Pizza cu sunca si ciuperci


Tocmai povesteam cu un prieten intr-o seara despre pizza. Cine detine secretul aluatului perfect? Eu cred ca aici experienta isi spune cuvantul, daca as face pizza zilnic probabil ca as deveni maestra . Aluatul e simplu; faina ,apa , sare, drojdie,  putin ulei… in aparenta nu mare lucru, dar citind blogul Laurei mi-am dat seama ca sunt multe lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem o pizza acasa. Ce-am retinut si mi s-a parut interesant este faptul ca aluatul trebuie intins cu mainile si nu cu sucitorul de lemn.Iata ce scrie Laura: „Utilizand sucitorul,  aerul din aluat este scos complet iar glutinele sunt „ucise”si nu ii mai confera aluatului elasticitate.O cantitate de aer trebuie sa ramana in aluat pentru ca aerul in contact cu caldura cuptorului ajuta pizza sa se coaca si dinspre interior spre exterior. Asa ca intindeti aluatul exclusiv cu mainile(mai exact cu buricele degetelor),incepand dinspre centru spre margini”. Iti multumesc Laura pentru sfaturi !
Reteta este pentru 2 pizza mari
500 gr faina
10 gr drojdie
un varf cutit sare
3 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
400 gr ciuperci
150 gr sunca cruda si afumata
Amestecam ingrendientele si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale.Stiu, este o expresie des intalnita dar care nu spune nimic daca nu lucrati cu aluaturi. Aluatul trebuie sa se desprinda de pe vas, sa fie elastic,  va recomand sa folositi exact cantitatile indicate.

Intindem aluatul cu degetele de la mijloc spre margine si il punem intavile unse cu putin ulei si tapetate cu faina.

Lasam acoperit sa creasca. Separat taiem ciupercile felii si le calim.

Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca si pe blatul de pizza punem putin sos de rosii si condiment de tip oregano.

Punem ciupercile si sunca .


Presaram branza si pentru cei care iubesc chestiile condimentate punem si un ardei verde taiat felii.

Fac o paranteza pentru a va recomanda suportul de tavi de pizza care este super practic. Se pot coace 4 pizza in acelasi timp. Pun si o poza ca sa va lamuriti cum arata.

Revenind la reteta, coacem pizza la foc potrivit 15 minute in cuptorul preincalzit.

Aluatul e subtire , deasupra pufos iar la baza crocant.

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: .
loading...

44 comentarii la reteta Pizza cu sunca si ciuperci

  1. moni

    draga mea, sper ca-mi permiti sa-ti spun asa, nu de alta, dar m-ai invatat atatea lucruri incat ma simt de parca te-as cunoaste, as incerca si eu reteta asta de pizza caci am acasa doi copii care sunt lesinati dupa pizza. singura nelamurire a mea este ce fel de branza ai pus? vad ca s-a topit frumos si stiu ca branza e f importanta in reusita acestei retete. iti multumesc anticipat pt raspuns.

    Raspunde
    • Amalia

      Moni poti sa-mi ceri ajutorul oricand :), cea mai indicata ar fi mozarella dar poti pune si cascaval. Ai putea folosi si cas proaspat.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>