura in restaurantele de gen fast food. Stiu,  nu sunt sanatosi, dar sunt atat de gustosi ! :)
Avem nevoie de :
cartofi rosii ( cei cu coaja alba sunt mai sfaramiciosi de aceea nu ii recomand)
sare
boia dulce
praf de usturoi
curry
Se pun la fiert cartofii taiati bucati sau felii mai mari in apa cu putina sare.
Garnituri   cartofi aurii (IMG 0228)   imagine reteta
In momentul in care incep sa fiarba se face focul mai mic si se lasa exact 10 minute ( atentie la timpul de fierbere, daca il depasiti cartofii se vor sfarama ). Scoatem cartofii, ii strecuram si apoi ii condimentam cu sare, boia , putin curry, praf de usturoi.
Garnituri   cartofi aurii (IMG 0239)   imagine reteta
Ii amestecam, miscand strecuratoarea intr-o parte si in alta ( adica fara lingura sau paleta) si ii prajim in ulei incins.
Garnituri   cartofi aurii (IMG 0240)   imagine reteta
Scoatem cartofii pe un servet sa se scurga excesul de ulei si mai adaugam putina boia pentru culoare. Veti observa ca sunt crocanti in exterior si pufosi in interior, nu sunt atat de uleiosi ca si cartofii prajiti.
Garnituri   cartofi aurii (IMG 0242)   imagine reteta

Reteta publicata in Garnituri. Etichete: , .
loading...

23 comentarii la reteta Garnituri – cartofi aurii

  1. ina

    Amalia, sotul meu ma inebuneste sa-i tot fac cartofi aurii ca la restaurant dar n-am reusit pana acum… mersi de idee, arata superrrr! Cu siguranta ii fac!:-*

    Raspunde
  2. jamescrissilv.ro

    Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
    o zi minunata iti doresc

    Raspunde
  3. Amalia

    Ina astept sa-mi spui cum ti-au iesit:)

    Raspunde
  4. ina

    Ama, i-am facut!!! :-p :-))) SUCCES GARANTAT!

    Raspunde
  5. Amalia

    Ina ma bucur ca ti-au iesit buni ! Are cu cine se mandri sotul tau :)

    Raspunde
  6. ina

    I-am postat pe blog. Sunt foaaaarte buni, am papat si eu :-))) Te pup!

    Raspunde
  7. Andreea

    Buna Amalia, am facut si eu cartofi aurii si au iesit deliciosi!!! nu ne mai saturam de ei :P felicitari si multumiri pt toate retetele postate, m-au scos din multe „incurcaturi” :P

    Raspunde
  8. Amalia

    Andreea asa-i ca-s buni ? Si eu daca apuc sa-i fac intr-o zi , nu ma mai pot opri :)).

    Raspunde
  9. buti

    Foarte buni

    Raspunde
  10. judy

    amalia te rog foarte frumos sa-mi scrii si mie cum faci sosul de iaurt ca mi-ai facut o pofta!pupici1

    Raspunde
  11. Amalia
    Raspunde
  12. Nadia

    I-am facut si eu azi. Sunt intr-adevar grozavi, muuult mai buni ca si cei pai. Multumesc de idee.

    Raspunde
  13. Amalia

    Nadia ma bucur ca ti-au placut , mai am cateva retete cu cartofi unde se foloseste mai putin ulei … poate le incerci daca sunt pe gustul tau :).

    Raspunde
  14. cristina

    am incercat acesti cartofi, sunt foarte foarte buni si logodnicului meu i-au placut foarte mult…ii prepar si astazi ca si garnitura langa o friptura…te felicit…apropo astazi incerc si reteta de Cornetti…te pup…succes!!!Cristina

    Raspunde
  15. Amalia

    Cristina sa va fie de bine, cornetti o sa vezi ca sunt f buni :).

    Raspunde
  16. Adrian

    Am facut niste cartofi la cuptor, nu mai stiu de pe unde am luat reteta.. :(.. incearca si n-o sa-ti para rau. Cartofii spalati bine se taie barcuta, cu tot cu coaja, apoi se sterg cu servetel sa nu fie umezi. Se amesteca cu ulei de masline+sare(de preferat de bucatarie), sa aiba o pelicula pe ei. Se dau prin boia dulce si iute, sa devina portocalii, apoi se aseaza intr-un vas (eu am pus intr-unul termorezistent, cu capac), la cuptor. Ies aurii, teoretic cu coaja crocanta. Practic nu prea. Cred ca ar fi trebuit incins mai bine in prealabil cuptorul.

    Raspunde
  17. Catalina

    Tocmai i-am terminat…de mincat! :D Au fost deliciosi, cu piept de pui facut la tigaia de fonta si mujdei.
    Sa iti dea Dumnezeu sanatate! :D

    Raspunde
    • Amalia

      Catalina fara mujdei cartofii nu au niciun farmec !

      Raspunde
  18. Muresan Octavia

    Cartofii arata bine , sper sa fie si gustosi!

    Raspunde
  19. Iulian

    Cartofii aurii sunt mult mai deliciosi daca sunt mici, chiar dintr-un soi „dedicat”. In zona Fagaras se cultiva un soi special, pe care il gasiti la Billa…Pofta buna!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumim pentru sfat!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>