Chiftele din peste


Azi am avut chef de peste, desi duminica gatesc ceva mai consistent. Am renuntat la clasicul peste la tava cu legume si m-am hotarat sa fac cateva chiftelute. Portia este pentru 2 persoane.
Avem nevoie de :
2 fileuri de peste
1 ou
2-3 fire de patrunjel
1 felie de paine
1 lingura pesmet
1 ceapa mica tocata
sare, piper, faina alba

Fierbem fileurile, apoi le zdrobim si le amestecam cu ceapa, patrunjelul verde tocat marunt,painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ou, pesmet, sare , piper.

Amestecam bine apoi facem chiftelute pe care le dam prin faina si le prajim in ulei fierbinte.

Scoatem chiftelutele si le servim cu sos , orez sau cartofi.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .

12 comentarii la reteta Chiftele din peste

  1. Edith

    Cred ca-s tare bune, nu am incercat niciodata chiftelute din peste. Ar fi cazul :)

    Raspunde
  2. Didona

    Amalia, iti ofer si eu un premiu, cu multumiri pentru retetele minunate de pe blogul tau.

    Raspunde
  3. Amalia

    Edith, sunt foarte usoare si se pot servi si ca aperitiv.

    Raspunde
  4. Amalia

    Didona iti multumesc mult, ma bucur ca-ti plac retetele mele…trag o fuga pe blogul tau sa vad ce-ai mai facut bun :)

    Raspunde
  5. Mamichan

    Interesant…nu am mancat niciodata si asi vrea sa le incerc si eu.
    Pot sa te bag si eu in lista mea de retete delicioase??pupici si spor la gatit papica buna

    Raspunde
  6. Amalia

    Desigur…si eu te-am trecut pe listuta mea care pe zi ce trece devine tot mai lunga :). Sper sa incerci reteta, merge repede.

    Raspunde
  7. Anonymous

    Indraznesc sa comentez ideea retetei si sa te intreb daca nu cumva e mai bine ca fileurile sa fie tocate la robot crude sau date prin masina, ca sa nu se piarda din gustul lor, fierbandu-le si arucand apa.

    Raspunde
  8. Amalia

    Hey nu-i nicio problema orice idee e bine venita :), eu asa am avut reteta si am mai avut una in care scria ca se fierb in lapte dar mi s-a parut prea prea :) . Oricum o sa incerc si varianta „cruda” sa vedem cum iese .

    Raspunde
  9. cata

    maine prestez o portie,dar cu ingredientele crude si coapte la cuptor pe hartie de copt,sa iasa mai dietetice.mersi ptr idee.

    Raspunde
  10. Amalia

    Foarte bine Cata ca faci cu peste crud, cu pestele congelat nu faci mare branza :(( sa-mi scrii cum ti-au iesit

    Raspunde
  11. cata

    foarte gustoase.am adaugat 2 legaturi de marar si au iesit foarte bune.mai ales langa un sos de usturoi.

    Raspunde
  12. Amalia

    Buna ideea cu mararul :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>