Chiftele marinate

Chiftele marinate (IMG 04021)   imagine reteta
Mama le gatea des  cand eram mai mica, pentru ca mie imi place sosul de rosii la nebunie. Nu le-am mai facut de cel putin un an, poate pentru ca deobicei nu prea fac chiftele, mai mult la sarbatori.

Ingrendiente

Pentru chiftele:

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1 felie de paine veche inmuiata in apa si stoarsa
  • 3 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • 1/2 ceapa mica tocata
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 300 ml bulion
  • 1 lingura rasa de faina
  • cimbru, o foaie de dafin , sare, piper, putin zahar, apa

Se amesteca compozitia pentru chiftele si se lasa la rece cateva ore.

Se formeaza cu mana uda chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare deoarece se prajesc pe dinafara iar inauntru raman crude, deci prajiti-le la foc potrivit.

Chiftele marinate (IMG 0392 290x217)   imagine retetaChiftele marinate (IMG 0395 290x217)   imagine reteta

Se scot pe o hartie absorbanta sa se scurga surplusul de ulei. Separat se face sosul de rosii. Se incinge putin ulei , se adauga faina , se amesteca pana aceasta se desface si apoi se adauga treptat bulionul ( daca nu aveti bulion diluati o conserva mica de paste de tomate intr-o cana de apa).

Chiftele marinate (IMG 0398 290x217)   imagine reteta

Se amesteca bine , apoi se adauga restul condimentelor si chiftelele.
Se mai pune putina apa (aproximativ 150 ml) si se  lasa sa fiarba la foc mic cateva minute.

Chiftele marinate (IMG 0399 290x217)   imagine reteta

Se servesc numai cu piure de cartofi. Cred ca merg de minune si cu paste fainoase.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

7 comentarii la reteta Chiftele marinate

  1. roxana.m.

    Nici eu n-am mai facut de mult si mama le facea la fel.apetisante.

    Raspunde
  2. Amalia

    Roxana ar fi cazul sa le faci , sunt foarte bune !

    Raspunde
    • Teddy

      Sunt foarte bune!!

      Raspunde
  3. Nicoleta

    Iti multu mult de reteta asta delicioasa :)))) . Imi era tare dor de ea,. A iesit delicios

    Raspunde
  4. profira

    fara usturoi la chiftele?

    Raspunde
    • Amalia

      E optional :).

      Raspunde
  5. mirela

    Eu pun chiftelele la cutor, evit cat pot de mult prajeala ; sunt bune si la cuptor, putin mai uscate dar mult mai sanatoase.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>