Porumb fiert


In perioada asta se poarta porumbul fiert . Da, ati citit corect, acum e sezonul cand gasim porumb numai bun de fiert. Trebuie sa va spun ca atunci cand il cumparati , desfaceti un stiulete si verificati daca boabele sunt fragede, nici zemoase nici prea tari.

Cum il pregatim ? simplu, il curatam si apoi il rupem in doua, asta in cazul in care nu incape intreg in oala. Pe fundul unei oale punem cateva panuse , apoi stiuletii de porumb, acoperim tot cu panuse si punem apa pana se acopera complet.

Lasam la fiert, la foc mic cateva ore si apoi incercam cu o furculita sa vedem daca s-a fiert ( daca scade apa completam).

Daca e facut , lipseste doar sarea. Pofta buna la porumb !

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: .
loading...

13 comentarii la reteta Porumb fiert

  1. ina

    Ce draga mi-esti!!! mi-ai facut o pofta… Merg maine in piata!

    Raspunde
  2. Amalia

    Da da, mergi pana mai este porumb tanar de copt ! Pupici!

    Raspunde
  3. james crissilv

    multumesc.
    o zi minunata iti doresc

    Raspunde
  4. Anonymous

    da e buna reteta dar cred ca nu se poate manca porumb zilnic,cred ca e acelasi lucru cum ai manca in fiecare zi mamaliga.

    Raspunde
  5. ina

    Ama draga am papat abia azi unul foarteeeeeeeeeeeee bun :-)))) Draga anonimule, reteta nu e pusa ca sa fie pregatita zilnic, nu stiu cum de te-ai gandit la asta, ca doar porumbul fiert nu tine loc nici de felul II, nici de mamaliga sau paine….

    Raspunde
  6. Alexandra T.

    Draga Amalia ai de ridicat 7 premii de pe blogul meu..Pup!!!

    Raspunde
  7. ina

    Ama draga pe blogul meu ai ceva!

    Raspunde
  8. Laura

    Ceau Amalia!!!
    …fain, fain cucuruzu’ tau din oala :P
    …noi anu’ asta doar la mare am mancat :)
    …Bogdi, mai mult :))

    Ai fost tare harnicuta in ultimul timp…adica, de cand n-am mai trecut eu pe-aici :)
    Te pup!

    Raspunde
  9. Amalia

    Ina iti multumesc pentru raspuns :)

    Raspunde
  10. Amalia

    Laura, chiar m-am gandit pe unde umbli :), las’ ca-ti iei tu revansa :))

    Raspunde
  11. Anonymous

    Incercati si asta: porumbul dupa ce a fiert si cat e inca nitel fierbinte,uns cu unt ,sarat si piperat dupa gust.

    Raspunde
  12. Emma

    Draga Amalia,

    icearca sa pui apa cu zahar (cam o lingura) la fiert. Il lasi aprox 10 min sa fiarba, stingi, si mai lasi vreo 10-15 min in apa fierbinte. E mult mai bun decat fiert ore in sir :) Si zaharul ii scoate in evidenta aroma deosebita :)

    Raspunde
  13. Anonymous

    Merci d'avoir un blog interessant

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>