Friptura de iepure

Friptura de iepure (IMG 0438)   imagine reteta

Stiu, iepurele este delicios dar nu se prea gaseste la noi … nu pot sa ma abtin sa nu pun aceasta reteta, poate o sa o incercati vreodata pentru ca este nemaipomenit de gustoasa si foarte simpla!
Avem nevoie de:
1 iepure ( materia de baza)
2-3 morcovi
1 patrunjel
3-4 cepe mai mici
2 ardei kapia sau gogosari
2 ardei iuti
6-7 catei de usturoi
1/2 pahar vin alb
3-4 rosii mici sau de tip cherry
Pentru uns carnea:
rozmarin, putina salvie, cimbru, boia, piper, sare, 100 ml ulei de masline, 1/2 de lamaie stoarsa

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate .
Friptura de iepure (IMG 0412)   imagine reteta
Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intregi , zdrobiti putin cu lama cutitului.
Iepurele il impartim in 6 bucati pe care le asezam peste legume.
Amestecam restul ingrendientelor si ungem carnea
Friptura de iepure (IMG 0413)   imagine reteta

Friptura de iepure (IMG 0414)   imagine reteta

Friptura de iepure (IMG 0418)   imagine reteta

Friptura de iepure (IMG 0420)   imagine reteta

Adaugam vinul si o jumatate de pahar de apa, punem o folie deasupra si coacem la foc mic 1 1/2 ora. Apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca. Eu l-am servit cu catofi copti.

Friptura de iepure (IMG 0429)   imagine reteta

Friptura de iepure (IMG 0434 1)   imagine reteta

Friptura de iepure (IMG 0439)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de miel, iepure. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

12 Responses to Friptura de iepure

  1. LauraAdamache spune:

    Arata absolut delicios iepurele tau Amalia si chiar aveam nevoie de o reteta pentru ca tocmai ieri mi-a promis o vecina ca o sa-mi dea un iepure cand o sa-l taie si ciar nu stiam cum sa-l pregatesc. Multumesc tare mult!! te pup!!

  2. Amalia spune:

    Multumesc Laura, ar mai fi varianta cu capere dar mie imi place mai mult asta pentru ca are multe legume si carnea ramane foarte frageda .

  3. Anonymous spune:

    se poate folosi si alfel de carnne sau doar iepure?

  4. mariana spune:

    Au fost citiva ani la rind ca am tinut noi iepuri!dar locuim central si nu e voie!dar tin minte ca faceam tot felu de preparate!erau bune de tot!Si cind era sa-l taie sotul pe ultimul,cineva ma indemnat sa fac si supa de carne!m-am strimbat dar am facut!familia nu a stiut!ca sa nu fie dulceaga am pus linga zarzavaturile obisnuite si 2 rosii crestate !si condimente sare si piper boabe!a fost f. buna!parca duc dorul iepurilor!dar…..

  5. Amalia spune:

    Sigur ca da, merge cu carne de pui sau porc.

  6. Amalia spune:

    Mariana eu nu m-as indura sa-i tai, mi-e mila de ei pe asta l-am primit gata taiat altfel…

  7. roxana spune:

    Amalia, ti-ama dmirat reteta si pozele in urma cu cateva saptamani, si mi-au ramas in minte. astazi, intrand pe blogul irinei, si apoi pe un link postat de Lory, uite ce am gasit: http://gastronomie.arely.ro/page/2/
    Lory scria ca si postul ei intreg a fost copiat fara permisul ei, la fel si in cazul Irinei, si banuiesc ca la fel s-a intamplat cu posturile tale, ca sunt o pagina intreaga. Nu vrea sa te supra, dar e pacat de munca ta. Habar n-am al cui e blogul cu pricina, dar asa marlanie mai rar. Poate vrei sa incepi sa semnezi pozele?

  8. Claudiu spune:

    ms mult pentru reteta amalia este delicioasa mie mio iesit perfect ms mult esti super

  9. c0nstantin spune:

    buna reteta ,dar tu spui ca nu se gasesc iepuri ,eu sunt trist ca nu am cu..i sa vand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>